U14 MLSZ és BLSZ beszámolók 18-19-20. fordulók

U14 MLSZ és BLSZ beszámolók 18-19-20. fordulók

2019.04.24.

BLSZ Serdülő U14 3. csoport / 18. forduló

Hidegkút – Ikarus BSE 1:4 (1:0)

Gólszerzők: Bereczki Á., Koronghy Sz., Csukás Zs., Kovács Á.

Hétközi mérkőzésink sorozatát a Hidegkút elleni idegenbeli találkozóval folytattuk.

Nem kezdődött túl jól a meccs számunkra, mert alig kezdtünk el játszani, egy megpattanó szabadrúgással a házigazdák szerezték meg a vezetést. Hiába rendeztük gyorsan a sorainkat a bekapott gól után, a kialakított gólszerzési lehetőségeink kimaradtak, így hátránnyal mehettünk szünetre.

A második játékrészre már sikerült pontosítani a befejezéseinken, és gyorsan a magunk javára tudtuk fordítani az állást, köszönhetően pár jó ütemű kiugratásnak és az ezt követő higgadt helyzetértékesítésnek. A hajrában még szereztünk azért kettő gólt, így megérdemelten vihettük haza a 3 pontot Hidegkútról.

A hazai csapatnak sok sikert kívánunk az előttük álló mérkőzésekhez! Mi pedig a következő fordulóban az éllovas Újpesti Haladást fogadjuk, szeretnénk akkor is jó eredményt elérni.

 

2019.04.27.

BLSZ Serdülő U14 3. csoport / 19. forduló

Ikarus BSE – Újpesti Haladás 0:7 (0:4)

A bajnokság hajrájához közelítve a tabella első helyén álló Újpesti Haladás csapatát fogadtuk hazai pályán.

Szerettünk volna egy szoros mérkőzést játszani vendégeinkkel, de nagyon gyorsan kiderült, hogy miért is áll az első helyen az újpesti csapat. Fizikai fölényüket már a meccs elején gyorsan kihasználták és pár perc alatt megnyugtató előnyre tettek szert.

Próbáltuk összeszedni magunkat, de a későbbiekben sem változott sokat a mérkőzés képe, amelynek eredményeképpen nagyarányú vereséget szenvedtünk. Próbálkoztunk becsülettel, de a mai játékunkban sajnos nem volt több. Játékosaink fejlődése érdekében jó lett volna, ha több ilyen erősségű csapattal is találkoztunk volna a bajnokság során.

Az Újpesti Haladásnak sok sikert kívánunk a bajnoki cím felé vezető úton, nekünk pedig 3 mérkőzésünk maradt hátra, hogy bebiztosítsuk a helyünket a dobogón.

2019.04.24.

BLSZ Serdülő U14 3. csoport / 20. forduló

Csepel HFC – Ikarus BSE 1:1 (1:0)

Gólszerző: Iványos R.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt, egy (ismételten) hétközi mérkőzés keretében látogattunk a dobogóért folytatott versenyfutásban közvetlen riválisunknak tekinthető csepeli csapathoz.

Mind a két csapat nagyon komolyan vette a találkozót, ennek ellenére folyamatos játék csak ritkán alakult ki, nagyrészt fizikális, küzdelmes mezőnymunka dominált. Ebből az első játékrészben nem mi jöttünk ki jobban, hiszen ellenfelünk a félidő hajrájában megszerezte a vezetést.

A második játékrészre úgy futottunk ki, hogy megpróbálunk fordítani a mérkőzés állásán. Erőfeszítéseinknek azonban csak közvetlenül a lefújás előtt lett eredménye. Egyenlítő találatunkkal életben tartottuk a dobogós reményeinket!

Vendéglátóinknak sok sikert kívánunk! Az utolsó kettő fordulóban nehéz mérkőzések várnak ránk!

2019.05.04.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport / 26. forduló

Ikarus BSE – Szolnoki MÁV UFC 5:0 (3:0)

Gólszerzők: Kiss M. (3), Pongor P. (2)

A 26. Forduló alkalmából a Szolnoki MÁV csapatát fogadtuk hazai pályán. A tavalyi, idegenben elszenvedett vereség miatt nagyon szerettünk volna győzelemmel visszavágni tiszaparti ellenfelünknek.

Ennek tükrében nagy tempóval, intenzíven kezdtük a meccset, élesek voltunk mind a labdaszerzéseknél, mind pedig a labdabirtoklásaink, támadásépítéseink során. Ellentmondást nem tűrő hozzáállásunknak hamar meg lett az eredménye, negyed óra után már kettő gólos volt az előnyünk. Az első két gólunk a már említett, jó értelembe vett agresszivitásunknak volt köszönhető, hiszen mind a két találat ellenfelünk hibára kényszerítéséből született. A megnyugtatónak mondható harmadik találatunk azonban már szépségdíjasra sikeredet!

A második játékrészben is nagyrészt a mi akaratunk érvényesült, kialakítottunk jó pár gólszerzési lehetőséget, azonban helyzeteink nagy része kimaradt, gólt már csak kettőt tudtunk szerezni.

A mai mérkőzésen nagyon jól néztek ki a csapatrészeink, védekezésben, támadásban és az átmenetekben egyaránt. Fegyelmezetten játszottunk, tartottuk a megfelelő távolságokat, kisegítettük egymást, a csapatmozgások is rendben voltak. Egyénileg nem is kellene kiemelni senkit, mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez!

A Szolnok csapatának sok sikert kívánunk a folytatáshoz, nekünk pedig ismételten nehéz mérkőzés következik, mert a 27. fordulóban a bajnokaspiráns Vác csapatához fogunk látogatni. 

Aranyos Imre és Tánczos Gergő