Elhoztuk Gázgyárból a 3 pontot

Elhoztuk Gázgyárból a 3 pontot / ASR Gázgyár – Ikarus BSE 1-3

Két nyertes meccset követően csapatunk azzal az elszántsággal lépett ma pályára, hogy sikerül a harmadik meccset is megnyerni. Ellenfelünk a Gázgyár 4 ponttal állt a tabellán egy győzelemmel és egy döntetlennel a tarsolyában. Hozzá kell még tennem, hogy hozzájuk nem nyerni járunk, az itteni fellépéseinkből eddig két vereséggel jöttünk haza.

Mi kezdtük a meccset, próbáltunk már az elején helyzeteket kialakítani, amivel megszerezhetjük a vezetést. Főként a hazai térfélen pattogott a labda, ellenfelünk pedig többnyire kontrákból volt veszélyes. Nyugodtan, türelmesen játszottunk, vártuk az adódó lehetőséget.

A 33. percben egy tetszetős támadást vezettünk végig, Horváth ugratta ki Kaltenekkert, aki az alapvonalról laposan bepasszolta a labdát, a kapu előtt Balogh „2” Bence érkezett és a gólvonal mögé tessékelte a labdát. 0-1

Ezután elkezdett nyomni a Gáz, a jobb és a balszélen is zajlott a játékuk, jöttek a beadások. Az egyik ilyen beadásból a 41. percben gól született. 1-1

Kicsit úgy tűnt, hogy lemásoljuk a múlt heti Építők elleni meccset, hisz a forgatókönyv eddig ugyanúgy alakult.

A félidő végén volt még egy nagy helyzetünk, de a begurított labdát Horváth fölé tüzelte. Így döntetlennel vonultunk a szünetre.

A második játékrészben sem nagyon változott a játék képe, bár ellenfelünk próbálta tartani a labdát és abból veszélyes helyzetet kialakítani, de a csapat nagyon jól egyben volt és jól lezártuk a területeket. Ebben az időszakban főleg a rögzített játékhelyzetekből veszélyeztetett mindkét csapat.

  1. perc: Devecser jött be Balogh helyére

Jó cserének bizonyult, hisz 4 perccel később gólt szerzett. Lemásoltuk az első gólt, ismét „Kalti” ment el egy kiugratással, majd a bepasszra Devecser érkezett és a hálóba lőtt. Ezzel 1-2, ismét itt az előny.

Az utolsó húsz percre a hazaiak a hosszú előreivelgetős fegyverükkel próbálkoztak, viszont minden kísérletük elhalt, nem sikerült belőle helyzetig eljutniuk. Eltelt így negyed óra, aztán jött a 86. perc.

Egy beadást kifejeltek a hazaiak, de épp Kaltenekker ( – Ő egyébként mellőzött játékos volt a Gázgyárnál, mielőtt hozzánk igazolt – ) elé, aki nem habozott, és dropból a gyengébbik lábával azonnal kapura lőtt. Jó volt nézni, ahogy a labda suhan a fű felett mintegy 2 centire, és mintha zsinóron húznák, bevágódott a kapu sarkába. Feltette az i-re a pontot, két gólpassz után ez egy szépségdíjas találat volt. 1-3

Hogy ne legyen sima a meccs vége, arról a játékvezető gondoskodott, amikor a hazaiaknak befújt egy büntetőt a 89. percben. Kicsit jogtalannak tűnt, de meg kellett úszni valahogy. Erről Edelényi kapusunk gondoskodott, aki kitornászta a félmagasan a kapu oldalába meglőtt labdát.

A vége 1-3 lett, sikerült teljesíteni a kitűzött célt, így a tabellára tekintve jó érzés töltheti el minden Ika szurkoló szívét, akik igen szép számban látogattak ki a mai meccsre is.

Összeállítás

Kezdő: Edelényi Dániel Attila, Takács Máté, Halász Balázs, Steurer Roland, Orosz József Botond, Rőthy Martin, Horváth Krisztián, Balogh Bence Béla, Balogh Bence, Kaltenekker Attila, Szabó Pál

Cserék: Bene Máté, Zsemle Viktor, Kasinszky István, Devecser Zsolt, Siliga Ádám, Vad Sándor, Gillich Máté

Hajrá IKA!!

Meccsjegyzőkönyv

Rövid összefoglaló a főbb mozzanatokról és gólokról: (az összefoglalót készítette: Alexandra Sekoulopoulou)

A teljes mérkőzés: (A videóért köszönet az ASR Gázgyárnak)