Keddi Karcolat 13. rész (2017/11/14)

Keddi Karcolat 13. rész (2017/11/14)

(Keddenként jelenik meg egy rövid írás, aminek a témája valós eseményen alapul és minden esetben az egyesületünket érinti. Stílusában könnyed, a sporthoz, az emberhez köthető szösszenet.)

13. rész letöltés pdf formátumban

Döntetlen lett.

Az UNIONE mostanában a Kerület-pályán van otthon. Nagyon látványos és első látásra kimondottan szép a sporttelep. Rengeteg gyerek, sok szülő, kísérő volt a pálya környékén. Azért az Ikarus-pályán ennél sokkal több fiatal mozog a hétvégeken, ha a főépületeket összehasonlítanánk, ott már eldöntetlen lenne a megítélés.

 

A mérkőzés

Késve érkeztem, pont akkor kaptuk az első gólt. Messziről úgy láttam, hogy egy kapunk előtti kavarodásból nem jöttünk ki jól. Egy, nem ide.  Nincs jó hangulatunk, mert bekövetkezett, az, amitől tartottunk:

  1. ha vezetnek, akkor bátrak,
  2. ha bátrak, presszionálják a játékvezetést, ami legtöbbször eredményes is,
  3. ha tehetik, húzzák az időt, nagyon,
  4. ha össze tudnak állni a meccsre, akkor a legrutinosabbak a bajnokságban.

Mind a négy negatív dolog összejött. Bravó, küzdhetnek a fiúk rendesen a győzelemért, de ahhoz minimum döntetlenre kell hozni az első félidőt. Ezt el is érte a Csapat, mert öt perccel a bekapott gól után Botink balszélről, tanárian beadott és Balogh 2 Bence ritka szép fejessel kiegyenlített. 1 : 1, döntetlen az állás a 25. percben. Megnyugodtunk egy cseppet.  Látszott az ellenfélen, hogy nagyon akarnak győzni, sok a szabálytalanság.

A játékra mind két oldalon jellemző volt a kelleténél egy fokkal nagyobb agresszivitás. Igazából ezt vártuk, évek óta parázs meccseket vívunk az ellenféllel.

Aztán’ jött a 35. perc és egy visszakönyöklés után Gillich Máténk a földre került, az ellenfél játékosa meg az öltözőbe. Kiállítás, hurrá, 60 percet emberelőnyben lehetünk. Máténk, azért elég hamar meggyógyult, ő a keményebb srácok közé tartozik. Mondjuk. A szünetig nem látszott, hogy emberelőnyben vagyunk, valahogy nem tudtunk gólt lőni, pedig derekasan nyomtunk.

A II. félidőben többet volt nálunk a labda, hátul türelmesen ment körbe, vártuk a lehetőséget az akcióindításhoz. A csk. Horváth Krisztián jól gyűjtötte be a labdákat, igyekezet lendületet vinni a támadásokhoz, de valahogy a befejezések nem jöttek össze. Sőt!

A 64. percben szögletet végezhetett el az ellenfél, és a rövidre menő labda, megcsúsztatva, a kapusunk feje felett bement a hálóba. 2 : 1 nem ide, már megint nem döntetlen. Mérgelődtünk egy sort, de továbbra is bíztunk a győzelemben. Támadást, támadás követett, offenzív cserék itt, defenzív cserék ott. Továbbra is mi irányítjuk a meccset, de nagyon nehezen akart összejönni az egyenlítés. Már megint, pedig az ellenfél rutinosabb játékosain már igencsak látszott a fáradság. Aztán’, megint baloldalról beíveltük a 16-oson belülre, Horváth Krisztián még a levegőben lévő labdát, fél-fordulásból bevarrta’ a léc alá. Remek, 2 : 2, megint döntetlen az állás. Van még hátra bő 10 perc, hajrá! Támadás a mi oldalunkról, időhúzás az ellenfél részéről. Akció, akció hátán, de a sikeres befejezés, valahogy most sem ment.

Az időhúzásnak egy vadonatúj formájával találkozhattunk a meccs vége felé, azt történt, hogy valahogy eltűntek’ a tartalék labdák. Jól csinálták, ugyan is, nincs leírva az ide versenykiírásban, hogy kötelező a tartaléklabdák megléte. Polgár Feri, az Intéző, másnap már jelezte is ezt a hiányosságot. Megint tanultunk valamit.

Voltak helyzeteink a végén is, de reggelig játszhatunk volna akkor is döntetlen maradt volna a végeredmény. Szerintem. Találkoztunk már ilyen meccsel, ez van.

Az listán szereplők voltak a főszereplők, 93 percen keresztül.

Kezdő: Edelényi D., – Takács M., Halász B., Rőthy M., Orosz J. B. – Szabó P., Gillich M., Siliga Á., Horváth K., – Devecser Zs., Balogh “2” B.

Cserék: Bene M., Paulik T., Vad S., Gyertyán A., Borgulya I., Borgulya D., Kaltenekker A.

Stáb: Borgulya István, Polgár Ferenc, Kerényi Máté

Csapat, a játékával,  elkényeztetett minket ebben a bajnoki kiírásban, ezért most keserű szájízzel mentem haza. Bocs’ mindenkitől.  

Ui(1)

Más. Este megnéztem a Pelé című filmet (2016), már csak azért is.  Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki szereti a sportot, (nem csak a labdarúgást).

Helyretette a lelki világomat…

Ui(2)

… ugyanis, tudtam, – egyszer történt, olyan nem minden napi esemény, hogy Nigériában tűzszünetet tartott egymás között a szövetségi és a lázadó hadsereg, csak hogy láthassák Pelét,- amikor a belháború által sújtotta országba látogatott. Ekkor 1967-et írtak, nem hiszem, hogy 100 db televíziónál több volt ebben az elmaradott afrikai országban, és mégis megállt az élet pár napra.

… na, ezért is jelent minden más sportágnál többet a labdarúgás, pedig ez is csak  egy játék.

  

Ez a nap is elérte célját, hisz eltelt.                                                                                                                                    

Budapest, 2017. 11. 14.  –  Kedd  –