Egyéb tudnivalók

Tisztújító közgyűlés

A tegnapi napon tisztújító közgyűlést tartott az IKARUS BSE.

Svantner István elnöki beszámolója után meghallgathattuk az atlétika és a labdarúgó szakosztály, valamint a felügyelő bizottság beszámolóját.

Ezután került sor a két elnök (társadalmi és ügyvezető), valamint a 7 tagú elnökség megválasztására a következő 5 évre.

Két új elnökségi tag került megválasztásra: Csúr Attila és Szabó Tamás.

Az ügyvezető elnök Svantner István maradt.
A társadalmi elnök Loch Ferenc maradt.
Az új elnökség további tagjai:
dr. Csomor Ervin
Csúr Attila
Gyurkovics László
Szabó Tamás
Szász József
id. Tomhauser István
ifj. Tomhauser István

Adorján Istvánnak és Tánczos Zoltánnak ezúton is köszönjük az elnökségben végzett eddigi munkáját.

Az új elnökségnek sok (IKA) sikert kívánunk!

—————————————————————————

 2019-es Elnöki évnyitó

Igen fontos év lesz a 2019-es az Ikarus BSE életében.

A 2018-as egy kísérleti év volt, a sportpálya működtetése, a 712 sportoló edzésének és versenyeztetésének magas szintű biztosítása olyan feladat volt, melyben lehetőségként az is szerepelt, nem biztos az, hogy ezeket a feladatokat az Egyesület el tudja látni.

Gyakorlatilag egy üzleti vállalkozásként működött az Ikarus BSE, kicsi, de pozitív szaldóval zártuk az évet. A tapasztalatokat hasznosítva felül kell vizsgálni a szerződéseket, életszerűbbé kell tenni a működtetés feltételeit. Négy fő bevételi forrása van az Egyesületnek. Tagdíj, Önkormányzati támogatás, TAO, bérbeadás.

A Klubot 9 tagú elnökség vezeti, amelyet elsősorban sportszakmai, elméleti és gyakorlati tudás alapján választott a tagság. A 2019-es tisztújító közgyűlésnek már más elvek alapján kell megválasztania az elnökséget, hiszen a feladatok is jelentősen megváltoztak. Az Ország egyik legjobb nevelő egyesülete az Ikarus BSE.

Az atlétika szakosztályban nyugalomra, rendre, fegyelmezettségre lesz szükség ebben az évben ahhoz, hogy magas szinten neveljük a tehetségeket. Adorján István, lemondásával nagy űrt hagyott maga után, megfelelő pótlása kulcsfontosságú és elengedhetetlen.

A labdarúgó szakosztály egy felnőtt, három ifi és tíz serdülő csapatot működtet.

A serdülő csapatok magas szinten működnek, minden csapatunk az Országos bajnokságok egyikében versenyez hétről hétre.

A felnőtt csapat korrekt gazdálkodással és versenyzéssel bizonyítja, hogy az amatőr labdarúgást lehet színvonalasan végezni.

A javítani való a 16-19 éves ifjúsági csapataink háza táján van. Ahhoz, hogy a nagyszámú tehetséget el tudjuk juttatni a felnőtt korig, az edzések és versenyzések során nagy pedagógiai érzékre, megfelelő edzőkre és megfelelő motivációra lesz szükség.

Az Ikarus BSE ”családja” (szülők, hozzátartozók, szimpatizánsok, alkalmazottak, versenyzők, edzők, vezetők) azért dolgoznak, hogy a Bátony utcai sporttelep a XVI. Kerület meghatározó élettere legyen és biztosítsa a magas színvonalú képzést.

Sok feladat vár ránk, nem könnyű a lecke…

Azt kívánom 2019-re, hogy a ”család” minden tagja örömmel jöjjön a sportpályára és találjon igazi otthonra az Ikarus BSE-ben.

Svantner István

Ikarus BSE Ügyvezető Elnök

—————————————————————————

Tisztelt Szülők! Tisztelt Sportbarátaim!

2011/2012-től 2018/2019-as évig eltelt időszakban jelentős fejlődésen ment keresztül egyesületünk. A gazdasági kapcsolatok, melyeket a sportkör elnöksége kapcsolat-építései során alakított ki, olyan mértékben segítette az Ikarus BSE munkáját, ami a mai állapot eléréséhez vezetett (közel 700 sportoló, országos szinten is kiemelkedő infrastruktúra, stb.), így az Ikarus BSE az ország és Budapest egyik kiemelkedő sportegyesületévé vált.

Az állam által biztosított lehetőség, mely segíti az Ikarus BSE gazdasági tevékenységét, az alábbiak szerint működik:

Az egyesületnek a létszám, illetve az egyesületek között elfoglalt helyezés alapján a szabályozók meghatározzák, milyen összegű lehet a legfelsőbb sportfelügyelő szerv felé beadható pályázat.
Miután a pályázat elfogadásra kerül, a sportegyesületnek fel kell kutatnia és szerződést kell kötnie azokkal a gazdasági egységekkel, melyek nyereségesek és a társasági adójukkal megtisztelik, segítik az Ikarus BSE-t – vagyis ezt az összeget nem az államnak juttatják.
Össze kell hangolni az éves működési projektet és a rendelkezésre álló, szerződésben meghatározott pénzösszeget.

Szélesíteni kívánjuk azoknak a körét, akik segítik felajánlásukkal működésünket!

Az összes szülő felé eljuttatjuk ezt a levelet, melyben kérjük, hogy próbáljanak segíteni nekünk a kapcsolatteremtésben a segíteni kívánó gazdasági egység és a sportegyesület között.

Amennyiben tudnak segíteni, az alábbi telefonszámokon tudnak elérni bennünket:

06-30-602-6116 – Tánczos Zoltán, labdarúgó szakosztályvezető
06-30-940-6913 – Svantner István, Ikarus BSE ügyvezető elnök

Ha a szülő gyermeke edzőjénél jelzi segítőkészségét, úgy is el tud jutni az egyesület vezetéséhez.

Budapest, 2018. november 11.

Előre is köszönettel:

Svantner István

Ikarus BSE ügyvezető elnök

—————————————————————————