Hétvégi eredmények, beszámolók

Hétvégi eredmények, beszámolók (2017.04.07-09)

Sok minden történt a húsvéti hétvégén az Ikarus háza táján. A közönségnek kijutott a pozitív és negatív élményekből egyaránt. Ezeket vesszük sorra hét eleji összefoglalónkban.

Eredmények

Korosztály Dátum/idő Helyszín Csapatok Eredmény
Felnőtt  2017 Április 14., Péntek, 16:00 1165 Bp., Bátony u. 1-33. Ikarus BSE – RAFC 0 – 4
U-19  halasztva      
U-17 halasztva      
U-15 2017 Április 15., Szombat, 12:00 Gödöllői SK Sporttelep Gödöllői SK – Ikarus BSE 2 – 3
U-14 2017 Április 13., Szombat, 16:30 Gödöllői SK Sporttelep Gödöllői SK – Ikarus BSE 4 – 2
U-14 serdülő 2017 Április 11., Vasárnap, 10:00 1165 Bp., Bátony u. 1-33. Ikarus BSE – Pomázi Focisuli 3 – 0
Öregfiúk nem rendeztek fordulót      

Beszámolók:

U13 – 2004

Szép teljesítményt ért el serdülő csapatunk, ugyanis egy hét alatt két győzelmet is aratott 2004-es csapatunk a Blsz bajnokságban. Ez még a profi csapatoknak is nehezen megy, pláne ilyen szép arányú (9 rúgott és 4 kapott) gólaránnyal.

Ikarus-Kőbányáért 6-4
Ikarus-Pomáz 3-0

Nyuszi Kupa, Budatétény U10 (2007.)

Mindössze egy vereséget szenvedett csapatunk, de a győzelmek száma szerencsére több volt, így kupagyőztes lett a 2007-es korosztályunk.
Csoport:
Ikarus-Budatétény 7:0
Ikarus -Soroksár 2:3
Ikarus-Palanták SE 8:0
Ikarus-Szt.Pál 3:1

Elodöntő:
Ikarus-Budafok 2:1

Döntő:
Ikarus-Őrmező 4:0

Legjobb kapusnak Vigh Nándort választották, aki az Ikarus BSE labdarúgója. Neki ezúton is gratulálunk, csak így tovább!!!

Szép volt fiúk!

Hajrá Ika, csak az Ika!

U11 – 2006

IX. UTE Nemzetközi Labdarúgó Torna

 ujpetsi tornagyoztes csapat

Csapatunk bronzérmet szerzett a IX. UTE Nemzetközi Tornán, amelyet 20 csapat részvételével rendeztek meg. Többek közt olyan neves egyesületek utánpótlás csapataival, mint az FTC, MTK, Újpest, Videoton.

Csoportunkban a Liver Budaörs, MTK és az OFK Beograd csapataival kellet megmérkőznünk a továbbjutásért.

Csoportelsőként jutottunk tovább, mivel 1 góllal jobb gólarányt értünk el, mint az MTK, így csoportunkat csapatunk nyerte és a felső házban folytattuk.

Eredmények a csoportban
IKARUS BSE-Liver Budaörs 2-1
IKARUS BSE-MTK 0-0
IKARUS BSE- OFK Beograd (szerb) 8-0

A döntőbe jutásért sem volt egyszerű a dolguk a gyerekeknek, hisz a Békéscsaba és a Honvéd csapatain kellett túljutni a döntőért. Ezt az akadályt is sikeresen teljesítették, ráadásul mindkét meccsen győztesen hagyták el a pályát. Előbbi csapatot 2-1, utóbbit 1-0 arányban győzték le.

Következett a hármas döntő, ahol az FTC és MTK mellett az Ikarus csapata abszolút megérdemelten volt jelen.

A döntőcsoport eredményei
Ikarus – MTK 0-3
FTC – MTK 4-2
Ikarus – FTC 2-2

A döntő eredményei alapján az Ikarus BSE csapata BRONZÉRMET szerzett a IX. UTE Nemzetközi Torna U11 (2006-os) korosztályban 20 csapatból.

Végső eredmény:
1. Ftc
2. Mtk
3. IKARUS BSE Fejlődő Kertváros
4. Szilady Kiskunhalas
5. Békéscsaba Labdarúgó Akadémia
6. UTE
7. Bp. Honvéd
8. Videoton
9. ASI Dinamo
További csapatok: OFK Beograd, Debreceni Olasz Focisuli, Gyirmót, Budaörs, Brasovsky Akadémia, UTE2, Mészöly Focisuli, Plutó Eger

A torna legjobb kapusa SKULTÉTY MÁTÉ lett, aki az Ikarus BSE labdarúgója. Neki ezúton is gratulálunk, csak így tovább!!!

legjobb kapus

Felnőtt

Felnőtt csapatunknak mostanában nem sikerül legyőzni a kerületi derbin az örök rivális RAFC csapatát. Sajnos vereséget szenvedtünk, viszont az eredmény nem igazán tükrözi a két csapat közti különbségeket.

Beszámoló a pestifoci.hu szemszögéből:

A 23. forduló, de talán az egész BLSZ szezon egyik legpikánsabb összecsapása elé nézhettek azok a szerencsések, akik kilátogattak a XVI. kerületi Bátonyi utcába, ahol az Ikarus a RAFC csapatát látta vendégül. Egyik mérkőző fél sem a legjobb előjelekkel nézett a mérkőzés elé. Az Ikarus legutóbb az Újbuda-Voyage ellen veszített 2-1-re, míg a RAFC kedden 2-0-ra vérzett el a Gázgyár ellen a Budapest Kupa elődöntőjében.

Ikarus – RAFC 0-4

BLSZ1. 23. forduló

ika-rafc-2017

Örömteli volt látni, hogy a kerületi rangadóra szépszámú közönség látogatott ki, és mindkét csapatot a bemutatáshoz legfiatalabb utánpótlás labdarúgóik kísérték el a kezdőkörbe.
A kezdés utáni 30.(!) másodpercben Horváth Krisztián előrevágott labdájára Orza Andrei startolt rá a félpályáról, és a kapujából messzire kilépő Hauer Viktornak kellett tisztáznia a veszélyesen közelítő támadó elől. Ez a momentum meg is adta az alaphangot a találkozónak, mentek, iparkodtak a csapatok. A 8. percben Lukács Ádám pördítését Derda Dániel fejelte Ébenhardt Tamás elé, aki 7 méterről a jobb kapufát találta telibe.
A 16. percben pedig ugyanaz a jelenet ismétlődött meg, ami az elsőben. A Orza Andrei lefutotta védőjét, de 13 méterről mellé emelte a labdát. Mindenki láthatta milyen gyors ő.
A másik oldal sem maradt adós sokáig. Derda Dániel indította a jobb szélen Balatoni Mátét, akinek beadására Vörös Péter robbant be, azonban 10 méteres fejese fölé szállt.

ikarafc-20179
Strigulázhattuk a próbálkozásokat a csapatok nevei mellett, mivel a 23. percben újabbal szolgáltak. Ezúttal a hazaiak próbálkoztak, Horváth Krisztián bal oldali szögletét Kasinszky István továbbcsúsztatta és a jobb kapufánál helyezkedő Halász Balázs 3 méterről mellé fejelte a labdát.
Aztán ahogy közelítettünk a félidő hajrájához, úgy sűrűsödtek tovább az események. Előbb Vörös Péter húzta meg a bal szélt gyönyörűen, azonban beadása elment az Ikarus kapuja előtt a lábak alatt.
De egy perc elteltével már nem hibázott a RAFC játékszervezője. Lukács Ádámtól kapott egy jó átadást, amit egy átvétel után 18 méterről laposan a jobb alsóba küldött.0-1

Kemény játékot hozó félidőn voltunk túl, ahol mindkét fél nagyjából egyformán birtokolta a labdát, de egy távoli lövés utáni góllal a vendégek vonulhattak nyugodtabban a pihenőre.
A szünetről visszatérő Ikarus azonnal óriási tűzijátékot rendezett a RAFC kapuja előtt, amely során Kasinszky István és Horváth Krisztián is lőhetett, a labda végül mellé szállt.
A másik oldalon Kocsi János próbálkozott bátran kb.28 méterről, de Siliga Dávid fogta a lövést.
A következő vendég próbálkozás azonban már megint eredményes volt. A 66. percben a csereként beállt fiatal, villámgyors támadó Hámory Zoltán Miklós kapott egy indítást a jobb szélen és kapura ívelte vagy beadta a labdát – ez tán sohasem derül ki, de mindegy is-, amit Siliga és a felső léc együttes erővel mentettek, de a labda éppen a belül érkező Lukács Ádám elé került, aki 4 méterről a bal alsóba terelte azt. 0-2

Rövid mezőnyben zajló játék után tovább sokasodtak az Ikarus csapatának gondjai, amikor a 73. percben Vörös Péter bal oldali szöglete után Lukács Ádámot lökték az Ikarus ötösén, amiért 11-est ítélt a játékvezető. A letett labda mögé Vörös Péter állt, és magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt 0-3.
A gól után a reklamáló Orosz József Botond megkapta második sárgáját is, amivel engedélyt is szerzett magának egy hamarabbi zuhanyra.
Ám ezek után sem értek véget az Ikarus megpróbáltatásai, mert a 76. percben Lukács Ádám labdájával a mérkőzés nyerőembere Hámory Zoltán Miklós ugrott ki a jobb szélen és 7 méterről a kapus mellett a hosszú sarokba helyezett. 0-4
A 83. percben még Hauer Viktor tette izgalmassá saját számára a mérkőzést, azzal, hogy elkezdett cselezgetni a saját ötösének előterében, de elveszítette a labdát, amiből előbb Vad Sándor majd a kipattanó után Borgulya Gábor lőhetett, de ezt már Hauer fogta.

Mérkőzés osztályzata: 7
Jó mérkőzést láttunk, aminek a végére kicsit elfogyott az Ikarus és így simán nyert a RAFC, akik csakúgy, mint a múlt héten, most is jól cseréltek, igaz most nem annyira kiélezett helyzetben.
A gólarány első ránézésre kissé túlzónak tűnhet, de a mérkőzés képe alapján reálisnak mondható.

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető.