Gyermekliga beszámolók

Gyermekliga beszámolók

2010-es korosztály

Helyszín: UTE-Szilágyi úti pálya-műfű, Időpont:2020.szeptember 27.vasárnap-10:00

Összeállítás: Tompó, Rechtenwald, Rechtenwald, Molnár, Hegyes, Irha, Szántó

Cserék:  Humayer, Sisa, Kollár

A  Gyermek Liga 1.fordulóján, az UTE Szilágyi úti otthonában vettünk részt a hétvégén vasárnap. 2X20 perces játékidőkkel, három, zárt kapus mérkőzésen, nagyon sok helyzetet kidolgozva jelezte csapatunk mennyit fejlődött az elmúlt időszakban. A sok helyzet sajnos nagyon rossz helyzetkihasználással párosult, így a sok labdaszerzés a nagyon hatékony letámadásokból és a gyors átmenetek nem hoztak számszerű eredményt a rúgott gólok statisztikájában. Biztos vagyok benne, hogy ezen az úton haladva, nem várat már nagyon sokat magára, amikor ezeket a helyzeteket mind értékesíteni is tudjuk majd! Külön öröm volt ezen a hétvégén is, hogy 4 játékosunk (Hegyes Botond, Kralicsek Soma, Rechtenwald Ádám és Irha József) a 2009-es korosztály Dunakeszi elleni bajnokiján jó teljesítményt nyújtott és Irha Szilveszter révén szerzett vezetést U12-es csapatunk! 

Dolgozunk tovább,Figyelem,Fegyelem,Alázat!Hajrá Ika, csak az Ika!:)

1.Ikarus BSE-MTK                   ( 2:1) 2:4                    G:Irha,Szántó

2.Ikarus BSE-DVTK                  (0:2) 0:3                    G:

3.Ikarus BSE-Kelen SC             (0:0) 1:1                    G:Irha

—————————————

2011-es korosztály

A hétvégén a Dunamenti Gyermekliga 1. fordulójában szerepeltünk. Erős ellenfelek ellen szerepeltünk.Nehezen lendültünk játékba, könnyű gólokat adtunk az ellenfeleknek, mi pedig rengeteg helyzetet kihagytunk.Összességében gyengébb napot fogtunk ki, de a szívét mindenki kitette a pályára aminek a 2. mérkőzésen meg is lett az eredménye. A hatalmas akarásban elfogytunk az erőnkkel és a 3. meccsen már semmi sem sikerült.

Összeállítás: Balogh Nándor, Kovács Dániel, Keskeny Bálint, Keskeny Bálint, Skultéty Levente, Papp Márton, Keskeny Benedek

Cserék: Mesics Ármin, Macsi Levente, Ollé Patrik, Isépy Szilveszter

Ikarus BSE-MTK 1:9

Ikarus BSE-DVTK 7:6

Ikarus BSE-Kelen 2:6

—————————————

2012-es korosztály

Helyszín: Újpest, Időpont: 2020. 09.26. szombat

A gyermekliga második forduló. két mérkőzés, FTC és a Grosics Akadémia csapatával játszottunk. Sajnos nem sikerült meccset nyernünk, pedig nagyon jól kezdtünk, Határozott védekezések, szép támadások, sok gólhelyzet, gólokat is rúgtunk, fölényesen uraltuk a pályát. Azonban az első félidő után a koncentráció elhagyott minket, így átadtuk az ellenfélnek a lehetőséget, amit ők ki is használtak. Újra bebizonyosodott, hogy ha a fejekben rend van, bármilyen csapattal szemben nyugodtan odaállhatunk, tehát most az a célunk, hogy ne csak 5-10 percig tudjunk focizni, hanem folyamatos lendület legyen a kezdő sípszótól
a végéig.

Benkó Sándor vezetőedző

Eredmények:
1.Ikarus BSE-Grosics Akadémia        (2:2)  3:4     G:Rémi,Csikós,Pető
2.Ikarus BSE-FTC                               (1:4) 2:7     G:Decsi,Rémi

—————————————

2013-as korosztály

Helyszín: Újpest Bánka Kristóf Sportközpont, Időpont:2020.09.27.

Összeállítás: Horváth Endre, Baji Bálint, Jakab Zsombor, Török Nimród, Lovas Tamás

Csere: Bálint Bence, Sztefanov Dalma

A második fordulóban két mérkőzés várt ránk az FTC és a Grosics Akadémia csapatai ellen. Az eddig lejátszott mérkőzésekhez képest, a jelenlegi keret lehetőségeihez mérten a legjobb csapattal álltunk fel (van még hiányzónk). A sorsolás szerint a 2. és a 3. mérkőzést kellett játszanunk. A Grosics ellen gyorsan megtaláltuk a helyünket a pályán, azonnal letámadtuk ellenfelünket, az első 5 percben nehezen jutottak el a kapunkig. A labdaszerzések után több lehetőségünk adódott gólszerzésre, de a főleg egyéni játékból kialakított helyzeteket elpuskáztuk. Sajnos az ellenfél első helyzetét értékesítette, és többgólos előny helyett hátrányba kerültünk. Mivel összjátékunk még erősen akadozik, a passzok rövidek, pontatlanok, a labda nélküli helyezkedés nem mindig tudatos, továbbra is a letámadás utáni labdaszerzésből volt esélyünk a gólszerzésre. Szerencsére a gyerekek rám cáfoltak és 2 perc alatt két hasonló gólt szerezve, több jó passz és és ügyes csel után Bálint Bence két pontos lövése után megfordítottuk a mérkőzést!! Ebben a félidőben, és a mérkőzések játékidejében folyamatosan forgattam a csapatot, és jó volt látni,hogy gyorsan alkalmazkodtak az új posztokhoz. A két meghatározó játékosunk Jakab Zsombor és Baji Bálint több játékidőt kaptak, bármelyiket lecseréltem, kissé visszaesett a játékunk.

A második félidőt ugyanolyan elánnal kezdtük mint az elsőt, de most sikerült két gólt szereznünk, Baji Bálint révén, aki ebben az időszakban támadót játszott. Az egyébként hasonló képességű ellenfél is ügyesen játszott, folyamatosan veszélyben voltak a kapuk. A végére szorossá is tettük a mérkőzést, mindkét kapott gólnál a kapunk előtt elvesztett labdából szerzett gólt az ellenfél.

Rövid pihenő után jött a Fradi és szinte még a kezünkben volt a kulacs és már 3:0-ra vezettek….Az első soruk nagyon erős volt, tudatosan, pontosan passzoltak, két játékosuk átlagon felüli lövőerővel rendelkezett. Szerencsére összekapta magát a csapat és a Fradi 2. sora ellen nem kaptunk gólt és több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre.

A 2. félidőt megint úgy kezdtük, mint az elsőt, két gyors gól az ellenféltől. Jött a 2. sor és Baji Bálint valamint Jakab Zsombor révén közelebb zárkóztunk az ellenfélhez. Talán már a fáradtság rovására írható, hogy az utolsó percekben, megint a labdakihozatal közben elvesztett labdákból több gólt is kaptunk. Az előző tornához hasonlóan, lelkesedésben, futógyorsaságban, és a párharcokban partiban voltunk az ellenfelekkel. A labdabiztonság, az átadások-átvételek pontossága továbbra is a fő feladatunk, hogy összjátékban közelebb legyünk az ellenfelekhez.

Összességében jól helytálltunk, örülünk első győzelmünknek.

Grosics Akadémia 4:3

FTC 2:11

DVTK 1:5

Pozitívumok és negatívumok a mérkőzésről: Továbbra is dicsérhető a gyerekek  lelkes hozzáállása, motiváltak, jókedvűek, alig várják, hogy pályára lépjenek. A Grosics ellen több ügyes labdakihozatal, törekedés átadásokra, gyorsaságban, 1:1 elleni párharcok sikerességében jó mutatók. gyakorolt cselek használata, helyenként irányba átvett labdák, labdavesztés után hatékony visszatámadások, letámadás sikeressége, kapus belépése a játékba (lábbal).

Amin javítani kell: Továbbra is a labdabiztonság, átadások – átvételek pontossága, terület nyitása- labda nélküli helyezkedés, kapura lövések hatékonysága…