Győzelem a 24. Kovács Gábor emléktornán

Győzelem a 24. Kovács Gábor emléktornán

Az idén 24. alkalommal, 2017. 08. 11-12-én megrendezésre kerülő Kovács Gábor emléktornára hosszú idő után ismét meghívót kapott csapatunk.

A 4 csapatos tornán a házigazda RAFC együttese mellett az RSC és az MLTC is részt vett, így egy igazi 16. kerületi torna került megrendezésre.

A 2 napos eseményen az első napon az elődöntők kerültek lebonyolításra.

Az RSC (Blsz. 3.) – Ikarus BSE (BLSZ  1.) és MLTC (Blsz. 3.)  – RAFC (BLSZ  1.)  meccsek győztesei a döntőbe juthattak, a vesztesek a 3. helyért küzdhettek meg.

Mondhatni papírforma eredmények születtek, a házigazda 3-1 arányban győzte le az MLTC csapatát, mi pedig 6-0-ra az RSC-t, így döntőben RAFC – Ikarus meccs következhetett, a bronzért pedig az RSC csaphatott össze az MLTC csapatával a 2. napon, szombaton.

16 órakor vette kezdetét a játék a 3. helyért. Igazán izgalmas, sokgólos meccs volt, melyen az utolsó negyedórában dőlt el minden, addig 3-3 volt az eredmény. A hajrában azonban jobban teljesített az MLTC csapata és 5-3 arányban legyőzte az ellenfelet, megszerezve ezzel a harmadik helyet.

Következett a döntő. RAFC – Ikarus BSE

Az utóbbi időben a bajnokságban rendre a házigazda nyert, így dacára annak, hogy ez a meccs a felkészülést szolgálta, benne volt a fejekben, hogy vissza kell vágni az elmúlt vereségek miatt.

Csapatunk így is kezdte meg a mérkőzést, látható volt, hogy mi dominálunk, a labda nálunk volt többet, a kezdeményezés is főként a miénk volt. Bár igazi nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, várható volt, hogy előbb-utóbb megszületik a vezető találat.

Erre egészen a félidő közepéig várni kellett, amikor új szerzeményünk, Balogh Bence vette be a kaput.

A félidőig pedig sikerül még egy gólt szerezni és megnyugtató előnnyel a szünetre vonulni.

A 2. félidőt ugyanúgy kezdte csapatunk, mint az elsőt. Labdabirtoklás, kezdeményezés, helyzetek kidolgozása. Néhány perc elteltével már 3-0 volt az előny és valahogy érezni lehetett, hogy ezen a meccsen az Ika a jobb, nem lehet megfogni.

A meccs hajrájában még láthatott a közönség két gólt, előbb Szabó Pali villant, majd pár perccel később az Ő jobb oldali passzát Devecser juttatta közelről a kapuba. A végeredmény tehát 5-0 lett, remek játékkal, sok helyzettel, közönségszórakoztató játékkal.

Külön Öröm számunkra, hogy a torna legjobb játékosának az épp születésnapját ünneplő Halász Balázst választották meg. Neki ezúton is gratulálunk!

A lenti képre kattintva galéria nyílik, melyen a döntő mozzanatai láthatók