U14 – MLSZ meccsbeszámolók

U14 – MLSZ meccsbeszámolók

————————

2019.04.18.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport – 24. Forduló

Ikarus BSE – Budafok 3:4 (2:2)

Gólszerzők: Kiss M., Király D., Makai B.

A nehéznek ígérkező meccseink előtt jó lett volna győzelemmel hangolni, de sajnos ez a mai mérkőzésen nem jött össze.

Annak ellenére, hogy jól kezdtünk, sokat birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk és még megnyugtatónak mondható kétgólos előnyre is szert tettünk. Azonban ettől annyira megnyugodtunk, hogy az ezt követő hibáinkkal, rövid időn belül, sikerült ellenfelünket visszahozni a meccsbe. Előbb egy technikai és helyezkedési hiba okozta kellemetlen szituációból, majd egy rögzített játékhelyzet után kaptunk bosszantó és elkerülhető gólokat.

A második félidőre úgy mentünk ki, hogy megpróbáljuk minél hamarabb a javunkra fordítani az állást, amelyet sikeresen meg is tettünk. Mindhiába. Kettő újabb elkerülhető hiba után ellenfelünk ismételten gólokat szerzett, amivel el is ment számunkra a meccs.

Bosszantó a vereség, mert fölényben játszottunk a szervezetten védekező, kevés helyzetét pedig könyörtelenül kihasználó budafoki csapat ellen.

Gratulálunk ellenfelünknek, nekünk pedig muszáj lesz felkötni a gatyánkat, mert a soron következő három mérkőzésünk nem lesz egyszerű! Főleg ha a mai arcát fogja mutatni a csapat azokon a találkozókon is.

 2019.04.28.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport – 25. Forduló

Mészöly FS – Ikarus BSE 1:0 (0:0)

Nehéz mérkőzésre számítottunk a bajnoki címért még harcban lévő Mészöly Focisuli csapata ellen, és a várakozásaink be is igazolódtak. Ugyanakkor egy irreális talajú pályán, a játékot nehezítő, szeles, időjárási körülmények között egy kiélezett, jó meccset játszottunk vendéglátóinkkal.

Abszolút nem játszottunk alárendelt szerepet a mérkőzésen, sőt az első félidőben a nagyrészt a középpályán zajló mezőnymunka mellett még volt 1-2 lehetőségünk is a gólszerzésre.

A második játékrészre sem változott sokat a játék képe, annak ellenére sem, hogy az általában jól beszálló cserejátékosaink most nem tudtak annyit lendíteni a játékunkon, mint a korábbi alkalmakkor. Sajnos az egygólosnak tűnő meccsen nem mi szereztük meg a győzelemhez szükséges találatot, köszönhetően annak, hogy a gyakorlások és a megbeszélt védekezési pozíciók ellenére ismételten egy szöglet, vagyis rögzített játékhelyzet után kaptunk gólt. Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a hajrában egy igencsak szabályosnak tűnő, de minimum kétes megítélésű, gólt vettek el tőlünk, pedig az egész meccses erőfeszítéseink eredményeként megérdemeltük volna legalább az 1 pontot.

Gratulálunk a Mészöly Focisulinak, sok sikert a bajnokság hajrájára. A következő fordulóban a Szolnokot fogjuk fogadni hazai pályán, remélhetőleg a mai formánkból át tudunk menteni valamennyit arra a mérkőzésre is.

Aranyos Imre és Tánczos Gergő