A hétvége eredményei 2017.02.25-26

A hétvége bajnoki programja eléggé rövid volt, ugyanis mindössze 3 csapatunk lépett pályára.

Az U-14 es csapatunk az U-15-el karöltve Dabasra látogatott. Előbbi szép sikert ért el a csoport utolsó helyén álló Dabas-Gyón ellen és így már 7 meccses győzelmi szériánál tart, míg utóbbi értékes győzelmet aratott, és 9 meccse veretlen. Felnőtt csapatunk hozta a kötelezőt és 3-1-es sikert aratott a Műegyetemi FC felett. A győzelem értékét növeli, hogy a Rafc kikapott, így 1 pontra megközelítettük Őket, míg a Gázgyártól elléptünk, ugyanis Ők is kikaptak.

Eredmények:

 

U-14 II. osztály Közép-Kelet 16. forduló
Dabas-Gyón FC – Ikarus BSE 0-15

Összeállításunk: FÓTHI LEVENTE ÁKOS, FEHÉR CSABA (gól: 59′,65′), HAJDUK LEON LÁSZLÓ (gól: 37′,44′,56′), KREKÁCS DÁNIEL, KUBIK MARCELL ANDRÁS, ÓDOR RÓBERT (gól: 36′), ÓNÓDI BENCE (gól: 34′), SANCAKTAR EMRE (gól: 68′), SZABÓ BÁLINT KRISTÓF, TISZA BALÁZS GÁBOR (gól: 17′,20′,29′,46′,48′,66′), VÁLINT BALÁZS PÉTER

Cserék: ANTAL ÁKOS (gól: 71′), SANCAKTAR EFE, VÁRADI MÁRK LÁSZLÓ

A meccs jegyzőkönyve IDE kattintva érhető el.

U-15 II. osztály Közép-Kelet 16. forduló
Dabas-Gyón FC – Ikarus BSE 0-2

Összeállításunk: GULYÁS TAMÁS, BÁLINT MARCELL, DULAI TAMÁS, HETYEI ANDRÁS VILMOS,  KESZLER DOMINIK, NAGY JÓZSUA BÉLA, POPOVICS PATRIK, PUSKÁS BENDEGÚZ (gól: 29′,46′), SZABÓ ANDRÁS, SZABÓ GÁBOR, VARGA SZABOLCS

Cserék: CSERNITZKY GERGELY, PREZENSZKI ÁDÁM BALÁZS

A meccs jegyzőkönyve IDE ide kattintva érhető el.

BLSZ I. osztály 16. forduló
Műegyetemi FC – Ikarus BSE 1-3

Összeállításunk: DARABONT DÁNIEL, BAGDI CSABA KRISZTIÁN, BORGULYA DÁNIEL, GILLICH MÁTÉ (gól: 89′), HALÁSZ BALÁZS, HOLLÓ RICHÁRD, KASINSZKY ISTVÁN, LUKÁCS DÁNIEL, NAGY HUNOR LÁSZLÓ (gól: 78′), OROSZ JÓZSEF BOTOND, RŐTHY MARTIN (gól: 3′)

Cserék: DEVECSER ZSOLT, KISS DÁNIEL, ORZA ANDREI, BORGULYA GÁBOR, STEURER ROLAND

A meccs jegyzőkönyve IDE ide kattintva érhető el.

A Pestifoci.hu beszámolója a mérkőzésről:

muegyetemika2

„A lemenő nap fényénél, lehűlő, kissé szeles időben találkozott a jelenleg utolsó helyezett Műegyetem és a végső győzelemért is harcban álló Ikarus csapata a Goldball Parkban.
Ahogy elkezdték a csapatok az összecsapást a vendégek azonnal meg is szerezték a vezetést.

Borgulya Dániel jobb oldali szögletét Rőthy Martin 2 méterről fejelte a kapu bal oldalába. 0-1

A gyorsan bekapott gól általában sokkolni szokta az azt elszenvedő csapatot, de ez jelen esetben nem így történt, mert az 5. percben egy rossz kapu előtti keresztpasszt Merza Ábel lefülelt az Ikarus tizenhatosán, majd egy igazítás után a bal alsó sarokba lőtte.1-1
Mindenki azt hihette, hogy ez a két gyors gól megadja az alaphangot a találkozóhoz, de sajnos nem így történt. Sok hibával körülményesen építgették támadásaikat a csapatok, egysíkúan ívelgették előre a labdákat, amiket rendszerint hatástalanítani tudtak a védelmek.

Az Ikarus tartotta a labdát és szervezte a játékot, de ez kevés volt ahhoz, hogy számszerűen is megmutatkozzon a fölénye, a Műegyetem pedig igyekezett a megszerzett labdát jól megjátszani, gyors támadóin keresztül, de kevés sikerrel tették.

A következő említésre méltó esemény a 30. percben történt, amikor Lukács Dániel (Ikarus) szögletéből Kasinszky István 6 méterről lőtt, de a gólba tartó labdája a gólvonal előtt álló védők lábában elakadt.
A folytatódó mezőnyjátékot még Holló Richárd pördítése szakította meg a 42. percben, azonban labdája, ha kevéssel is, de mellé ment.

muegyetem ika

Alacsony színvonalú, szinte eseménytelen félidőn voltunk túl, a második játékrészben mindkét féltől több kell.
De sajnos érdemben nem volt fordulat a fordulás után. Ikarus fölény mutatkozott a mezőnyben, sok szöglettel, míg a Műegyetem hősiesen védekezett és igyekezett tartani a számára hízelgő eredményt.
A 60. perc hozta a következő helyzetet. Orosz József Botond (Ikarus) beadását Rőthy Martin fejelte kevéssel fölé.
Aztán a hajrához érve mégis sikerült feltörniük a vendégeknek a hazai védelmet. A 78. percben Gillich Máté beadása után Nagy Hunor gurított 3 méterről a tétovázó védők között a kapuba.1-2

Nem sokkal később tovább növelhette volna előnyét az Ikarus. Egy kapuskirúgást Kiss Dániel vett le még a félpálya előtt, azonnal Orza Andreihez játszott, aki 16 méterről elemi erővel lőtte a labdát a felső kapufára. A kipattanó Devecser Zsolt elé pattant, aki az üres kapuba passzolhatta volna a labdát, azonban kivárt, majd a visszazáró védőket megpróbálta kicselezni, ami nem sikerült, mert szerelni tudták, így oda lett a nagy helyzet.

A Műegyetem a 81. percben volt legközelebb a gólhoz, amikor Zsemle Sándor 17 méteres szabadrúgását ütötte ki a léc alól Darabont Dániel.

A végére maradt még, hogy az Ikarus bebiztosítsa a kötelezőnek mondható győzelmét.
A 89. percben Kiss Dániel az alapvonalról gurított keresztbe a kapu előtt, és az érkező Gillich Máté 5 méterről a kapuba lőtt.1-3

Mérkőzés osztályzata a PestiFoci szerint: 5

Nem játszottak jó mérkőzést a csapatok a szezonnyitójukon. Mindkét félnek többet kell nyújtania a bajnokság során, ha a céljaikat el akarják érni, legyen az a bent maradás, vagy a dobogó bármelyik foka.

Mérkőzés legjobbja a Pesti Foci szerint Gillich Máté volt, aki góllal és gólpasszal járult hozzá csapata 3 pontjához.”