Győzelem a BLSZ 1 nyitányán

ASR Gázgyár – Ikarus BSE 0-2

2018.08.18. (szombat) 11:00, Sujtás u., 100 néző
Vezette: Gál; Asszisztensek: Milavecz, Czeglédi

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Tóth P., Tóth R. (Marján 83′), Fehér, Balogh (Petry 66′), Benkő (Lattes 46′), Ivancsó (Nagy 63′), Papp, Sergő

Ikarus BSE: Bene, Halász, Steurer, Devecser (Borgulya G. 71′), Orosz, Kasinszky (Bagdi 51′), Horváth, Ferkel, Siliga, Komlódi (Balogh N. 92′), Gruber (Borgulya D. 61′)

Gólszerzők: Horváth 44′, Borgulya D. 65′

A nyár egyik legmelegebb napjára ébredtünk, a legnagyobb hőségben nemhogy focizni, de kimozdulni sincs kedve az embernek, de ez a sport ilyen, meg kell birkózni a kihívásokkal. 

A nagy meleg ellenére mindkét csapat belekezdett a játékba, jó iram jellemezte az első félidő első felét. Helyzetek itt is ott is adódtak, de a vezetést egyik csapatnak sem sikerült megkaparintania. A 44. percben azonban már nálunk volt az előny. Egy kirúgást az ellenfél játékosa csúsztatott maga mögé, amit Horváth lefülelt, majd ziccerben ballal kilőtte a hosszú alsó sarkot. Még az ellenfél egyik szurkolója is megjegyezte a szünetben, hogy nagyon szép gól volt. A szünetre tehát 1-0-ás előnnyel vonulhattunk.

A második félidőben a játék képe nem sokat változott, a Gázgyár próbálkozásai azonban rendre elhaltak a remekül záró középpálya és védelem ellenében, így komolyabb helyzetet nem is tudtak kidolgozni. A 65. percben pedig megdupláztuk előnyünket. Egy középre tekert labdát az ellenfél védője a saját kapufájára rúgta, a kipattanót pedig a csereként beálló Borgulya Dani fülelte le és közelről a hálóba fejelte azt.

Nagy harc jellemezte a játékrész további perceit, de remekül helytálltunk és nagyot küzdve megnyertük a mérkőzést.

Külön öröm, hogy két saját nevelésű játékosunk Komlódi Dávid és Balogh Norbert is ma debütált a felnőttek között!!!

A Sújtás utcába pont, vagy pontok reményében érkeztünk, melyből sikerült hármat is bezsebelni, így remekül rajtoltunk a 2018/2019-es kiírásban.