ESMTK-MFA régiós U14-es torna értékelése

Tánczos Gergő, IKARUS BSE U14 vezetőedző:

A szombati nap folyamán részt vettünk az ESMTK által életre hívott, U14-es korosztály számára kiírt felkészülési tornán.

Az egész napos eseményen a Honvéd Régióba tartozó, azon belül kiemelt szerepet játszó egyesületek vettek részt. Ennek köszönhetően játszhattunk a Hatvan, a Jászberény, a Gyöngyös, a Monor és a házigazda ESMTK korosztályos csapataival is, rövidített 1×25 perces mérkőzések keretein belül.

1. mérkőzés
ESMTK – Ikarus BSE 0:0
Kezdésként rögtön házigazdánk csapatával mértük össze erőnket. Kicsit lassan rázódtunk bele a mérkőzésbe, de így is elmondható, hogy a meccsen nagyrészt a mi akaratunk érvényesült. Ugyanakkor a szervezetten játszó házigazdánk védelmét nem sikerült feltörnünk, több nagy lehetőséget is elpuskáztunk.

2. mérkőzés
Gyöngyös – Ikarus BSE 0:2
Gólszerző: Kiss M., Loch B.
Második meccsünkön már jobban kijött számunkra a lépés. A játék képe hasonló volt az első meccséhez, azzal a különbséggel, hogy itt már értékesíteni tudtunk kettő lehetőséget is, így megérdemelten szereztünk győzelmet.

3. mérkőzés
Jászberény – Ikarus BSE 0:1
Gólszerző: Pongor P.
Kicsit aggódtunk a harmadik meccs kapcsán a jó erőkből álló jászberényi csapat miatt, de sikerült fokoznunk az eddigi tempónkon és a gyors vezetés megszerzését követően már bátran futballozva jó meccset játszottunk.

4. mérkőzés
Hatvan – Ikarus BSE 0:6
Gólszerzők: Pongor P., Kelemen Á., Juhász P., Koronghy Sz., Vitéz M. (2)
A csapatösszetétel variálása, néhány játékos pihentetése sem vetette vissza a lendületünket. Felszabadultan, jó mentalitással játszottunk, amelynek nagyarányú győzelem lett az eredménye, az ekkorra már kicsit kifulladt hatvani csapat ellen.

5. mérkőzés
Monor – Ikarus BSE 1:0
Utolsó meccsünk a torna döntőjének számított, amelyet a sérülések által hátráltatott monori csapattal játszottunk. A meccs képe hasonló volt az eddigi mérkőzéseinkhez, talán csak a fáradtság kisebb jeleként a tempónk volt lassabb. Ellenfelünk kontrákra berendezkedve hatékonyan védekezett, főleg mezőnyjáték jellemezte meccset. A végéhez közeledve már úgy tűnt, hogy nem bír egymással a két csapat, de aztán nem tudtunk kivédekezni egy kontra utáni szögletet, így a meccs végén nekünk kellett gratulálni a tornagyőzelemhez, a tornán már nem először, nagyot küzdő Monor csapatának.

Összességében elmondható, hogy a velünk egy szinten lévő régiós csapatokkal jó meccseket játszottunk, a mutatott játék alapján a megfelelő úton halad a társaság, hogy a tavaszi szezon során kihozzuk magunkból a maximumot.

A torna remekül szolgálta a felkészülésünket, remélhetőleg a közeljövőben meg is tudjuk majd ismételni.
Köszönjük a meghívást, sok sikert kívánunk a tavaszi szezonra minden résztvevő csapatnak!

A résztvevők:
Kósa Nátán, Nagy Sámuel, Mikes Tamás, Horváth Martin, Makai Bence, Juhász Patrik, Vitéz Márton, Kanyar András, Tisza Márton, Kiss Márton, Pongor Patrik, Loch Barnabás, Vég Benedek, Kelemen Ádám, Koronghy Szilárd, Király Dominik, B. Nagy Koppány