Ismét nyert a felnőtt a 18. fordulóban

Ismét nyert a felnőtt a 18. fordulóban, és eddig 100%-os a tavaszi idényben. 

A sorsolás szerint a tavaszi szezonban a csapat mindössze 4-szer játszik hazai pályán, ebből pedig az következik, hogy 10 alkalommal kell idegenben helytállni. Eddig ezt a kihívást is sikeresen teljesíti a csapat, hisz az eddigi 3 idegenbeli meccséről 9 pontot bezsebelve jött haza, 9 gólt szerzett és 4-et kapott.

Ezen a hétvégén a Kelen volt az ellenfél, mely csapat nagyon megfiatalodott az utóbbi időben, így egy hajtós kis meccsre lehetett számítani.

A hajtással nem is volt gond Ikarus részről, mert a múlt hetihez hasonlóan ismét mindent beleadott a csapat, dacára annak, hogy a játék a megszokotthoz kisebb műfüves pályán zajlott.

A Pestifoci.hu beszámolója a meccsről:

„Nem számíthatott előzetesen könnyű mérkőzésre az Ikarus a Kelen elleni idegenbeli találkozóján, mert Varga László csapata korábban például a Gázgyárt és a RAFC-ot is legyőzte. Az előzetes várakozásokkal ellentétben az Ikarusnak ezen a napon nem volt nehéz dolga.

Kelen SC – Ikarus BSE 1-3

BLSZ1. 18. forduló

kelen ika2017 pestifoci hu

Már a 3. percben vezetést szerzett a vendég Ikarus, Kasinszky István remek labdája után Orza Andrei 15 méterről jobb külsővel parádés gólt lőtt a jobb felső sarokba. 0-1 Jó igazolásnak tűnik a támadó, aki harmadik meccsén harmadik találatát jegyezte.
Három perc múlva Orza Andrei ismét lazán akart befejezni egy akciót, de ezúttal túl laza volt, és 16 méterről jó helyzetből mellé emelt.

A 11. percben újabb Ikarus-helyzet következett, Kiss Dániel beadása után Horváth Krisztián lőtt 8 méterről mellé.
A kimaradt vendég lehetőségek után meglepetésre a mérkőzés folyamán az Ikarus térfelén első mérvadó perceit töltő Kelen szerzett gólt. A 14. percben Zsiborás Zalán 15 méterről fordulásból lőtt a kapuba. 1-1
Az Ikarus egy percen belül korrigálta a helyzetet, Horváth Krisztián vágott a hálóba egy kipattanó labdát. 1-2

A duplagól után kissé megváltozott a mérkőzés, valamivel visszafogottabb lett az Ikarus, mint az első negyedórában volt. Erre sok oka nem volt, mert a Kelen védelme olyan szellős volt, hogy akár ebben az időszakban eldönthette volna a meccset a vendégcsapat.
Erre azonban komolyabb presszió nélkül is megvolt az esélye, mert a 29. percben Orza Andrei passzolta volna be középre a labdát, de az elakadt Junghausz Gergő kezében. Mivel az eset a tizenhatoson belül történt, büntető következett, melyet azonban Horváth Krisztián csúnyán mellé lőtt. Horváth ezzel meccsben tartotta a Kelent, amely a 39. percben veszélyes helyzetig jutott. A Budapest válogatott Somogyvári Norbert lőtt 14 méterről jobbról, Darabont Dániel szögletre ütötte a labdát.

Az első félidő az első negyedóra jó irama és izgalmai után kissé komótossá vált, a pályán ebben a 45 percben az Ikarus akarata érvényesült.

A második játékrészben a 60. percben volt az első komolyabb lehetőség. Kiss Dániel volt erőszakos és remekül ment el a bal oldalon, a tizenhatoson belülről középre adott Orza Andreinek, aki 13 méterről a kapu fölé lőtt. Három perc múlva Kasinszky István surranó lövését védte a Kelen kapusa, Schön Dániel.
Az Ikarusnak a megnyugtató állapothoz kellett volna a harmadik gól, annak ellenére, hogy a Kelen nem igazán volt veszélyes a kapura.
A 70. perc eseménye még inkább ezt jelezte a vendégeknek, Zsiborás Zalán jó passza után Imre Ábris remek helyzetből lőtt, de labdáját blokkolni tudták.

Öt perc múlva egy Ikarus szöglet után a félidőben beállt Devecser Zsolt fejese ment kevéssel a hosszú felső fölé.
A mérkőzést végül egy védelmi megingás döntötte el végleg, a 88. percben az egyik hazai védő elmélázott, a csereként beállt Holló Richárd megköszönte a hozzájutott labdát, és ziccerbe kerülve 15 méterről elrúgta a kapus mellett a játékszert. 1-3

A mérkőzés osztályzata a PestiFoci szerint: 6

Az első negyedóra magasabb tempójú volt, a mérkőzés többi része nem. Az eredmény alakulásától függött az Ikarus játéka, amely alapvetően meghatározta a meccsképet. A Kelen ezen a találkozón védekezésben bizonytalan volt, és emiatt nem tudott komolyabb ellenállást kialakítani.

A mérkőzés legjobbja a PestiFoci szerint Orza Andrei lett.

kelen ika2017 pestifoci hu 002

A 3. percben parádés gólt szerzett, még szintén az első félidőben büntetőt harcolt ki, ezzel sokat tett a győzelemért. Később is veszélyes volt. Az átlagnál kicsivel jobb játék emelte a mezőny fölé.”

forrás: pestifoci.hu