U10 (2015) Dunamenti kupa

U10 (2015) Dunamenti kupa

2024.10.23 // Ikarus BSE sporttelep

Ikarus-ZTE 0:5
Ikarus-Tatabánya 2:1
Ikarus-UTE 0:3
Ikarus-Gyömrő 0:0
Ikarus-SZAC 4:1
Ikarus-Gödöllő 2:3

Résztvevő játékosok:
Besenyei Benett, Czibor Hubert, Cseh János, Csikós Zsombor, Dániel Hunor, Gaál Boldizsár, Kántor Nimród, Magas Csanád, Monostori Bálint, Pavelkó Máté, Szabó Knox

Paplanos Gellért vezetőedző értékelése:

Hazai rendezésű Dunamenti kupán vettünk részt a csapattal, csodálatos időben, színvonalas ellenfelek ellen. Első mérkőzésünk a torna győztes ZTE csapata ellen játszottunk. Bátortalanul, tompán kezdtünk. A védekezésünk nem igazán működött, a kapott gólok után mentálisan teljesen összeesett a csapat. A labdát nem tudtuk megtartani, a visszatámadások sem igazán voltak hatékonyak, helyzeteket is keveset alakítottunk ki.
A Tatabánya ellen már jobban játszottunk, kiegyenlített volt a játék egész meccsen. A labdakihozatalok már sokkal jobbak voltak. A széleken tudtuk megbontani ellenfelünket, amiből szép helyzeteket tudtuk kialakítani. A jobb helyzetkihasználás miatt és remek kapusteljesítménynek köszönhetően megnyertük a meccset. Szükségünk volt a győzelemre mert nagyon maga alatt volt az egész csapat.
A következő csoportmeccsünket az UTE csapata ellen játszottuk. A mérkőzés első részében még kiegyenlített volt a játék, de nem bírtunk a nagy nyomás fölé kerekedni és hibáinkat kihasználva megszerezte majd növelte előnyét ellenfelünk.
Az utolsó mérkőzésen a Gyömrő csapata ellen, a mai nap legrosszabb játékát produkáltuk. Végig domináltunk. Rengeteg helyzetet kihagytunk, rossz döntéseket hoztunk és öncélú játék jellemezte a csapatot. Nagyobb koncentrációval, alázatosabb játékkal győztesként fejezhettük volna be a mérkőzést. Harmadik helyen jutottunk tovább a csoportból.
A SZAC csapata ellen folytattuk, fantasztikus játékkal simán megnyertük a meccset, a mai nap legjobb játékával. Mint a védekezésünk, mint a támadójátékunk jól működött. Agresszívan letámadtunk, labdaszerzések után jól mentettük ki a labdát, gyorsak voltak az átmenetek és hatékonyak voltunk a támadózónában.
Utolsó meccsünk a Gödöllő csapata ellen következett az 5-6. helyért. A mérkőzés első felében teljesen átengedtük a játékot, leginkább csak reagálni tudtunk. Három gólos hátrány után megrázta magát a csapat, játékunk feljavult és sikerült két gyors góllal szépítenünk, nem sok hiányzott az egyenlítéshez, lehetőségünk az utolsó percig megvolt. Kicsit későn ébredtünk fel.
Összességében nagyon hullámzó volt játékunk a tornán. Leginkább a labdakihozatalokban és a labdanélküli mozgásokban éreztem a problémát. Nagyon tanulságos torna volt, ezekből a mérkőzésekből lehet a legtöbbet tanulni. Köszönöm a szülőknek az egész napos szurkolást!
Hajrá Ika!