U15 szezonkezdet

Beszámoló az U15-ös csapatunk szezonkezdetéről és nyári felkészülési időszakról

Edzések:

A nyári időszak általában komolyabb szervezési feladatok elé szokta állítani az edzőket, tekintve, hogy az edzések fontosságának kihangsúlyozása ellenére, nagyrészt egymást „váltják” a játékosaink az edzéseken.

Csapatunk ugyanakkor ezen a nyáron az edzéslátogatottság terén nagyon pozitív, javuló tendenciát mutatott. Összességében körülbelül 65 százalékos volt az edzéslátogatottság, amely első látásra nem tűnik kiemelkedőnek, de köszönhetően a magas létszámunknak, csak elvétve fordult elő, hogy az edzéslétszám 20 fő alá csökkent. Az is nagyon bíztató, hogy az intenzív egy hétig tartó edzőtáborunkban, a csapat kétharmada képviseltette magát.

Mivel mindenki előre jelezte a tervezett nyaralások időpontját, így azok figyelembevételével tudtuk a napi feladatokat a létszámunkhoz igazítani, valamint előre tudtuk, hogy az adott felkészülési mérkőzéseken kikre számíthatunk.

Ennek eredményeként, a korábbi évekkel ellentétben, minden héten volt gyakorló mérkőzésünk. Nagyon bízunk benne, hogy az összességében jól sikerült augusztusi felkészülési időszakunknak köszönhetően idén nem fogunk úgy „bukdácsolni” az első pár fordulóban, mint ahogy azt sajnos tavaly tettük.

————————————————

Gyakorló mérkőzések:

2019.08.09.        Ikarus BSE U15– Városgazda U16 8:0

2019.08.16. Göcsi Kupa (U16 mini torna)

                               Ikarus BSE U16 – Ikarus BSE U15 1:0

                               Ikarus BSE U15 – Pénzügyőr U16 0:1

                               Ikarus BSE U15 – Dalnoki U16 1:1

                               Ikarus BSE U15 – ESMTK U16 0:2

2019.08.24. Hali Kupa

                               Mogyoród – Ikarus BSE 0:14

                               Újpesti Haladás – Ikarus BSE 1:0

2019.08.29.         Ikarus BSE U14 – Ikarus BSE U15 0:5

————————————————

Játékosmozgás:

Az utóbbi évek átigazolási „ablakaiban” mindig történtek minimális változások a keretünkben, ez most sem volt másképp.

Távozók:

  • B. Nagy Koppány (Barca Academy Hungary)

Érkezők:

  • Borbély András (Szigethalom SC)
  • Koblinger Bence (Honvéd FC)
  • Dósa Ádám (Csömör)
  • Deák Botond (Csömör)
  • Jávor Kristóf (Csömör)

Távozó játékosunknak sok sikert kívánunk a további pályafutásához, az érkezők pedig remélhetőleg gyorsan felveszik a ritmust és a csapat erősségeivé válnak.

————————————————

Versenyeztetés

Mivel nagyon fontosnak tartjuk, hogy a nálunk pallérozódó játékosok mindegyike korosztályának megfelelő mérkőzéstapasztalatokat is tudjon gyűjteni, ezért idén is kettő bajnokságban fogunk versenyezni.

Egyrészt a földrajzilag újraosztott II. Osztályú MLSZ bajnokságban, másrészt az MLSZ Budapesti Igazgatósága által szervezett BLSZ bajnokságban is.

MLSZ U15 II. Osztály Közép-Kelet csoport

Csapatunk a tavalyi U14-es idényben a II. Osztály Közép A Csoportjában játszott. Idén annyi változás lesz, hogy a szövetségi átszervezések okán, a Közép-Kelet csoportba soroltak minket. Reményeink szerint a bajnokság kiegyenlített lesz, és sok „éles” mérkőzést tudunk majd játszani.

BLSZ U16

Az előző évi sikeresnek mondható BLSZ-es szereplés okán, úgy döntöttünk, hogy az egy évvel idősebb csapatoknak kiírt budapesti bajnokságba fogjuk benevezni a srácokat. Tettük azt mindazért is, mert amíg tavaly az egy évvel fiatalabb korosztályunk játékosai egészítették ki ennek a bajnokságnak a meccskeretét, addig idén ezt a szerepet az egy évvel idősebbek fogják betölteni.

————————————————

MLSZ Mérkőzések

2019.09.01. Vasárnap – 1. forduló

MLSZ U15 II. Osztály Közép-Kelet

Dunaharaszti MTK – Ikarus BSE 0:5 (0:2)

Gólszerzők: Loch B., Pongor P., Kiss M. (2), Borbély A.

Idén szerettük volna elkerülni, a tavalyi szezonkezdethez hasonló rossz rajtot. Ennek érdekében nagyon vártuk, és készültünk is a számunkra ismeretlen játékerőt képviselő vendéglátóink elleni összecsapásra.

Jól kezdtük a találkozót, volt lendület a csapatban, nagyrészt az ellenfél térfelén tudtuk tartani a játékszert. A hazai csapat főleg a védekezésben jeleskedett, de azért a kontratámadásaikban is megvolt a veszély. Az első félidő közepén megszereztük a vezetést egy szépen kijátszott akció végén, majd pár perccel később nemcsak gól, de emberelőnybe is kerültünk. A gólhelyzetben kilépő játékosunkat az ellenfél védője visszarántotta, amiért a játékvezető kisebb hatásszünet után piros lapot mutatott fel neki. A kiállítást követően szinte azonnal megszereztük a második gólunkat, amivel gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést.

A második játékrész elején a Dunaharaszti változtatott a játékán, emberhátrányban is bátran próbált támadni, amely látszólag meg is lepett minket, de szerencsére a befejezéseik vagy pontatlanok voltak vagy pedig a kapusunk állta jól a sarat. A Dunakeszi kissé kinyíló játéka ugyanakkor nekünk is esélyt adott, hogy létszámfölényünket érvényesítve veszélyesebb támadásokat tudjunk vezetni. A harmadik gólunk megszerzését követően a hazaiak is visszább vettek, stabilabb védekezési formát vettek fel és ismét kontratámadásokra rendezkedtek be.

Ezt követően a mérkőzés befejezése szinte már csak formalitás volt, mindkét csapat visszavett a tempóból, az utolsó pár percben, a további gólok ellenére, már szinte csak csordogált a mérkőzés.

11-11 ellen valószínűleg nehezebb mérkőzést játszottunk volna, de elégedettek lehetünk, jól kezdtük a bajnokságot. A Dunaharaszti MTK csapatának sok sikert kívánunk a tovább mérkőzéseikhez, nekünk pedig a nehéznek ígérkező Vác elleni találkozó következik a 2. fordulóban.

2019.09.07. Szombat – 2. forduló

MLSZ U15 II. Osztály Közép-Kelet

Ikarus BSE – Vác VLSE 4:1 (1:0)

Gólszerzők: Koblinger B., Kiss M. (2), Loch B.

A tavalyi év során kétszer is megmérkőzhettünk a komoly játékerőt képviselő váci csapattal, sajnos akkor mind a kettő alkalommal vesztesen hagytuk el a pályát. Ezért ezúttal mindenképpen szerettük volna elérni, hogy a lefújáskor mi kerüljünk ki győztesen.

Ennek eléréséhez már a mérkőzés elején nagy erőket mozgósítottunk, és egy szép támadás végén meg is szereztük a vezetést. Ezt követően azonban folyamatosan engedtük át a kezdeményezést és a területet a vendégeinknek, akik a félidő közepétől már labdabirtoklási fölényben játszottak, illetve a párharcok nagyrészét is meg tudták nyerni. A kapunk előtt, azonban rendre erejüket vesztették a támadásaik, mi pedig próbáltunk a labdaszerzések után gyors támadásokat végigvinni.

A második játékrész elején, az elsőhöz hasonlóan, sikerült már korán megnyugtató gólt szereznünk, sőt nem is egyet, hanem rövid időn belül kettőt is. Háromgólos előnyben már a biztos védekezésből kontratámadásokba való átmenetre törekedtünk. Sajnos közvetlenül a mérkőzés végén még volt egy „gólváltás”, így nem sikerült kapott gól nélkül zárni a találkozót.

Sok sikert kívánunk a Vác VLSE csapatának, jó lenne minden fordulóban ilyen éles meccseket játszani. Játékosainknak pedig jár a gratuláció a magabiztos hazai győzelemért!

————————————————

BLSZ Mérkőzések

2019.08.31-09.01. – 1. forduló

BLSZ U16 

Vízművek – Ikarus BSE

A Vízművek csapatának kérésének eleget téve a mérkőzés el lett halasztva.

2019.09.08. Vasárnap – 2. forduló

BLSZ U16

Ikarus BSE – Kelen SC 1:1 (0:1)

A tavalyi sikeresnek mondható, bronzéremmel záruló, BLSZ szezon után idén kicsit magasabbra tettük a lécet, és nem saját korosztályban, hanem az egy évvel idősebbek között indultunk a Budapest Bajnokságban.

Az első játékrészben az agresszívan, lendületesen kezdő ellenfelünk viszonylag gyorsan megpróbáltak felénk kerekedni, de a góljukat leszámítva, amikor is a teljes csapatunk fent ragadt az ellenfél térfelén és így átrohantak rajtunk, játékosaink nagyon lelkesen és nagy erőket megmozgatva állták a sarat. A kezdeti megilletődöttséget, és a bekapott gólt követően, már azért feljebb tudtunk jönni, volt pár szép labdakihozatalunk, kezdtük felvenni a mérkőzés ritmusát és hátul is stabilak tudtunk maradni.

A második játékrészre, ahogy kezdett elfogyni ellenfelünk ereje, lendület, úgy tudtunk mi is egyre veszélyesebbek lenni, rúgtunk pár szögletet, kapu közeli szabadrúgást, sikerült pár helyzetet is kialakítani. Erőfeszítéseinknek meglett az eredménye, mert a mérkőzés utolsó harmadában, egy szabadrúgásunkat követően az előre húzódó belső védőnk szépségdíjas gólt tudott fejelni. A mérkőzés legvégén mind a két csapatnak volt még meccslabdája, de mivel a helyzetek kimaradtak, így maradt a pontosztozkodás.

Összességében nagyon pozitív volt a mai mérkőzés a számunkra, több jó teljesítmény is volt a csapatban mind a 2005-ös, mind pedig a 2004-es játékosaink között. Örömteli, hogy a cseréink is jól szálltak be a mérkőzésbe, tudtak új lendületet vinni a játékunkba.

A Kelen SC játékosainak és stábjának pedig további sok sikert kívánunk a bajnoksághoz!

Tánczos Gergő, Aranyosi Imre