BLSZ SERDÜLŐ U-15 1. CSOPORT 5. forduló

Barca Akademy - Ikarus BSE 8-4

2024.09.26 – 17:00 // Budapest, Szabadkikötő Sporttelep

Tóvizi Tamás vezetőedző értékelése:

A múlt héten ismét két mérkőzésen tudtunk pályára lépni, hiszen először csütörtökön a Barca Academy, szombaton pedig a Főnix-Gold FC volt az ellenfelünk. 
 
A Barca Academy ellen az U15-ös BLSZ bajnokságban léptünk pályára, ahol ellenfelünk leginkább az U15-ös MLSZ Regionális bajnokságban szereplő játékosokkal állt fel. Ennek köszönhetően nagyon értékes, hasznos mérkőzést játszottunk le, ahol a nagy fizikai különbséget sokszor kompenzálni tudtuk tudatos védekezésünkkel és kombinatív játékunkkal. Sajnos az első félidő utolsó 15 percében eléggé szétestünk, ami rányomta bélyegét a mérkőzés végeredményére. A félidőben a cseréknek is köszönhetően rendeztük sorainkat és folytattuk azt a játékot, ahogy kezdtük a mérkőzést. Tanulságként le kell vonni, hogy 1-1 számunkra kedvezőtlen játékvezetői ítéleten nem tudunk túllépni, nagyon beleragadunk abba a játékhelyzetbe. Ennek most 6 kapott gól volt az eredménye 14 perc alatt. Ebben fejlődnünk kell.
 
Szombaton a Főnix csapatához látogattunk. Egy hozzánk hasonló felfogásban játszó csapattal találkoztunk, vagyis védekezésben és támadásban is kezdeményezni akaró, letámadó, hátulról kombinatív játékkal építkező csapattal. Jelenleg mi tartunk előrébb, mind csapatként, mind egyénileg jól teljesítettünk, aminek többgólos győzelem lett az eredménye. 
 
Nagyon hasznos két mérkőzés volt a gyerekek fejlődése szempontjából, remélem a szezonban sok ilyet tudunk játszani..