Felnőtt: Fájó vereség a 17. fordulóban. RAFC – Ikarus BSE 1-0

Felnőtt: Fájó vereség a 17. fordulóban. RAFC – Ikarus BSE 1-0

BLSZ I. osztály 17. forduló

RAFC – Ikarus BSE 1 – 0 (1 – 0)

Varga István vezetőedző:

A „győztes csapaton ne változtass” szlogent figyelembe véve, a mérkőzést a következő összeállításban kezdtük:

Bálint M. – Komlódi D., Karácsondi S., Mayer M., Bíró B. – Ferkel M.., Siliga Á. – Schile B., Sebők M., Szabó G.  – Virág L. Cserék: Ulicsák B., Szél B., Belarbi M. I., Kiss N., Bükszegi Z., Skravanek L.

Őszi nagyarányú győzelmünk ellenére, az ellenfelünk eredményei kicsit visszafogottabbá tett minket. Ezért a mérkőzés elején felhívtam a figyelmet a fegyelmezett és intenzív játékra, amivel eredményesek lehetünk.

Sajnos ebből az első félidőben semmi nem valósult meg. Nem tudtuk uralni a játékot, pontatlanok voltunk, kapkodtunk, nem tudtunk helyzetet teremteni. A távolságokra felhívtam a figyelmet, mégis nagyon hosszú volt a csapatunk. Ívelésekkel próbálkoztunk kevés sikerrel, ahelyett hogy kihoztuk volna a labdát. Sérülés miatt korán kellett cserélni. Ami edzéseken sikerül az meccseken nem. Az ellenfelünk pontrúgásokkal veszélyeztetett, két esetben szerencsénk volt, mert pontatlanok voltak a befejezéseknél. A harmadik pontrúgásnál már nem volt szerencsénk, egy szöglet utáni kipattanóra későn reagáltunk és 16 méterről védhetetlenül a léc alá vágta a labdát szabadon álló RAFC játékos. Ezzel vége is lett az első félidőnek.

A második félidőben néhány helyen változtattunk, fokoztuk az iramot, beszorítottuk ellenfelünket. Már helyzeteink is adódtak, csak az i-re nem tudtuk feltenni a pontot.  Hiába volt a mezőny fölényünk, stabilan védekezett ellenfelünk. A döntetlen a második félidő alapján igazságosabb lett volna. (szerintem – Varga István)

Azt azért meg kell, jegyezzem a RAFC csapata felkészült erre a meccsre, a visszavágás elszántabbá tette Őket. A keretük tele volt rutinos, jó értelembe vett dörzsölt játékosokkal, ha kellett fetrengtek, kiabáltak, húzták az időt, amivel a mi fiataljaink nem tudtak mit kezdeni. Ebben van még sok fejlődni valónk!

Nem sikerült a tervezett három pontot megszereznünk. A jövő héten nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk, hogy bebizonyítsuk, többre vagyunk hivatottak!

Hajrá IKA!