Beszámoló – MLSZ IFJÚSÁGI U-17 III. OSZT. KÖZ. A. 5. forduló

Beszámoló – MLSZ IFJÚSÁGI U-17 III. OSZT. KÖZ. A. 5. forduló

1908 SZAC Budapest – Ikarus BSE  //  0-8 (0-4)

Budapest, Deák Ferenc “Bamba” Sporttelep – 2020.09.27 – 10:00

Sajnos betegségek hátráltatták összeállításunkat, de szerencsére volt visszatérő játékosunk is. Az előző mérkőzésekhez képest nehezebb összecsapásra számítottunk ellenfelünk eredményei alapján. A hazai csapat 4-3-3 játékrendszerben futballozott, mi a jól megszokott 4-4-2-t választottuk. Ennek megfelelően mélyebben kezdtük a védekezést, de 10 perc után magasabban húztuk meg ezt a vonalat. Ekkor már látható volt a két csapat közötti fizikai és technikai különbség. A hazai csapat ritkán tudta csak átlépni a félpályát, akkor is leginkább előrevágott labdákból sikerült nekik. Tudatosan és türelmesen játszottunk, azonban sok volt a pontatlanság, középső középpályásaink enerváltan mozogtak. Az átmenetek jók voltak, támadásban jól léptünk be a félzónákba, szélső védőink pedig rendre jól léptek fel a támadásokhoz. A védekezés része nehezebben értékelhető, de a visszatámadások működtek, és gyorsan tudtunk labdát szerezni. Az első gól nehezen érkezett meg, előtte kapufákat rúgtunk, de a félidőre már néggyel vezettünk.  

A második játékrészben ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk, rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki. Sikerült látványos támadásokat vezetni, és szép gólokat szerezni. Cseréink pályára lépése után kissé kiegyenlítődtek az erőviszonyok, de a hazai csapat még ekkor sem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani. Ekkor már szétszakadt a pálya, de védekezésünk a helyén volt, így gyorsan tudtunk labdát szerezni.

Összességében elmondható, hogy nem hagytunk kérdést a mérkőzés kimenetelét illetően már az első percekben sem. A támadásból védekezésbe történő átmenetek jól működtek, de ehhez kellett ellenfelünk szerény képessége.

Meccsjegyzőkönyv: https://adatbank.mlsz.hu/match/54/5/22995/5/1576793.html