Szezonkezdet, utánpótlás hírek

Szezonkezdet, utánpótlás hírek

 

2006-os csapatunk 8 játékosa az MLSZ Budapest Északi Tehetség Központ válogatóján vett részt Szeptember 13-án!
Különböző felmérésekből és játékból állt a program! Az edzést megtekintette a korosztály edzője mellett egyesületünk elnöke is!

——————————————————-

MLSZ OTP Bozsik Program
„B” csoport – Monor 2017.09.10. – U11

A remekül sikerült felkészülési tornákat követően U11-es csapatunk a Monoron megrendezett Bozsik tornán kezdte meg az őszi szezont.
Ikarus Bse – ESMTK 1:2
A „B” csoportba idén felkerült ESMTK ellen remekül kezdett a csapat. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, folyamatosan az ellenfél térfelén folyt a játék, a pesterzsébeti csapat pedig foggal-körömmel védekezett. A nyomásnak meg is lett az eredménye, Szabó Ákos a védői közül szorongatott helyzetből lekészítette a labdát Széman Zsombornak, aki nem hibázott. A gólt követően magára talált az ESMTK, aminek eredményeként két gyors kontrával, a védelmünk bizonytalanságát kihasználva 2 gólt szerezve fölénk kerekedett.

Ikarus – Hatvan 1:0
A mérkőzések közti szünetben Benkó Sándor sikeresen felrázta a fiúkat, melyre igen nagy szükség volt a meglepő vereség után. Sándor Balázs remekül indult a bal szélen, pontosan passzolt középre Szabó Ákosnak, aki középről 7 méterről kilőtte a felső sarkot. A remekül játszó Hatvan ellen a teljes mérkőzésen domináltunk, de nehezen sikerült feltörni a védekezésüket, küzdelmes mérkőzésen sikerült begyűjteni a 3 pontot.

Ikarus – Gloriett 1:1
Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre a korábbi tapasztalatok alapján. A mérkőzésen mindkét csapat a szokásos gyors, sokpasszos játékát játszotta élményszámba menően. A mérkőzés felénél Nagy Gergő egyéni akciójával vezetést is szereztünk, de nem sokkal később ellenfelünk egy bedobást követő erőszakos letámadással kiegyenlített, így igazságos döntetlennel hagyhattuk el a pályát.

Ikarus – Gyöngyös 3:0
Az ellenfél nem nehezítette meg a dolgunkat, a csapat gond nélkül tudta játszani a saját sok passzos, széleken támadást vezető játékát. Vatali Zsolt egyén akciójával gyorsan vezetést szereztünk, mely után a Gyöngyös csak a védekezésre koncentrált – sikertelenül. Széman Zsombor egyéni akciójával jogos büntetőt harcolt ki, melyet magabiztosan értékesített, majd 2 perc múlva labdát szerzett és újabb gólt lőve beállította a végeredményt.

Ikarus – Monor 3:1
Csapatunk nem udvariaskodott a házigazdával. Az első perctől kezdve támadtunk, többet volt nálunk a labda és sorban dolgoztuk ki a helyzeteket. A fölény hamarosan góllá érett, Sándor Balázs a bal szélen labdát szerzett, majd középre húzva megszerezte a vezetést. A gólöröm kicsit kényelmessé tett minket, így a Monor gyorsan egyenlíteni tudott. A felpaprikázott csapatunk ezt követően gyakorlatilag egykapuzott. Sándor Balázs távoli, felső lécen csattanó k apufája visszapattant a mezőnybe, melyet Nagy Gergő szemfülesen megszerzett, lövésre kínálta vissza Sándor Balázsnak aki újra vezetést szerzett nekünk. A középkezdést követően szinte azonnal labdát szereztünk, Vatali Zsolt egy cselt követően a jobbról érkező Széman Zsombor elé tálalt, aki hatalmas lövéssel állította be a 3:1-es végeredményt.

Ikarus – Jászberény 3:0
A Jászberény ellen tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, így nem lepte meg a csapatot az ellenfél durvaságot sem nélkülöző játéka. A fiúk remekül kezelték a sok szabálytalanságot és nem mentek bele az adok-kapokba, nyugodtan játszották a saját játékukat. Szépen lassan fölénybe kerültünk és Szabó Ákos 10 méteres hajszálpontos passzából Vatali Zsolt középről megszerezte a vezetést. Pár perc múlva Széman Zsombor beadását a mezőny legkisebb termetű játékosa, Nagy Gergő két védő között kibújva szemfülesen fejelte a kapu jobb alsó sarkába. A mérkőzés utolsó harmada ismét küzdelmes játékot hozott sok szabálytalansággal. Az utolsó percben Széman Zsombor egy lefülelt átadást megszerezve gyönyörű lövéssel megszerezte a harmadik gólunkat.

A csapat legjobb játékosa Vatali Zsolt lett, aki a pálya minden pontján megállta a helyét hatalmas mezőnymunkát végezve. Ha kellett védekezett, ha kellett támadott, a kapu előtt pedig nem hibázott, az összes lehetőségét gólokra váltotta.

Vatali Zsolt (képen), 2007-es csapatunk játékosa veszi át a legjobbnak járó csokit a kiemelt U11-es alközponti Bozsik tornán Zacsovics Tibor, MLSZ régiós szakmai igazgatótól, Vatai Attila, MFA-Honvéd régióvezetőtől, illetve Baranyi György, Monor alközpont vezetőjétől.

——————————————————-

2004-es, országos MLSZ Közép A csoportban szereplő csapatunk 7-1re nyert a Dunakanyar-Szentendre ellen

——————————————————-

2004-es, Budapest bajnokságban szereplő csapatunk vereséggel kezdett.

Csikós Norbert, edző értékelése:
A mai Budapest Bajnokság soron következő fordulójára készültünk, amely csapatunk részére az első lejátszott mérkőzés volt az új idényben, az elhalasztott Lőrinc UFC mérkőzés után. Sajnos nagyon nehezen álltunk össze, és ez meg is látszott a mérkőzés minőségén. Bár ellenfelünk nyomást gyakorolt ránk, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, de a lefújás előtt egy szabadrúgásból ellenfelünk jutott előnyhöz. A második félidőben a kevés cserelehetőségünknek köszönhetően elfáradtunk, amely a kapott gólokban is megmutatkozott. Lehetőségeink továbbra is adódtak, de ezeket rendre elpuskáztuk, így gól nélkül zártuk a találkozót. Játékosaink egy része tudása alatt játszott, és az 1-2 jó teljesítmény kevésnek bizonyult a diadalhoz. A következő forduló lehetőséget biztosít a javításra! Jók: Bácskai, Banna!

——————————————————-

U19: szezonkezdet

1. forduló
Ikarus Csákvár 1-1
gól: Hegyi
sárga lap: Borgulya Dániel,Benkó,Pál,Siliga
Összeállítás: Siliga D-Török,Jánni,Balogh,Pál(Bartos)-Siliga Á.,Komlódi,S-Benkó(Tor),Borgulya G.,Hegyi-Borgulya D.(Fekete G.)

2. forduló
Komárom-Ikarus 1-1
gól: Hegyi
sárga lap: Borgulya Dániel,Vad S.,
kiállítva: Komlódi
Összeállítás: Siliga D.-Bartos (Pál),Jánni,Balogh N.-Török,Komlódi,Benkó,Borgulya G.-Borgulya D.(Koller), Hegyi(Tor)Vad S.

ifjúsági csapatunk viharos nyárból érkezett bele az őszbe. Gyenge edzéslétszám, utolsó pillanatban történt újabb edzőváltás után vágtunk neki a szezonnak.
A szeptemberi 2 hét edzéslátogatottsága elfogadható volt már, de sajnos hiába érdemeltünk volna minkét mérkőzésen győzelmet, a második, Komárom elleni mérkőzésen, akár kiütésest is, sajnos a helyzetkihasználással gondjaink voltak.

——————————————————-

U17 szezonkezdet:

Ikarus BSE – Csákvár (2017.09.03. 13:00) 2-4

Összeállítás: Tuza Zsombor, Kovács Botond, Hetyei András, Nagy Joshua, Popovics Patrik, Keszler Dominik, Németh Márk, Bálint Marcell, Neumann Botond, Kárai Márton, Puskás Bendegúz, Dulai Tamás, Szabó Gábor, Szabó András, Ónodi Bence, Kóté Richárd
edző: Krampek Nándor

Gólok: 
Neumann Bence 23’ 61’ illetve Bali D. 44’
Németh Á. 85’
Csörge B. 87’ 92’

Nagyon nehezen állt össze a csapatunk, igazán büszke vagyok rájuk, mert jelenleg, minimum egy, de akár két évvel idősebb bajnokságba lettek most benevezve a Komárom –Esztergom Megyei MLSZ Közép C. U17 kiírásában. Tulajdonképpen, a tavalyi 5. helyen végzett U 15-ös csapat, kiegészítve néhány idősebb korosztályból maradt játékossal fog szerepelni ebben a nívós bajnokságban. Jól indult a mérkőzés, ahogy mindenki megszeppenést várt tőlünk, mi egy gyönyörű kényszerítős passzolás után már a 23. percben vezetést szereztünk. Az első félidő, egy pici hibától eltekintve (ami a 44. percben gólt eredményezett a vendégeknek), azt kell mondjam, nagyon jól sikerült, „álltuk a sarat”, sőt a sok kimaradt helyzettől függetlenül, a mienk volt. Szünet/fordulást követően még mindig maradt a fölényünk, ami egy szöglet utáni kavarodásnál, ismét nekünk hozott előnyt (2:1). Sajnos a kicsit emberhiányos felkészülésünk megbosszulta magát, mert az idősebbek ellen játszó fiatal csapat a 85. percben a saját magunk által diktált nagy tempónak köszönhetően és a 10 perccel hosszabb játékidő miatt nagyon kifáradt, ami először az egyenlítést, majd a fent maradó 5 percben a vereséghez vezetett bennünket. A mutatott játék biztató, ha az erőnléti problémákat túl tudjuk szárnyalni (hisz ez korábbiakban már többször sikerült) igazán jó szereplésre számíthat ez a fiatal, de lelkes csapat és a reményeink szerint bővülő nézőközönség is.

——————————————————-

2006 MLSZ. I. osztály

III.ker. TUE-IKARUS BSE 3-4 (1-2)
gólok: Pálffy T. (2), Balogh, Kéri

2006-os csapatunk kiváló felkészülés után (2 hét edzőtábor, 8 edzőmérkőzés: FTC, VASAS, UTE, BVSC2006, SZAC2005, SZAC2006, BVSC2005, RTK2005) kezdte meg szereplését az 1. osztályú bajnokságban, egy az eddigiekhez képest új pályaméreten
Vendéglátónk egy kisebb méretű pályán fogadott minket, ahol betömörülő védekezéssel elég nehézé tették a dolgunkat, ennek ellenére 2 gólós előnyre tettünk szert, ám egy szerencsétlen szabadrúgás góllal szépítettek. A szünet után egyéni hibákból meg is fordították a mérkőzés, de szerencsére dobbant az IKA-SZÍV és nagyot küzdve végül sikerült elhoznunk a három pontot. Játékban végig fölényben voltunk, kiváló technikai megoldásokat mutattunk be, azonban helyzetkihasználásunk (közel 25-30 helyzet,kapuralövés) és taktikai fegyelmezetlenségünk miatt nem sikerült korábban eldöntenünk a találkozót, illetve fontos kiemelni ellenfelünk parádés kapusteljesítményét. A mérkőzésről mindent elmond, hogy a III.ker.TUE játékosok szülei is tapssal búcsúztak a mieinktől (ezúton is köszönjük).
Szép volt fiúk! Vasárnap az MTK csapata érkezik hozzánk.

2005 MLSZ. I. osztály
III.ker. TUE-IKARUS BSE 8-1 (4-1)
gól: Loch
2005-ös csapatunk bár jelentősen erősödött a nyáron, az szünet alatti edzéslátogatottság hagy némi kívánnivalót maga után. A mérkőzésen a helyzetkihasználást leszámítva támadásban egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek, ám a védekezésünk helyezkedési hibákkal tarkított volt, amit gyors ellenfelünk kihasznált.
A következő hetekben be kell hozni a több hetes lemaradást és akkor nagyon sok örmünk lesz ebben a csapatban is!

——————————————————-

KÖLYÖKLIGA: U9-es csapatunk két győzelemmel kezdte a sorozatot:

Horváth Krisztián, vezetőedző értékelése:

Elkezdtük a 2017/18-as Kölyökliga sorozatot!
Két meccs várt minket hazai pályán az első fordulóban.
A KLC Kecskemét és a Szolnoki MÁV csapataival játszottunk.
IKARUS BSE 12-1 KLC Kecskemét
A 4×10 perces meccs első 10 percében már eldöntöttük a meccset ekkor már 4:0-ra vezettünk.
A srácok hatalmas elszántsággal vetették bele magukat a meccsbe és a harcias letámadás eredménye lett ez a nagy arányú győzelem.
Összjátékban voltak kivetnivalók, de összességében megvoltam elégedve a srácok teljesítményével!
Gólszerzők: Vatali Olivér (6), Szarvas Péter (2), Magyar Bence, Nagy Marcell, Keserű Krisztián, Pataki András

IKARUS BSE 9-2 Szolnoki MÁV
Akár mondhatjuk, hogy a hazai pálya előnye segített minket, mert ebben a nagy melegben csak mi pihenhettünk a két meccsünk között.
A srácok a második meccsen is a jó letámadásnak köszönhetően hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést és ezt nem kiadva a kezükből magabiztos győzelmet arattak!
Gólszerzők: Vatali Olivér (4), Pataki András (2), Nagy Marcell (2), Szarvas Péter
Kiemelve a két kapus teljesítményt mindkét meccsen, remekül teljesített Siklósi Gergő és Pásthy Áron a kapuban.
Közönségszórakoztató két meccsen itthon tartottunk 6 pontot! Várjuk a folytatást!
Jók: Az egész csapat !!
Csapattagok: Siklósi Gergő, Pásthy Áron, Varsányi Roland, Magyar Bence, Pataki András, Vatali Olivér, Keserű Krisztián, Nagy Marcell, Kovács-P. Marci, Szarvas Péter