U14 – MLSZ ÉS BLSZ hétvégi mérkőzések eredményei, értékelései

U14 – MLSZ ÉS BLSZ múlt hétvégi és e hétvégi mérkőzések eredményei, értékelései

———-

2019.03.24.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport / 20. forduló

III. Kerület TVE – Ikarus BSE 5:0 (4:0)

Nagy várakozásokkal utaztunk a III. kerület csapatához ezen a hétvégén, hiszen a tavalyi döntetlenünket tekintve egy szoros jó meccsre volt kilátás.

Ugyanakkor már a mérkőzés megkezdése előtt sikerült hátrányba hoznunk saját magunkat. A kezdő sípszó előtt már kettő helyen is változtatni kellett a csapaton sérülés, illetve rosszullét miatt. Valamint a kezdés is csúszott, mert az egyik kezdőcsapatba jelölt játékosunkat kellett ápolni. Ezek után nem is csoda, hogy nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát, ellenfelünk pedig minden megingásunkat megalkuvás nélkül kihasználta. 15 perc alatt 3-0-s hátrányba kerültünk, amiből próbáltunk visszakapaszkodni, de ami elromolhat az ma el is romlott a mi esetünkben. Mikor már sikerült kijönnünk a szorításból és már a játékunk is kezdett formálódni, akkor is mi kaptunk gólt. A második félidőre nagyrészt rendeztük a sorainkat, de mivel az üres kapuba sem tudtuk berúgni a labdát, ezért a szépítés sem sikerült.

Gratulálunk a III. Kerület csapatának, nagyon érett és eredményes játékot produkáltak, megérdemelték a 3 pontot.

Csak magunkat hibáztathatjuk, hogy ezen a hétvégén megszakadt a 7 bajnoki mérkőzése tartó győzelmi sorozatunk. Ugyanakkor tanultunk az esetből, és a következő fordulóban szeretnénk visszatalálni a győzelmekhez vezető útra.

2019.03.30.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport / 21. forduló

Soroksár – Ikarus BSE 2:3 (2:1)

Gólszerzők: Juhász P. (2), Király D.

A múlt heti vereséget követően a 3 pont begyűjtésének érdekében utaztunk Soroksárra.

Több helyen is változtattunk a csapaton, voltak olyan játékosaink, akiket más poszton való szerepeltetéssel szerettünk volna kimozdítani a komfort zónából, annak érdekében, hogy koncentráltabb játékkal rukkoljanak elő, és voltak olyanok is, akik a BLSZ bajnokságban mutatott játékuk miatt kaptak szerepet kezdőként.

A gyorsan megszerzett vezetést követően, kissé visszavettünk, amely meg is bosszulta magát, hiszen a házigazdák előbb kiegyenlítettek, majd egy helyezkedési hibát kihasználva, még a félidő lefújását megelőzően át is vették a vezetést.

A második játékrészben a mérkőzésbe jól beszálló cserék által visszajöttünk a meccsbe, előbb egy gyors ellentámadás után, majd egy tetszetős labdakihozatal utáni védekezési hibát kihasználva tudtunk gólokat szerezni és a magunk javára fordítani a mérkőzést.

Ehhez a mai győzelemhez szerencse is kellet, mert ellenfelünk több kapufát is rúgott, és volt hogy a gólvonalról kellett tisztáznunk, de amit az élet múlt héten elvett azt most vissza is adta.

A Soroksár csapatának sok sikert kívánunk a további mérkőzésekhez, biztos, hogy nem csak minket, hanem a táblázat élen állókat is meg fogják szorongatni.

Nekünk pedig következik a Gloriett elleni mérkőzés, ahol javítani szeretnénk mind a játékunk, mind pedig a tavaly idegenben elért döntetlen tekintetében.

2019.03.24.

BLSZ Serdülő U14 3. csoport

Kelen – Ikarus BSE 0:3 (0:2)

Gólszerzők: Bereczki Á. (2), Koronghy Sz.

A srácok fejlődése érdekében nagyon fontos számunkra ez a sorozat. Hiszen azáltal, hogy a Budapest bajnokságban is szerepelünk, az U13-as játékosokkal közösen, minden játékosunk hétről-hétre pályára tud lépni.

Az elmúlt fél évben többen is bizonyították, hogy nem csak háromnegyed pályán, hanem már akár nagypályán is megállják a helyüket.

A mai mérkőzésen is ez történt, sok jó teljesítmény volt a csapatban, amelynek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk. A játékunk most nem volt annyira tudatosan felépített, mint legutóbb a KISE ellen, de ez is elég volt a győzelemhez.

Gratulálunk a csapatnak, következik a SZAC elleni hétközi, rangadóval felérő mérkőzés.

2019.03.27.

BLSZ Serdülő U14 3. csoport

Ikarus BSE – SZAC 0:3 (0:1)

Ellenfelünk kérésére előrehozott hétközi mérkőzést játszottunk. Kihasználtuk az alkalmat és ezen a meccsen nem csak a BLSZ bajnokságban sorozatosan pályára lépő játékosainkat neveztük, hanem azokat is akik az MLSZ bajnokságban mostanában kevesebbet játszottak, vagy az előző hétvégén egyáltalán nem is léptek pályára.

Mind a két csapat nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, az iramra és a mentalitásra az egész meccsen nem lehetett panaszunk. Hiába birtokoltuk többet a labdát, és próbáltunk gyorsan játszani, sajnos nagyrészt csak az ellenfél térfelének közepéig jutottunk el, helyzeteket csak elvétve tudtunk kialakítani. Az első félidőben szabadrúgásból kapott gólra még büntetőből sem sikerült válaszolnunk, a második játékrészben meg még ennyi lehetőségünk sem volt a gólszerzésre.

Annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk elégedettek lehetünk a csapat játékával és hozzáállásával, valamint a mérkőzés intenzitásával. A helyzetkialakításon még dolgoznunk kell, de szerencsére megvan hozzá az alapunk.

Gratulálunk a csapatnak, az eredményt leszámítva biztató volt a játékunk, emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

Tánczos Gergő

Aranyos Imre