Évértékelők

Évértékelők

VÉGE a szünetnek!

A nyaralás adta pihenést hátunk mögött hagyva ismét elkezdődhet a következő szezonra való felkészülés.

Mielőtt az elkövetkezendő napokban belemélyednénk a nyáron történt változásokba jöjjön egy – a szokásosnál kicsit hosszabb – visszatekintés az elmúlt évről az edzők szavaival.

2009-es csapatunk

Szakmai összegzés:

Szakmailag látható az előrelépés, mind a három csoportunknál!
Kezdjük a legkevesebb idő óta nálunk játszó játékosokkal. A fejlődés látszódik abban, hogy már nem csak a meccs játék érdekli őket, hanem elkezdtek nyitni a tanulás felé!
A második csoportból 1-2 ember már kopogtatja az első csoport ajtaját, aminek nagyon örülünk a szakmai stábban, és a többiek is megtesznek mindent annak érdekében, hogy minket hozzanak nehéz döntés elé, amikor választanunk kell, hogy ki menjen az első csoporttal mérkőzésekre.
Az első csoportról pedig csak szuperlativuszokban tudunk beszélni. Amit kitűztünk év végére célnak, azt teljes mértékben elérték a srácok, amiben nem kevés munkájuk, akaratuk,figyelmük van benne! Ezt is igazolja az egri nemzetközi tornán elért 2. helyezés!

Eredmények röviden:

Nem indultunk sok tornán idén, nagy vonalakban a téli gödöllői tornát tudom említeni, ahol a középmezőnyben végeztünk.
A Maksi Autó kupát, ahol két csapatunkkal szintén a középmezőnyben végeztünk.
A Kölyökliga sorozatban az előkelő 5. helyen végeztünk 16 csapatból, ami nálunk egy kis bajnokságnak számít.
A Bozsik programban is rengeteg játékosunk mérettette meg magát két hetente.
A fejlődés látszik náluk is, mert ősszel még akár 6-7 gólokkal maradtunk alul, tavasszal viszont már szoros meccseket játszottunk olykor győzelmekkel tűzdelve!!
Ami nem elfelejtendő, hogy a környező csapatok itt mérettetik meg magukat a legerősebb csapataikkal, miközben mi a második és harmadik csapatainkkal versenyzünk itt.
A legkiemelkedőbb eredménye a csapatunknak idén az egri nemzetközi tornán elért 2. helyezés!! ( Összefoglaló itt olvasható!)

Jövőbeni tervek:

Aki ismer tudja, hogy nem az eredmény ami motivál, hanem a mutatott játék a pályán!
Mindhárom csoportot szeretnénk legalább egy lépcsőfokkal feljebb léptetni, ismétlem magam nem eredményességben, hanem a mutatott játékban!
Utolsó évünk lesz 40×20-as pályán, úgyhogy el kell kezdenünk majd a nagyobb pályával is ismerkedni, formációkat gyakorolni!
Szeretnénk minél több meccset játszatni mindenkivel, még azokkal is akik nincsenek egyenlőre leigazolva!
Amire a fejemet adtam, az a lapos, földön történő kombinatív játék, amit a srácoknak a tudásunk legjobbjával át szeretnénk adni nekik, amit erről tudniuk kell!
Minden egyes játékosunkban teljes mértékben bízunk és reméljük, hogy hozzájuk csak érkezek majd új,tehetséges játékosok.
Edzői stábunk változik, érkezik egy rutinos, de egyben fiatal edző Takács Béla személyében, akivel egyből egy hullámhosszra kerültünk, úgyhogy a srácok jól fognak járni ezt garantálom!
Fenntről is kapunk segítséget, úgyhogy minden adott, hogy remek játékosokat neveljünk ki az Ikarusnak, és a Magyar labdarúgásnak!
A végén szeretném megköszönni a szülőknek az egész éves kitartó segítséget, hogy a srácoknak megadták az esélyt, hogy lehozták őket edzésre és edzésről edzésre tanulhattak!

HORVÁTH KRISZTIÁN ; RŐTHY MARTIN

2004-es csapatunk

SZABÓ FERENC:
Ez a véletlen, hogy a labdarúgásról a véleményünk azonos,ami csak segítheti a további munkát. 
Végezetül a szülőktől csak annyit kérünk, hogy higgyenek a munkákban és segítsenek!! 
Mindenkinek köszönjük a segítséget és tovább is számitunk rá!!! 
Hajrá IKA!!! Szabó Feren
2016. augusztus 1-től vettem át a csapat irányítását. Feladatként a csapat morális helyzetének rendbetétele lett a fő célom. Emellett az általam kedvelt labdatartás játék megvalósítását. A morális helyzetre jellemző volt a játékosok elvándorlása. A kapott 31 igazolásból 22 játékos volt akire az őszi szezonban számíthattam. Első fő feladatként tűztem ki, hogy mindenki azonos lappal indul és az elvégzett munka után lesz minősítve. Nagyon sok egyéni beszélgetés eredményeképpen kezdtek nyitni játékosaim, hogy tulajdonképpen mi is a célja a csapatnak: -mindenkinek alázattal kell edzenie és játszania, -tisztelni kell játékostársait,-el kell hinni, hogy ők is jót akarnak, -a legkisebb dolognak is örülni kell,akár Én értem el akár a csapat bármely játékosa. 
Ilyen előzmények után indultunk a Bp. Bajnokság U14/2 csoportjában 3/4 pályán. 
Az őszi teljesítményünk: 11 4 4 3 15-19 16p 
A tavaszi : 11 7 2 2 24-17 23p 
Összesítve : 22 11 6 5 39-36 39p 
A játékrendszerünk folyamatosan javult és több mérkőzésen egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. Több mérkőzés már nézőink számára is élmény volt. Főleg mint csapat volt a fő erényünk. Több játékos elindult a fejlődés útján, de még Önmagukhoz képest sem érték el a maximumot. Ennek ellenére nagyon jó és hasznos évet zártunk. A következő évben már nagypályán az Országos Bajnokságban fogunk szerepelni. 
Célunk:-a megkezdett munka továbbvitele és játékosaink fejlődése. 
A játékrendszerünk folyamatosan javult és több mérkőzésen egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. Több mérkőzés már nézőink számára is élmény volt. Főleg mint csapat volt a fő erényünk. Több játékos elindult a fejlődés útján, de még Önmagukhoz képest sem érték el za maximumot. Ennek ellenére nagyon jó és hasznos évet zártunk. A következő évben már nagypályán az Országos Bajnokságban fogunk szerepelni. 
Bízom benne, hogy ezt a feladatott teljesíteni tudjuk a Csikós Norberttel. Norbi labdarúgóként a nagyobb osztályokat is végigjárta,egy jó segítőt kaptam és remélem Ő lesz utódom is!

CSIKÓS NORBERT:
Teljes egészében nem tudok értékelni, de azt a négy hónapot, amióta itt vagyok megpróbálom összefoglalni.

Márciusban, amikor elkezdtem dolgozni a csapat mellett, kellemes meglepetés volt számomra az a morál, ami a csapatot (és az egyesületet) körbevette. Számos tehetséges gyereket véltem felfedezni, és azt tapasztaltam, hogy megfelelő tervezés mellett folyik a szakmai munka. Feri bácsi vitathatatlanul magas színvonalú tréningeket vezényelt, amelyeknek meglett az eredménye. Természetesen ugyanakkor a hiányosságok sem kerülték el a figyelmemet, de abszolút kezelhetőnek ítéltem meg ezeket . Elsősorban a labdatartásban fejlődtünk sokat, de a taktikai felkészültségben is előreléptünk. A különböző bajnokságokban vagy a Bozsik programban szereplő játékosaink egyaránt megállták a helyüket, és így szinte mindenkinek játéklehetőséget biztosítottunk a közel 30 labdarúgóból.

A tavaszi bajnoki mérkőzéseken nyújtott hullámzó teljesítmény mellett, rendre jó eredményeket értünk el, amelyre bizonyíték, hogy az őszi 6. hely után sikerült dobogó közelében (4. hely) végeznünk. Az őszi 4 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereséghez képest, tavasszal 7 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség volt a mérlegünk, amely mindenképpen azt jelenti, hogy fejlődtünk. A különböző tornákon már nem voltunk ennyire eredményesek, de így is sikerült egy tornagyőzelmet a magunkénak tudni. Nyilvánvalóan van még min dolgozni, de örömteli volt számomra, hogy a folyamatos, kitartó munka meghozza gyümölcsét, és az alapok, amire lehet építeni, megvannak.

A jövőre nézve komoly kihívások elé nézünk, a háromnegyed pályáról át kell állnunk az egész pályára. Ez nagyobb odafigyelést, erősebb fizikumot, több utazást kíván, amelyekre megfelelően fel kell készülnünk. A nyári alapozás időszakában szeretnénk megfelelően felkészíteni a játékosokat a változásokra, melynek nagyon fontos állomása lesz az augusztus 7.-én induló edzőtábor. A bajnokságban minél jobb játékkal próbálunk helytállni.

2006-os csapatunk

SZAKMAI ÖSSZEGZÉS:
2006-os csapatunk az ország elitjéhez tartozik továbbra is. Ennek megfelelően a Bozsik tornákon a Régiós kiemelt tornákon vettünk részt egész évben (UTE,FTC,MTK,Honvéd,Vasas) mellett, illetve több nemzetközi és hazai valóban nívós tornán vettünk részt, ahol nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt…
Erősségünk a lendületes, gyors támadásvezetés, gólratörő és kreatív játék. A védekezés modern futballnak megfelelő követelményeiben még sokat kell tanulnunk.
Nagy létszámunknak köszönhetően több fronton is helyt tudunk állni.
A keret második fele főleg Bozsik tornákon szerepelt és év végre már több játékos is meg tudta magát mutatni az első csapatunknál. Nekik mindenképpen több tétmeccset kell a lábukba tenni, hogy ne remegjen meg kiélezett szituációkban.
Köszönetet kell mondanunk a szülőknek, hogy a játékosok az edzések, mérkőzések nagy százalékán itt vannak…de tudni kell, hogy a siker csak úgy nem jön…ezért tenni kell edzésen, mérkőzésen és a mindennapokban (táplálkozás, pihenés, alvás).
Köszönetet kell mondanunk az egyesület vezetésének is, akiktől nagy támogatást kapunk a megfelelő versenyeztetés, az edzés és mérkőzés-felszerelések tekintetében. Nagyot léptünk előre szakmai vonalon is az új szakmai igazgatónk, Balogh László kinevezésével is, aki koncepciót adott és segítséget nyújt annak megvalósításában is.
Egyesületen belül is etalon korosztály vagyunk eredményesség, versenyeztetés, szervezettség, kommunikáció, megjelenés (edzés, utazás, mérkőzés) tekintetében. De természetesen, mint mindenhol, nálunk vannak problémák, amiket belügyként kezelünk.
EREDMÉNYEK:

KÖLYÖKLIGA: 3. hely (…lehetett volna szebb is, de mind az őszi, mind a tavaszi sorozatban legyőztük az első helyezettet)
FŐNIX kupa – két csapattal indultunk és 4. és 7. hely 18 csapatból 
GÖDÖLLŐ: I. hely
BÜK 7. hely 12 csapatból 
VIDEOTON KUPA 8 csapatból 4. hely
UTE kupa: 3. hely
MAKSIAUTÓ Kupa: 3. hely.
HALADÁS TORNA: 6. hely 16 csapatból
EGER: 2. hely
Mivel magyar szinten erős, több esetben nemzetközi tornáról, ezért mindenképpen pozitívként éltük meg edzőként ezt az évet.
Ellenfeleink a teljesség igénye nélkül: UTE,FTC, Videoton, MTK,Honvéd, Újpest FC, Sturm Graz, Grazer AK, Gorica, Slovan Bratislava, Haladás, Dvsc, Győri ETO,Vasas
Több játékosunk bemutatkozott az alközponti és régiós válogatottban is, ami mutatja csapatunk egyéni erősségeit is.

JÖVŐ
Szeretnénk mindenképp tartani a szintet a hazai elittel és továbbra is szeretnénk magunkat megméretni nemzetközi tornákon.
A legfontosabb változás a pályaméret növekedése és a létszám növekedése (3/4 pályán, 8+1 létszámmal fogunk játszani).
Az országos bajnokság mellett a Kölyökligában, illetve a B csapatunkkal a Boszik tornákon is elindulunk.
Budapesti Déli Régiós válogatott: biztosan több játékos is meghívót kapni, bízom benne, hogy az ott is tudnak ragadni.
HAJRÁ IKA, CSAK AZ IKA!
Hazai Tamás, Gyurkovics László

2003-as csapatunk

Edzések:
Az előző évek gyakorlatát folytatva ebben a szezonban is heti 4 alkalommal edzettünk. Az őszi idény során heti három alkalommal „labdacentrikus” technikai, fejlesztő gyakorlatok, különböző játékhelyzetek megoldására irányuló illetve taktikai, csapattaktikai elemeket tartalmazó foglalkozások váltották egymást, az edzések oktató vagy gyakorló jellegének megfelelően. Valamint heti egy alkalommal a csapat játékosainak fizikai és mozgáskoordinációs fejlesztése volt napirenden.
A tavaszi szezonra az Egyesület vezetése, azon belül az új szakmai igazgató kinevezésének, és az általa meghatározott egységes szakmai koncepció bevezetésének köszönhetően a mi edzéseink struktúrája is megváltozott. Február végétől már a meghatározott irányelvek szerint dolgoztunk. Ennek eredményeképpen nagy hangsúlyt kaptak, a teljesség igénye nélkül, a különböző csapatjáték elemekre irányuló gyakorlatok, kisjátékok, a kognitív képességek fejlesztése, az erő és gyorsaságfejlesztés, posztspecifikus feladatok gyakorlása-tanulása. Valamint visszatérő elemmé váltak a „Coerver” jellegű gyakorlatok, mint az adott edzés egy speciális blokkja.
Szeretnénk kiemelni pár játékosunkat, akik mind az edzéslátogatottságban, mind pedig az edzésmunkájuk által is követendő példával jártak elő a többiek számára:
Kubik Marcell, Válint Balázs, Ódor Róbert, Ónodi Bence és Szabó Gábor.

Versenyeztetés:
A játékosok megfelelő versenyeztetése érdekében, a tavalyi évhez hasonlóan, amikor is a Bozsik Program mellett a BLSZ egy évvel idősebbek számára kiírt háromnegyed pályás bajnokságában is elindultunk, idén is kettő fronton kellett helyt állnia a csapatnak.
Az ide volt az első év, amikor nagypályás bajnokságban mérettettük meg magunkat, ráadásul az MLSZ U14 II. Osztály Közép-Kelet csoportjában, amely már nem regionális, hanem országos versenysorozat volt. Ennek köszönhetően az U15-ös csapatunkkal „párban” jártuk az országot idegenbeli mérkőzéseink alkalmával.
Emellett neveztünk a BLSZ U14-es háromnegyed pályás bajnokságába is, ahol hétről-hétre az U13-as csapatunk játékosaival kiegészülve tudtak pályára lépni azok a játékosok is, akik még nem álltak készen a nagyobb pályán való játékra, illetve pedagógiai vagy edzéslátogatottsági okokból nem kerültek be az MLSZ-es utazó keretbe. 
MLSZ U14 II. Osztály Közép-Kelet Csoport
Általánosságba véve az egész szezonunkra elmondható, hogy a nálunk gyengébb játékerőt képviselő csapatok ellen magabiztos győzelmeket arattunk, míg a nálunk előrébb tartó, vagy hasonló szinten lévő csapatoktól általában vereséget szenvedtünk. Ennek köszönhetően a 15 csapatos bajnokság középmezőnyében végeztünk. 28 mérkőzésen 15 győzelmet, 0 döntetlent és 13 vereséget értünk el, ezzel 45 pontot szerezve a 7. helyen fejeztük be a bajnokságot.

A rúgott góljaink száma megfelelő, viszont a kapott gólokat tekintve elmondható, hogy a csapatjátékunk védekezés részét, illetve a támadásból védekezésbe, védekezésből támadásba való átmeneteket nagyon sokat kell még gyakorolnunk, tanulnunk, ezáltal előrelépnünk, hogy a jövőben az „éles” meccseinken is eredményesek tudjunk lenni.
Összességében nem lehetünk teljesen elégedettek a csapat eredményességével, hiszen a játékosokban és általuk az egész csapatban nagyobb potenciál van az idén elért helyezésünknél.
Ennek ellenére több jó teljesítmény is volt az idei bajnokság során. Hajduk Leon 34 gólja önmagáért beszél, ráadásul akkor is rendre eredményes tudott lenni, amikor jobb képességű csapatok ellen játszottunk. Szabó Gábor megbízható, egyenletes teljesítményt nyújtott, játékával sokszor kisegítve az U15-ös csapatunkat is, Gulyás Tamással egyetemben. Kubik Marcellnak, Fehér Csabának és Válint Balázsnak több poszton is helyt kellett állnia. A szezon második felére Emre Sancaktar is megtalálta a góllövő cipőjét. Illetve a remek hozzáállásának köszönhetően Ónodi Bence a csapat meghatározó tagjává nőtte ki magát.
BLSZ U14 3. Csoport
A bajnokságba való nevezéssel a fő célkitűzésünk az volt, hogy a csapat minden játékosának biztosítani tudjuk a versenyeztetés lehetőségét. Úgy gondoljuk, hogy ez teljes mértékben megvalósult. Más kérdés, hogy voltak, akik tudtak élni az itt megszerzett játékpercek tapasztalatával és a szezon végére már a nagypályás versenysorozatunkban és az U13-as korosztályunk első csapatában is meghatározó szerepet kaptak, de sajnos voltak olyanok is, akik félreértelmezték ezt a lehetőséget és ezért ez nem sikerült nekik.
Összességében elmondható, hogy aki komolyan vette ezt a bajnokságot, annak a fejlődését jól szolgálta a versenysorozat.

22 mérkőzésen 7 győzelmet arattunk 5 döntetlen és 10 vereség mellett, ebből is látható, hogy egy rendkívül hullámzó szezonon vagyunk túl, néhol egészen nagyszerű játékot mutatva, néhol pedig kedvtelen, gyengének mondható futballt produkálva. Persze ebben az is közrejátszott, hogy a csapat összeállítása hétről-hétre változó volt, hiszen akár a mi oldalunkról, akár az U13-as csapatunk oldaláról, azok a játékosok, akik kiemelkedőt tudtak nyújtani a következő héten már a másik két bajnokság valamelyikében szerepeltek korosztályuktól függően.
Az elért 7. helyezés is a csapat kiegyensúlyozatlanságát tükrözi, de számunkra amúgy sem a helyezés, hanem a 22×70 percnyi játéklehetőség és az ezalatt mutatott játék volt a fontos a játékosok fejlődésének érdekében.
Összegzés:
Sokat tanultunk a szezon során, a későbbiek tekintetében sok hasznos tapasztalatot gyűjtöttünk, megismerkedtünk a nagypályás játék alapjaival. 
A továbbiakban az edzéslátogatottság emelkedését, az elvégzett edzésmunka intenzitásának növekedését, az első nagypályás évünk alatt előforduló hibák kijavítását, az egyéni képességek fejlesztését tűzzük ki célunkként, amihez elengedhetetlen a szülői elkötelezettség és segítség, valamint a játékosok odaadása.
Mindezek megvalósulás mellett a kijelölt szakmai alapkoncepciónk mentén haladva egy sikerélményekben gazdagabb következő szezont várunk a társaságtól.
Az infrastruktúra adott, az edzéshez szükséges feltételek és eszközök adottak, a versenyzéshez szükséges háttér adott, a szakmai munka minősége folyamatosan fejlődik, a többi csak rajtatok, játékosokon múlik!

Laczkó Péter és Tánczos Gergő
Hajrá Ika! Csak az Ika!

2008-as csapatunk

Túl vagyunk a második közös éven a 2008-as születésű csapattal. Az idény nagy részét Nagy Dános András edzővel vezettük, de tavalyi segítőmre, Benkó Norbertre is számíthattunk egyéb más elfoglaltságok esetén Az átvett 10-11 főröl közel 30-ra duzzadt a rendszeresen edzésre járók száma. Képességek tekintetében elég vegyes a kép, jellemző, hogy a kölyökligás keret meghatározó részét az idény közben érkező újabb gyerekek alkották. A hozott, inkább tehetségbeli mint képzés általi, technikai képességekben és készségekben nagy szakadék van a játékosok között. A heti három foglalkozás alatt, azok a gyerekek akik rendszeresen, szorgalmasan elvégezték a feladatokat, önmagukhoz képest sokat fejlődtek. Az átlag 25 fős rendszeres létszám és több játékos fegyelmi de inkább figyelmi problémái miatt néhányszor nem sikerült maradéktalanul megvalósítanunk az edzések általam megtervezett céljait. Mivel kis létszámú (4÷1-es) játékra készültünk, a több csoportban végzett foglalkozások csak akkor érték el céljukat, ha mindenütt volt felügyelet, sajnos önállóan nem minden gyerek tudott dolgozni. Szerencsére a tél folyamán labda nélküli koordinációs és gyorsaságfejlesztő feladatok elvégzésében szülői (szakmailag megfelelő) segítséget kaptunk, ami megkönnyítette a munkánkat. A korosztálynak és életkornak megfelelő képzési feladatokat ( labdás-labda nélküli koordinációs gyakorlatok, párharcok, megfelelő létszámú kisjátékok) az ezekhez tartozó gyakorlatokat átadtuk a gyerekek számára, azt gondolom lehet lépni a következő fokra.
Az egyesületünk többi korosztályához hasonlóan a kölyökligában és a Bozsik tornákon szerepeltünk rendszeresen. A Bozsik tornák mérkőzésein minden játékos kapott játéklehetőséget, segítve a felzárkozást a csapat “erősebbik” feléhez. Az itt szereplő csapatokkal játékban, képzettségben, fegyelmezettségben, eredményességben felvettük a versenyt és legtöbbször felül is múltuk őket. A kölyökliga őszi fordulóiban a kisebb korosztállyal karöltve sikerült a felső házba kerülnünk, ahol néhány meccs kivételével számszerűleg sikerült szoros eredményeket elérnünk. Játékban megmutatkoztak a hiányosságaink az erősebb csapatok ellen, mind technikai mind taktikai téren. Talán legjobban ezt az évünket eredményességben jellemzi a tavaszi első kölyökligás meccsünkön elért nagyarányú, kétszámjegyűs vereségünk(Fradi), és az utolsó a bajnok(Baja) elleni vereségünk közti különbség. Mindkét meccs 2×20 perces volt, de a korosztályoz képest, fizikálisan és technikailag igen erős Baja ellen játékban és fizikálisan is felvettük a versenyt ….végig vezetve a végjátékban kaptunk ki. Látjuk, hogy a legjobbak mennyire járnak előttünk, ha egyénileg fejlődünk a csapatbeli különbségek eltűnnek.
Az idényeli tornákon a csoprtból mindig továbbjutottunk, a két legerősebben a Focika Kupán és az egri tornán is hajszálon múlott a szűkebb elitbe történő továbbjutásunk.
A jövő feladataihoz tartozik a fejlődés érdekében “A” és “B” csapat kialakítása, amit a versenyeztetésben és az edzéseken is már elkezdtünk. Mivel nagyobb pályára és ezzel nagyobb létszámra (6+1) készülünk, a csoportos edzésjátékok levezetése könnyebbé válik. A kölyögligás bajnokságban több olyan játékost játszattam, akik még nem értek ennek a szintnek a közelébe, de az egyéni fejlődés érdekében és a csapatjáték fejlődéséhez a nagyobb létszámban, így látom szükségesnek.
Pádár Béla és Nagy Dános András

Kapusedzőink

Jakab Attila vagyok, kapusedzőként tevékenykedem az Ikarus BSE háza táján, és én kaptam a megtisztelő feladatot, hogy pár mondat erejéig bemutassam az Ikarus BSE kapusközösség munkáját.

A labdarúgó kapusok sokszor érezhetik magukat egyedüli, utolsó harcosként a “ketrec” előtt. Minden döntésüknek súlya és következménye van, egy mozdulat eldöntheti az egész mérkőzés kimenetelét negatív és pozitív irányban egyaránt. Éppen ezért hatalmas jelentősége van a taktikai, technikai elemek elsajátításán túl a mentális felkészültségnek, amellyel sikeresen oldhatja meg egy kapus az elé kerülő feladatokat, vagy lendülhet át gyorsan egy rossz megoldáson akár mérkőzés közben is.

Korunk labdarúgása az imént említett kompetenciák mellett alapként követeli meg a tökéletes lábtechnikai megoldásokat és az alaptaktikai elemek tökéletes ismeretét is a kapusoktól, ezért ezen irányvonalakat figyelembe véve szükséges az edzés programot összeállítanunk. A többes szám, használata nem elírás, ugyanis huszonhárom kapusunkkal ketten foglalkozunk egyesületünknél, négy csoportra bontva. 2016 nyarán egyedül kezdtem még az idényt.
Minden kapusnak heti egy kapusedzése volt, ami szerintem kevés.
Januárban aztán volt egy beszélgetésünk az elnök úrral és közösen azt a döntést hoztuk, hogy kevés az edzés szám és kellene még egy kapusedző.
Ekkor sikerült Edelényi Dániel személyében egy nagyon jó kapusedző társat találni, mind emberileg mind szakmailag bele illik az egyesület életébe.
Így ketté tudtuk osztani a kapusokat korosztályok szerint és minden kapusnak heti kettő edzése volt a tavasz során.
A kisebb korosztályoknál torna rendszer alapján vannak a mérkőzések, ezért rendszeresen hoztak különdíjat a tornákról. 
A nagyobb korosztályoknál bajnokságban szerepeltek. Itt két korosztályban elég kiegyensúlyozott teljesítmény volt. 
Sikerült tavasszal Siliga Dávidnak 17 évesen bemutatkoznia a felnőtt csapatban és 7 mérkőzésen védte a felnőtt csapat kapuját. 
A jövőben 4 csoportra osztjuk a kapusképzést.

Az első csoport a legkisebbeké, akik az U9-es, vagy az alatti korosztályokból járnak az edzéseimre. Ennél a csoportnál még nem beszélhetünk a hagyományos értelemben vett kapusedzésről, inkább, mint egy előkészítőt kell elképzelni, ahol az alapfogalmakat és egyszerűbben kivitelezhető technikai elemeket kell a kimondottan játékos hangvételű edzésekbe csempésznem.

A második csoport már kicsit összetettebb, itt az U10-13-as gyerekek pallérozódnak az edzéseimen. E korosztályoknál az alaptechnikák elsajátítása mellett már teret nyer a dinamika és sebesség fejlesztése is. Fontos továbbá, hogy a labda megjátszása és az alap taktikai elemek ismertetése is belekerüljön az edzésprogramba. 
A következő két csoport talán a legfontosabb a korosztályok között, kapusképzés tekintetében. Az U14-15, és az U17-19-es csoportok edzéseit ezért egy ízig-vérig szakemberre bíztuk, Edelényi Dániel trenírozza e két korcsoportot. E korosztályok edzései felépítésüket tekintve már inkább a felnőtt kapusok munkájához hasonlítható, természetesen a játékosok fizikai adottságainak figyelembevételével.

Sporttársi üdvözlettel Edelényi Dániel, Jakab Attila kapusedzők

Hajrá IKA, csak az IKA !!!