BMTE II. – Ikarus BSE 2-3

BMTE II. – Ikarus BSE 2-3

A BLSZ I. osztály 21. nyitófordulójában felnőtt csapatunk “Nagypénteken”a Budafoki MTE sporttelepre látogatott a BMTE csapatához.

A BMTE a fordulót megelőzően a 12. helyet foglalta el a tabellán. Mérlegük: 5 győzelem, 5 döntetlen és 10 vereség

Mi a dobogó 3. fokán vártuk az összecsapást. Mérlegünk: 21 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség

Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, kiváló futballidőben léphetett csapatunk pályára a jó minőségű műfüvön. A kezdeti tapogatózást követően elkezdtük sorra kidolgozni a lehetőségeket bár igazán nagy veszélyt nem tudtunk okozni az ellenfél hálóőrének. A 28. percben azonban már Ő is tehetetlen volt. Egy indítást követően a BMTE egyik védője nem tudott felszabadítani, így Balogh Bence Béla lógott meg a labdával, majd a kifutó kapus mellett a hosszúba helyezett. 0-1.

A biztos vezetés tudatában megnyugodott a csapat, viszont a hazaiak tettek arról, hogy ez sokáig ne így legyen. 6 perccel a vezető találatunk után szabadrúgást végezhetett el a hazai csapat. A lövés a sorfalon megpattanva, ezzel becsapva kapusunkat utat talált a kapuba. 1-1. A szünetig pedig már nem sok minden történt, így döntetlennel vonulhattunk a negyed órás pihenőre.

A fordulást követően a hazai csapat játéka felélénkült, vagy inkább a mi lendületünk hagyott alább, mivel a játékvezető kétséges ítéletei miatt nem tudtunk a megszokott ritmusban játszani. Ennek sajnos az lett az eredménye, hogy az 59. percben a hazai csapat csatára egy beadást követően lefordult a védőről, majd becsúszva 10 méterről a kapuba lőtte a labdát. 2-1.

Nem volt mese, menni kellett a győzelemért, a nehézséget az okozta, hogy már két találat kellett ehhez. Ennek megfelelően a játékunk feljavult, mentünk előre, de igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani. Az utolsó passzokba a kapu elé érkezésekbe rendre hiba csúszott, így a hazaiaknak sikerült kivédekeznie és gyors ellentámadásokat indítania, amiben folyton megvolt a gólszerzés lehetősége. 

A 79. percig nem nekünk állt a zászló, viszont ekkor mi jutottunk szabadrúgáshoz a 16-os sarka környékén. Ferkel Miklós állt a labda mögé és remekül ívelt középre, ahol Orosz J. Botond érkezett és kapásból kilőtte a hosszú sarkot. 2-2.

6 perccel később a csereként beálló Kasinzky István szerzett meg egy felívelést, majd zseniális passzt adott Orosz J. Botondnak, aki futtából a 16-os vonaláról a kapus mellett a hosszú sarokba lőtt. 2-3. Ez és az előző gól is szépségdíjas volt, pláne, hogy ezekkel már nálunk volt az előny. Volt még hátra néhány perc, de a hazaiak nem tudtak újat mutatni, a felíveléseiket a védelem rendre tisztázni tudta, így a hármas sípszót követően mi örülhettünk a győzelemnek.

Összességében jó időben egy jó ellenfél ellen, remek csapatmunkával és nagy akarással sikerült bezsebelni a 3 pontot, ezzel továbbra is ott vagyunk a dobogón.

Összeállítás:

A meccs teljes egészében megtekinthető az alábbi linkeken:

 

Hajrá IKA!!