Szívünk az IKÁÉ, lelkünk az ördögé…

…szól az Ultras Ikarus szurkolóinak szlogenje. 25 éves az Ultras Ikarus!

Ismerős a mondás? Igen, ők azok! Az Ikarus BSE lelkes szurkolói, akik velünk vannak, ha esik, ha fúj… immáron 25 éve!!

A régi ikásoknak biztosan ismerős, azoknak akiknek nem jöjjön egy kis rövid történelmi kitekintés az elmúlt 25 évből.

Pár mátyásföldi srác alapította meg a 4. ligás Ikarus BSE ultra szemléletű táborát 1993. November 8-án. A kezdeti időszakban csak a pirotechnika dominált, meg persze a szalagok és konfetti. Az első néhány idényben átlagban 15-20 fővel voltak jelen, ami nagy lendületet adott a folytatáshoz. Majd folyamatosan cserélődtek a tagok, de ez hol nincs így.

Az első változások a 1995-96′-os idényre tehetők, mert az alapítok kezdek lemaradozni és már mások alakították a csoport útját. Sűrűbbek lettek a koreók és az üzenetek a csapat felé, melyek igen ötletesek lettek. Nagy részük számítógépes tervezéssel és kivitelezéssel készült, mely újdonság volt kis hazánk lelátói életében. Aztán nem volt megállás idényenként 5-6 koreó készült.

Érdekesebb koreográfiák :”igaz hit”; “mindig ikarus”; “ma nem a víz az úr”; “az ikarusért egy életen át”; “megeszünk szac”; “lábatok elé tárjuk a világot”; “Ikaros”csak hogy egy párat említsünk.1997-98 körül új arcok csatlakoztak a brigádhoz, köztük a budaörsi szekció, mely mai napig aktív. Innentől már alapítók nélkül és új hazai drapival nyomultak. Ez utóbbival egy önálló korszakot zártak le. A válogatott meccseire rendszeresen jártak, ezekből kiemelkedett a bécsi és a pozsonyi túra.

Elmondásuk szerint a BLSZ bajnokságaiban “nem nagy a szurkolói élet, akadt olyan évünk is ahol nem volt ellentábor, de volt, hogy egyszerre 4 csapatnak is volt szurkolói csoportja. Egyfajta ”dinoszaurusz„ brigád vagyunk, akik mellől rengeteg más csoport „kihalt”, de mi se vagyunk már olyan aktívak. Már mindenki 35 felett jár és családos ember, így az utóbbi időszakban olyan „vagyunk, vagyogattunk, meccsre járunk” jellemez minket.”

Ők azok, akik hosszú éveken keresztül járták a Budapest pályáit, szurkoltak, doboltak, zászlót lengettek, füstöt tartottak, látványt készítettek és még sorolhatnánk. Igen Ők az Ultras Ikarus, akik hűségesen szolgálják a klubbot, imádják a Bátony utcai sporttelepet, játékosok váltak számunkra ikonokká, akik észrevették a bennünk létező pluszt, ami dob néha a teljesítményen! Üde színfoltként vannak jelen Magyarország szurkolói palettáján, ahol sokak szájából elismerés hangzik el. Ők azok, akik teljesítményükkel hazánk ultra életét írják a kilencvenes évektől napjainkig.
 
Az Ultras Ikarus huszonöt éves, ez mindennél többet mond…
 
Boldog 25. Születésnapot kíván az Ikarus BSE egyesülete!!
 
Koreók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szurkolói sál

 

 

források:
https://hungaryultras.blogspot.com/2013/10/20-eves-az-ultras-ikarus-csoport.html
https://www.ultrashungary.com/blog/uh-interju-ultras-ikarus-1993
http://ikarus.uw.hu/ultras.html