U14 BLSZ és MLSZ beszámolók

U14 BLSZ és MLSZ beszámolók

2019.05.12.

BLSZ Serdülő U14 3. csoport – 21. forduló

Ikarus BSE – Gerzzo 4:2 (2:2)

Gólszerzők: Kovács Á., Koronghy Sz., Beke Zs., Junia N.

Győzelmi kényszerrel léptünk pályára az utolsó előtti fordulóban, hiszen mindenképpen szerettük volna az utolsó dobogós helyet megcsípni.

Ennek megfelelően jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert. Ez annyira megnyugtatott minket, hogy a csereként beálló játékosaink nem is tudták időben felvenni a ritmust. Ellenfelünk felzárkózott, majd ki is egyenlített.

A szünetben megpróbáltuk rendbe rakni a fejeket, megnyugtatni a csapatot, a gyengébben játszókat felpörgetni. Szerencsére az erőfeszítéseinknek meglett az eredménye, a vékonyabban játszók összekapták magukat, átvettük a meccs irányítását és végül a győzelmet is megszereztük.

Egy mérkőzésre vagyunk a bronzéremtől, az utolsó fordulóban mindenkinek hozzá kell adnia a magáét, hogy ne csússzunk le róla.

A Gerzzo csapatának további sok sikert kívánunk.

 ———————-

2019.05.19.

BLSZ Serdülő U14 3. csoport – 22. forduló

Mészöly FS – Ikarus BSE 0:8 (0:2)

Gólszerzők: Kovács M. (2), Kovács Á. (2), Koronghy Sz., Bereczki Á. (3)

A gyorsan megszerzett vezetést követően csak az első félidő végén sikerült megdupláznunk az előnyünket a folyamatos játékra nem igazán alkalmas pályán, egy főleg fiatalabb játékosokból álló csapat ellen.

A második játékrészben azonban összekaptuk magunkat, rögtön a kezdés után tudtunk megnyugtató gólokat szerezni, amelynek következményeképp a végén a nagyarányú győzelem is összejött.

Gratulálok az idényben ebben a bajnokságban pályára lépőknek a megszerzett bronzéremhez. De ami ennél is örömtelibb, hogy a kezdeményezést, miszerint itt is indítunk egy „közös” csapatot, sikeresnek könyvelhetjük el, hiszen a célunknak megfelelően rengeteg hasznos játékpercet tudtunk biztosítani az így hétről hétre pályára kerülő játékosainknak.

———————-

2019.05.12.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport – 27. forduló

Vác VLSE – Ikarus BSE 3:1(1:0)

Gólszerző: Kiss M.

Nagy reményekkel érkeztünk Vácra, az előző heti Szolnok elleni jó játékunkat szerettük volna folytatni, ezzel megnehezítve a bajnokság megnyeréséért küzdő ellenfelünk dolgát.

Sajnos ebből nem sok mindent sikerült megvalósítanunk, annak ellenére sem, hogy az első játékrészben nagyrészt csak a mezőnymunka dominált mindkét oldalon. Nem mi voltunk a kezdeményezőbbek, a labdakihozatalunkba sok hiba csúszott, a lendületesen játszó, letámadásra épülő játékot mutató ellenfelünk csak kevés helyet hagyott a kibontakozásnak. Ennek ellenére csak a félidő hajrájában kerültünk hátrányba, köszönhetően egy rövidre sikerült hazaadásnak.

A második félidőre sem változott sokat a mérkőzés képe. Elvétve egy-egy kontrából tudtunk csak veszélyeztetni. A saját kapunk előtt pedig ismételten sikerült gólokat ajándékoznunk ellenfelünknek, előbb egy szabadrúgást követő kipattanóról maradtunk le, valamint újra gólpasszal segítettük a váci támadókat egy rosszul sikerült labdajáratás eredményeként. Szépíteni csak a hajrában sikerült, egy szép és higgadt egyéni villanást követően.

Addig amíg nem tudjuk levetkőzni azokat a hibákat, amelyek következményeként „könnyű” gólokhoz segítjük az éppen aktuális ellenfelünket (lásd Budafok meccs), addig nem fogunk tudni szoros és kiélezett meccseket játszani az előttünk álló riválisainkkal.

Az utolsó három forduló maradt csak hátra számunkra, mindenképpen szeretnénk megismételni a tavalyi háromból három győzelmet számláló bajnokságot lezáró sorozatunkat. A hazaiaknak sok sikert kívánunk a bajnoki címért folytatott versenyfutáshoz!

 ———————-

2019.05.18.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport – 28. forduló

Ikarus BSE – Budai FC 2:1(0:0)

Gólszerzők: Kelemen Á., Loch B.

 Az őszi szezon során a Budai FC ellen csak nehezen, hátrányból fordítva sikerült megszereznünk a három pontot. Úgy tűnik, hogy nem tanultunk a hibáinkból, mert ezen a meccsen talán még az őszi formánkat is sikerült alul teljesíteni.

Az első félidőben nagyrészt, mintha fejben nem is a pályán lettünk volna, tempó nélkül, álmosan, átütőerő nélkül játszottunk. Helyzetekig is alig sikerült eljutni, de ha mégis, akkor azt nem sikerült megfelelő befejezéssel lezárni. Hiába volt többet nálunk a labda, rendre elhibáztuk az utolsó passzainkat, de néha még az elsőt is… Még szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, hogy a vendégeink egyetlen épkézláb kapura lövése a felső lécen csattant.

Félidőben megpróbáltuk rendezni magunkat, úgy kimenni a második játékrészre, hogy gyorsan dűlőre visszük a dolgokat és megpróbálunk egy megnyugtató gólt szerezni. Ehhez képest a kezdés után kettő perccel már az ellenfelünk vezetett, egy a belső védőnktől elcsípett fel-passzt követő lövéssel.

Innentől kezdve nyílt sisakos játékra rendezkedtünk be, felállási formát váltottunk, növeltük a nyomást az ellenfél térfelén, mentünk előre ahogy csak tudtunk. Szerencsére ennek meg is lett az eredménye, mert az első gólunkat követte a második is, így a tavalyi mérkőzéshez kísértetiesen hasonló forgatókönyve lett a mérkőzésnek.

A mutatott játékhoz és a hozzáállásunkhoz nem, csak a végeredményhez tudunk most gratulálni a csapatnak. A Monor ellen ennél sokkal de sokkal többet kell mutatnunk!

———————-

2019.05.25.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport – 29. forduló

Monor SE – Ikarus BSE 1:1(0:0)

Gólszerző: Kiss M.

Ősszel hazai pályán sikerült meglepnünk a monoriakat, és most is azt terveztük, hogy idegenből is elhozzuk a három pontot.

Nem kezdődött jól a mérkőzés számunkra, az első 20 percben nagyrészt védekezésre tudtunk csak berendezkedni, ellenfelünk jól járatta a labdát, helyzetekből is többet kialakítottak. Szerencsére bekapott gól nélkül átvészeltük ezt az időszakot, köszönhetően annak, hogy a kapunk előtt a megfelelő időben mindig ott volt egy fej, láb, vagy a kapusunk keze, hogy útját állja a labdának. A félidő vége előtt már elszórtan nekünk is voltak lehetőségeink, helyzetekig, szögletekig is eljutottunk végre.

A második játékrészre a cseréinkkel megpróbáltuk kihúzni az ellenfelünk méregfogát, próbáltuk úgy alakítani a játékunkat, hogy az első ‘félidei hibáink ne ismétlődjenek meg. Ez olyannyira jól sikerült, hogy szép fokozatosan de átvettük a mérkőzés irányítását, nagy nyomást gyakoroltunk a monori kapura.

A hajrában kicsit feszültté is vált a mérkőzés egy a javunkra nagyon jogosnak tűnő büntető megítélésének elmaradása miatt. De végül nem jöttünk ki olyan rosszul a dologból, mert a hosszabbítás során megszereztük az egyenlítő találatot.

Gratulálunk mind a két csapatnak, tanulságos 80 perc volt, remélhetőleg a jövőben még sokszor összemérhetjük az erőinket hasonlóan éles bajnoki mérkőzések során.

———————-

2019.06.01.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport – 30. forduló

Ikarus BSE – Goldball 22:0(8:0)

Gólszerzők: Kiss M. (2), Juhász P., Pongor P. (4), Kelemen Á. (3), Király D. (3), Tisza M., Horváth M., Kanyar A. (2), Mikes T. (3), B. Nagy K., Vitéz M.

A bajnokság sereghajtóját fogadtuk az utolsó fordulóban hazai pályán. Szerettük volna eredményes játékkal befejezni a szezont, amelyhez minden körülmény adott volt az egyesület center pályáján.

Már az első játékrész elején gyorsan megszereztük a vezetést, a főleg védekezésre berendezkedett vendégcsapattal szemben nagy fölényben játszottunk az egész mérkőzésen. Az első találatunkat ebben a játékrészben még hét másik gól követte, a szünetre így már 8 gólos előnnyel vonulhattunk.

Félidőben az összes mezőnycseréket kihasználtuk, amely nemhogy visszavetette volna a lendületünket, hanem még fokozta is. A második félidőben meg sem álltunk 14 gólig.

Összességében elmondható, hogy egy gólokban gazdag, minden csapattagban jó érzéseket hagyó mérkőzéssel zártuk a szezont.

Ellenfelünknek további sok sikert és kitartást kívánunk, valamint tartalmas nyári pihenést!

Aranyos Imre és Tánczos Gergő