Testvériség – Ikarus BSE 2-3 (0-1)

Egy igazi szoros, hajtós meccs volt várható ettől a két csapattól.

Miért? Azért, mert bármikor szembekerül ez a két gárda, akkor egy jó iramú meccset lehet látni. Elég, ha egy kicsit visszatekintünk az egymás elleni meccsekre.

Kis történelem: 2016.09.28 1-1 (óvás miatt 3-0 ide), 2015.08.26 3-3, 2016.03.06 0-1 oda, 2014.08.27 0-2 ide, 2015.03.07 1-0 ide. 5 meccs, 2 Ika győzelem, 2 X, 1 Tesi győzelem.

Az előzetes várakozásokat már meccs előtt az edzői nyilatkozatokban is meg lehetett találni, senki nem számított tehát könnyű meccsre, és ez így is lett.

 

„Törőcsik András (a Testvériség vezetőedzője): – Múlt héten nagyon sok sérültünk volt. Ezért külön szeretném megköszönni a sikerünket, azoknak, akik eddig csereemberek voltak. A Pestszentimre ellen egy egyszerűnek tűnő mérkőzést tettünk nehézzé. Az egyik legjobban felkészített BLSZ1-es csapat ellen is szeretnénk győztesen elhagyni a pályát.”

 

„Czinege László (az Ikarus vezetőedzője): – Jó nehéz meccs volt elsőre. A Műegyetem ellen Sok sérültünk volt, viszont a fiatalok bemutatkozhattak. Jól indult a meccs, mert egy korai góllal vezetést szereztünk, de egy nagy hiba után egyenlített ellenfelünk. Aztán sokáig csak erőlködtünk. Túl lettünk ezen a mérkőzésen, és szerencsére győzelemmel.
A következő mérkőzést is szeretnénk megnyerni, de most sem számítok könnyű találkozóra. A Testvériség egy olyan csapat, amely bárkit le tud győzni, és ki is tud kapni bárki ellen.”

 

Az első félidő első felét abszolút uralta a Tesi, helyzeteket dolgoztak ki, kapusunknak több bravúrt is be kellett mutatnia, hogy a háló érintetlen maradjon. Szerencsére sikerült, sőt, csapatunk, a félidő második felében jobban játszva ellenfelénél megszerezte a vezetést Gillich Máté révén a 44. percben. 0-1

Ika vezetéssel mentek tehát a csapatok az öltözőbe.

A meccsre egyébként rányomhatta a bélyegét, hogy alig lehetett látni valamit a rossz világítás miatt.

A második félidőben egy egykori Ika játékos kiegyenlített, így már 1-1, de olyan sokáig nem örülhettek a döntetlennek, hisz jöttek Orza Andrei pillanatai, akinek ez volt az első meccse kezdőként az Ikarus csapatában. A 60. percben szerzett találatával előbb a vezetést szerezte meg 1-2, majd jött az, amit szezononként csupán maximum egyszer látni, a 70. percben egy hatalmas kapásgól, egy olyan erejű bombagól, ami miatt még most is tapsolnak a lelátón, pedig már Vasárnap van. 1-3. Ezt is Orza Andrei szerezte. (Ő a meccs után elmondta, nagyon örült annak, hogy kezdőként lépett pályára és 2 szerzett gólja nagyon kellett az önbizalmának.)

Gondolhattuk, hogy a 2 gólos vezetés, és egy ilyen demoralizáló gól miatt az ellenfél kissé talán feladja a küzdelmet, de nem így lett.

5 perc múlva szépítettek, így 2-3-ra alakítva az eredményt. Az utolsó percekig küzdöttek az egyenlítésért, a kapusuk is négy alkalommal feljött a beadásoknál, egyszer fejelt is, de szerencsére nem tudtak kiegyenlíteni, így csapatunk nagyon értékes 3 pontot szerzett ismét idegenben, végig hajtva, egyetlen percig sem állva meg.

Ezzel továbbra is nyílt a verseny az esetleges bajnoki cím felé, mivel a listavezető THSE 0-0-t játszott a II. kerület ellen.

Kezdőcsapat: DARABONT DÁNIEL, HALÁSZ BALÁZS, ORZA ANDREI, OROSZ JÓZSEF BOTOND, HORVÁTH KRISZTIÁN, NAGY HUNOR LÁSZLÓ, KASINSZKY ISTVÁN, SILIGA ÁDÁM, KISS DÁNIEL, GILLICH MÁTÉ, BAGDI CSABA KRISZTIÁN

Cserék: SZALAI KRISTÓF, VAD SÁNDOR, LUKÁCS DÁNIEL, BALOGH BENCE, DEVECSER ZSOLT, BORGULYA GÁBOR, HOLLÓ RICHÁRD