Győzelem a 19. fordulóban Ikarus 6-2 FFC

Győzelem a 19. fordulóban Ikarus 6-2 FFC

Csapatunk a Ferencvárosi FC csapatát fogadta a Bátony utcában ezen a szombati esős délutánon.

A két csapat elmúlt 3 meccsére visszatekintve (2015.10.17 (6-0), 2016.05.24 (7-1), 2016.09.10 (3-0)) rendre Ikarus győzelem született összesen 17 góllal, így okkal bizakodhattak a szurkolók, hogy egy remek, gólgazdag mérkőzést láthatnak.

Ikarus FFC 6

Percről percre:

2. perc: Orza Andrei egy cselt követően jobbról beadásra szánta el magát, amit Kasinszky a rövid oldalon megcsúsztatott, így került Horváth elé, aki kapásból a kapu bal oldalába lőtt. 1-0
10. perc: Horváth mélységi ívelését Orza Andrei próbálta a hálóba juttatni, de lesen helyezkedett, így az akciónak vége lett.
14. perc: Kasinszky szánta el magát egy lövésre 25 méterről, mellé.
16. perc: Orosz Botond bal oldali beadására Kiss Dani érkezett, a lövés mellé ment.
18. perc: Szép kombinációnak lehettünk tanúi, Horváth kipasszolta a labdát balra, amit Halász Balázs középre tekert, ott Rőthy épphogy lemaradt róla, szép akció volt.
20. perc: Horváth szabadrúgása 23 méterről kicsivel elkerülte a kaput. A mérkőzés eddigi időszakára masszív Ikarus mezőnyfölény volt jellemző, ellenfelünk csak nagyon ritkán tudott átjutni a felezővonalon. Egészen a 21. percig, amikor egy szöglettel jelezték, hogy meccsben vannak, de a fejes fölé ment.

22. perc: Egy a saját térfélen megszerezett labdát Horváth passzolt ki balra, majd Halász beadására Orza Andrei érkezett és kapásból a hálóba vágta a játékszert. 2-0

A biztos előnnyel a zsebében sem pihent a csapatunk, továbbra is szövögettük a támadásokat, de veszélyes helyzeteket nem sikerült kialakítani. Az FFC is csak igen ritkán tudott eljutni a kapunkig egészen a 31. percig amikor szabálytalankodtak egy vendég játékossal szemben.

31. perc: A megítélt szabadrúgást a 16-os sarkáról a vendégek csapatkapitánya gólra váltotta. 2-1
A bekapott gól ellenére nyomtunk tovább nem álltunk meg. Pár perccel a vége előtt Kasinszki távoli lövése landolt a kapufa sarkán, majd Horváth szólóját követően védett a vendég kapus.

Az első félidőben más már nem történt, így 2-1 -es hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok a szünetre.

47. perc: Egy bal oldali beadást követően az FFC játékosa kézzel ért a labdához a saját tizenhatosán belül, de a játékvezető nem ítélte meg a teljesen egyértelmű büntetőt.
53. perc: Egy sokadik bal oldali beadást követően Orza érkezik és jobbal mellé tüzel. Veszélyes helyzet volt ez is.

Ezután percekig nem sok érdekes esemény történt, egészen a második félidő feléig, amikor felgyorsultak az események és az utolsó 20 percben 5 gól is esett. 
70. perc: Kasinszky zseniális tekerése kipattan a kapufáról, a kipattanó a csereként beállt Devecser elé kerül, aki a hálóba vágja. 3-1

77. perc: Egy bal oldali beadást követően ismét Devecser eredményes, megszerezve ezzel saját maga második, az Ikarus negyedik gólját. 4-1

83. perc: FFC próbálkozás, egy a 16-osról leadott lövést véd az Ikarus kapusa, Darabont. A szögletet követően jól érkezik az FFC játékosa középen és megszerzi csapata második gólját, ezzel 4-2-re alakítva az eredményt.

86. perc: Egy kiugratás után Devecser fut el a bal oldalon, majd szabálytalanul megállítják. Az szabálytalan FFC játékosának ez a második sárgája, így a kiállítás sorsára jut. A játékvezető a partjelzőjével történő kis tanakodás után a tizenegyes pontra mutat, büntető következik. Horváth áll oda elvégezni, és magabiztosan belövi a labdát a hálóba. 5-2

 

92. perc: Egy félpályánál megszerzett labdával Horváth lép ki teljesen egyedül majd 40 métert vezetve a kapusba lövi, de a kipattanó pont elé kerül vissza és bepasszolja, így kialakítva a végeredményt. 6-2

Remek meccs volt sok helyzettel, nagy irammal. Az eredmény teljes mértékben tükrözi az Ikarus dominanciáját az egész mérkőzésen, így megérdemelt hazai siker született. A győzelem értékét az is növeli, hogy egyik legfőbb riválisunk a 43. sz. építők a Voyage csapatától 6-3 arányú vereséget szenvedett hazai pályán, így a bajnoki címért való verseny még nyíltabbá vált.

A meccs jegyzőkönyve

Néhány kép a meccsről