DANONE KUPA U12

DANONE KUPA U12

Az Ikarus Alközponti válogatott második helyezést ért el.

A szombati Danone kupán szerepelt hétvégén első alkalommal az MFA-Honvéd régió Ikarus Alközponti válogatott.

A válogató edzés után kiválasztott 12 játékossal (6 RAFC, 4 RTK, 2 Ikarus BSE) vágtunk neki Csepelen a tornának, egyetlen válogatottként, 7 klubcsapattal szemben, ahol maximum egy-két játékost hívtak az alközpontjuk alá tartozó csapatokból.

A helyszíni sorsoláson kiderült, hogy a CSHC, Honvéd, Gloriett, Ikarus négyesből kellene továbbjutnunk, ami elég erős csoportnak ígérkezett. A másik csoport sorsolás szeszélye folytán csak vidéki alközpontokból állt (Monor, Hatvan, Gyöngyüs, Jászberény)

Az első mérkőzésen vereséget szenvedtünk a házigazdáktól. Ezután viszont a torna legjátékosabb fociját játszottuk, sok passzal, sok mozgással, helyzetek kialakításával. Szerencsénkre a további egy döntetlen a Honvéddal és a győzelem a Gloriett ellen elég volt a csoport második helyéhez, így a felső ágon folytathattuk. Az elődöntőben a Hatvan csapata várt ránk, akik ellen végig fölényesen futballozva, nagy arányú győzelmet arattunk. A döntőben a Monor csapata várt ránk, aki ellen nehéz mérkőzésre számítottunk. Itt is nagy részben a mi akaratunk érvényesült, de gólt nem sikerült szereznünk. Következtek a büntetők, ahol sajnos alulmaradtunk, így végül második helyen végeztünk.

Mérkőzések:
Ikarus Alközponti válogatott-CSHC 0-2
Ikarus Alközponti válogatott-Gloriett 2-0
Ikarus Alközponti válogatott-Bp. Honvéd 1-1

Eldöntő:
Ikarus Alközponti válogatott-Hatvan 5-0

Döntő:
Ikarus Alközponti válogatott-Monor 0-0 b.u. 2-3

A csapat:
1. Abaházi Rómeó (RTK)
2. Makai Bence (Ikarus)
3. B. Nagy Koppány (RTK)
4. Ecsedy Balázs (RTK)
5. Szádvári Máté (RAFC)
6. Fábián-Rigó Botond (RAFC)
7. Loch Barnabás (Ikarus)
8. Kocsis Márton (RAFC)
9. Vitéz Márton (RAFC)
10. Berczi Kristóf (RAFC)
11. Kiss Márton (RTK)
12. Kanyar András (RAFC)

A tornán az erre az alkalomra elkészült alközponti válogatott mezben léptünk pályára. Biztosítottunk a játékosoknak folyadékot és ételt, azaz minden játékos érezhette, hogy ők most itt egy kiválasztott csapat és ők ennek megfelelően, alázattal, megalkuvás nélkül és jól fociztak.

A gyerekeknek gratulálunk a teljesítményhez, az egyesületi edzőknek pedig a napi szintű felkészítéshez!

A szülőknek ezúton is szeretnénk megköszönni a bíztatást és a torna utáni kedves szavakat!

Az IKARUS BSE-nek pedig szeretnénk megköszönni, hogy, mint alközpont biztosította a körülményeket (edzés, étel, ital, felszerelés), ahhoz, hogy megfelelően tudjunk pályára lépni, illetve, hogy a játékosok érezzék, hogy ők most itt valóban egy válogatott.

Külön öröm számunkra, hogy a játékosok nagyon jól érezték magukat, végig csapatként viselkedtek (bár ez nyilván az eredményes szerepléssel is összefügg, valamint, hogy kaptunk visszajelzést, igényt a folytatásról. Ezt az MFA-Honvéd Régió vezetőivel is egyezetjük.

Sportbaráti üdvözlettel:
Tánczos Gergő, edző, IKARUS BSE, Fejlődő Kertváros
Gyurkovics László, alközpontvezető, IKARUS BSE Fejlődő Kertváros