Remek szereplés U11-es csapatunktól

Remek szereplés U11-es csapatunktól

MLSZ OTP Bozsik Program
„B” csoport – Gyöngyös 2017.09.24. – U11

Csapat:
Bene Bence, Csides Bertalan, Nagy Gergely, Pap Lőrincz, Sándor Balázs, Szabó Ákos, Szabó Tamás, Szekeres Dávid, Széman Zsombor, Vatali Zsolt

Az elmaradt Kölyökliga forduló miatt meccslázban égve érkezett csapatunk a Bozsik Program 2. fordulójára, Gyöngyösre. A pálya minősége sajnos nem a Bozsik Programban megszokott volt, a gödröcskék kevésbé, a rendkívül magas fű, amely gyakorlatilag eltakarta a srácok cipőjét riasztónak tűnt. Szerencsére csak addig, míg el nem kezdődtek a mérkőzések.

Ikarus BSE – ESMTK 4:0 (Széman, Szabó Á. (2), Sándor)
A két héttel ezelőtti meglepő vereség mély nyomot hagyott a fiúkban. Az első labdaérintést követően egyértelművé tették, hogy a múltkori fiaskó nem fordulhat elő még egyszer. Három labdaszerzés, három kapura törés, 3 gól – Széman Zsombor, Szabó Ákos, Sándor Balázs -, 3. perc, 3:0 ide! Ezután hiába talált kissé magára a Pesterzsébet, csapatunk nem adott esélyt, sőt Széman Zsombor jobbról érkező beadását Szabó Ákos 5 méterről a bal alsóba fejelte, beállítva ezzel a végeredményt (4:0).

Ikarus BSE – Hatvan 3:2 (Vatalai (2), Szabó Á.)
Két hete sem volt könnyű meccs, de ezen a hétvégén nem csak a harcos, hanem az időnként durva oldalát is megmutatta a Hatvan. Pedig tudnak ők a nélkül is, hiszen villámgyorsan 2 gólos előnyre tettek szert. Gyors cserék, taktikai átszervezés és három egyéni akció végén Vatali Zsolt (2 távoli) és Szabó Ákos (kapáslövés) góljaival 3:2 ide. Lehetett volna több is, nagyon magára talált a csapat, de a Hatvan innentől kezdve a durva belépőkkel sem fukarkodva (edzőjük bíztatására) tördelte a játékot, így már nem változott az eredményt (3:2).

Ikarus BSE – Gloriett 4:0 (Vatali, Sándor, Szabó Á. (2) )
A szokásos, izgalmas mérkőzésre számítottunk, hiszen mindig remek mérkőzést játszik egymás ellen a két csapat, de sajnos ez most elmaradt. Ellenfelünk meglepő módon nem találta helyét a pályán. Sándor Balázs remekül játszotta meg Vatali Zsoltot, aki nem hibázott (1:0), sőt 2 perc múlva viszonozta a gólpasszt és indította Sándor Balázst, aki megduplázta előnyünket (2:0). A végeredményt Szabó Ákos állította be, két gyönyörű labdaszerzést követő távoli lövéseivel(3:0, 4:0).

Ikarus BSE – Gyöngyös 2:1 (Nagy, Szabó Á.)
A nap legizgalmasabb találkozóját a hazaiak ellen játszottuk. Remek támadások, védekezés mindkét oldalon, hatalmas tempó, pedig az előző három meccsen sem lazított egyik csapat sem. A győzelmet csapatunk erőssége a széleken vezetett támadások hozták meg. Sándor Balázs a jobb oldalon a vonal mellett maga mögött hagyta védőit, majd hajszálpontosan passzolt a középen érkező Nagy Gergő elé. (1:0). Erre még válaszolt a Gyöngyös, de az újabb gyors passzjátékot követő gólra már nem. Szabó Tamás középen labdát szerzett, 2 gyöngyösi között gyönyörűen indította a bal szélen Vatali Zsoltot, ő pedig Szabó Ákos, aki nem hibázott (2:1).

Ikarus BSE – Monor 1:1 (Szabó T.)
Rendkívül érdekes mérkőzés volt. Egyrészt a játék, másrészt a gólok miatt. Mintha mindkét csapat ezen a mérkőzésen érte volna el az aznapi mélypontját. Brusztolás, hibák, pontatlan passzok, ötlettelen játék. Egyik csapat sem lehet büszke rá. A vezetést Szabó Tamás váratlan előretörését követő ballábas távoli lövésével megszereztük (1:0), melyre a Monor egy hasonlóval válaszolt, a különbség annyi, hogy a mién középről, az övég kissé jobbról született. Igazságos döntetlen született.

Ikarus BSE – Jászberény 3:0 (Széman (2), Szabó Á.)
A Jászberény a két héttel ezelőtti vereség után nagyon szeretett volna bizonyítani. Ez a mérkőzés feléig sikerült is nekik, nem tudtuk feltörni a védekezésüket, több szép kontrát is vezettek, igaz eredménytelenül. A jeget egy gyönyörű akcióval sikerült megtörni. Szabó Ákos labdát szerzett, a kapunak háttal két védő szorításában megtartotta, sarokkal továbbította a hármójuk közt áttörő Nagy Gergőnek, ő pedig egyből indította középen Széman Zsombort, aki nagy erővel a kapu közepébe lőtt (1:0). Ettől kezdve egyértelműen uraltuk a játékot, a végeredményt mégis két pontrúgással állítottuk be. Vatalai Zsolt szabadrúgását Szabó Ákos lőtte kapásból a léc alá (2:0), majd Széman Zsombor kapura csavar szöglete lepett meg annyira mindenkit, hogy a hosszú oldalon a hálóban kötött ki (3:0).

A csapat legjobb játékosa Széman Zombor lett.

forrás: Ikarus BSE facebook