Labdarúgó Szakosztály 2020 évi összefoglaló

Labdarúgó Szakosztály 2020 évi összefoglaló

A tavalyi évünket alapvetően meghatározta a koronavírus járvány. Egyesületünk a mindenkori szabályozáshoz alkalmazkodott és a megfelelő óvintézkedéseket is megtette.

Emellett rengeteg dolog és több jelentős változás történt is szakosztályunk életében.

A szakmai munka egységesítését egy 8 fős (Svantner István, Balogh László, Bognár Kornél, Varga István, Szabó Ferenc, Csikós Norbert, Tánczos Gergő, Gyurkovics László) stáb kezdte el kidolgozni. Ennek egyik eredménye, hogy az alsó és felső korosztályok szakmai felügyeletét kettéválasztottuk: a felső szekció vezetője Balogh László, az alsó szekció vezetője Bognár Kornél lett. Ezután egy egységes szakmai kódexet hoztunk létre, benne a filozófiánkkal, céljainkkal, szakmai alapelvek meghatározásával, a humánpolitikai feladatok leszabályozásával, az edzők értékelésének rendjével, a Talent programmal, az adminisztráció és dokumentálás egységesítésével, valamint az előzőekben felsoroltak ellenőrzésének módjával. Ezúton is köszönetet kell mondanunk edzőinknek, akik megértették és alkalmazkodtak a változásokhoz, elvárásokhoz. A szakmai kódex mellett egy etikai kódexet is megalkottunk. Ahhoz, hogy ez hatékonyan tudjon működni, edzőink havi szinten szekciónként értekezleten vesznek részt, ahol a mindennapos problémák megbeszélése mellett, belső szakmai képzést is kapnak a szekcióvezetőktől.

Az MLSZ megbízásából ősszel Double Pass, nemzetközi auditáló cég is vizsgálta munkánkat.

Az edzői stábunk erősnek mondható, 5 UEFA A licences, 5 UEFA B licences edző mellett 15 C vagy D licences edzőt foglalkoztatunk. Három kapusedzőnk is magas szintű képzést nyújt kapusainknak, U9-től heti 1, U11-től heti 2 alkalommal.

Vezetőedzőink egy 4 alkalmas kommunikációs tréningen is részt vettek, ami nagyon hasznosnak bizonyul a mindennapi munkában.

Kovács Kálmán, 56-szoros válogatott játékos is csatlakozott klubunkhoz, aki a játékos-megfigyelés koordinátora lesz, hiszen a környék egyik legnagyobb egyesületeként tudjuk biztosítani a magasabb szinten történő versenyeztetést, illetve lépcsőfokot az akadémiák, elsősorban partneregyesületünk, a Bp. Honvéd-MFA felé.

A Bp. Honvéd-MFA-val való partneregyesületi megállapodásunk alapján továbbra is együttműködünk. 7 játékos jár folyamatosan egyesületünkből rendszeresen a Honvéd csapatához. 2020-ban is tudtunk játékost feladni, a 2007-es születésű Papp Lőrinc személyében. Emellett bármikor más területen is kérhetünk segítséget, legyen szó akár kommunikációról, akár scouting-ról, akár egyéb szakmai kérdésekről. Nem csak a „normál” időszakban, hanem a járványügyi helyzet miatti leállás alatt is rengeteg szakmai anyagot kaptunk tőlük.

Nyári táboraink nagy létszámmal kerültek megrendezésre, ahol a gyermekek jól érezték magukat. Júniusban és augusztusban is hatalmas volt az érdeklődés iránta.

Edzés, illetve mérkőzésfelszerelésekben is nagyot léptünk előre az egységes megjelenés jegyében, az edzéseszközök mennyiségében és minőségében is jelentős a pozitív változás, valamint januártól minden bajnokságban résztvevő csapatunk önálló egészségügyi táskát kapott.

Megállapodást kötöttünk három XVI. kerületi általános iskolával (Centenáriumi, Jókai Mór, Táncsics Mihály általános iskolák) , mert fontosnak gondoljuk a kerületi oktatási-nevelési intézményeinkkel való kapcsolattartást, hiszen nem csak focizni tanítunk, hanem nevelünk is. Ennek megfelelően ezt szeretnénk bővíteni, valamint az óvodákkal való kiváló együttműködésünket is szeretnénk írásban is rögzíteni.

Ovifoci csoportjaink indultak volna a kerület több óvodájában, de ez sajnos a járványügyi helyzet miatt meghiúsult, ennek ellenére több, mint 20 fő 2015-ös születésű játékossal indult el legfiatalabb korosztályunk.

Felnőtt csapatunk jelenleg a BLSZ. I. osztály 13. helyén áll. A rendszeresen pályára lépő játékosok harmada saját nevelésű, és ősszel 13 még utánpótlás korú játékos lépett pályára. A cél a bentmaradás, valamint az, hogy felnőtt együttesünk saját nevelésű játékosokra épüljön.

Utánpótlás csapatainkat folyamatosan versenyeztetjük országos és budapesti bajnokságokban, a téli futsal bajnokságokban, egyéb tornákon, edzőmérkőzéseken, Bozsik programokon. A cél az, hogy minden játékosunk pályára lépjen. Az előző szezon bajnokságainak eredményét az MLSZ hivatalosan törölte. A 2020 nyarától újraindultak a bajnokságok. Az őszi eredmények alapján a 2004-es, 2005-ös, 2006-os, 2007-es csapataink a dobogón vagy annak közelében állnak az őszi szezon után.

Külön elismerésként foghatjuk fel, hogy visszakerültünk a Dunamenti Gyermekligába (ahol ellenfeleink többek a Honvéd, FTC, MTK, Diósgyőr, MOL-Fehérvár, Vasas, FTC hasonló korosztályú csapatai), illetve az is, hogy az U10-11-es korosztályban a kiemelt B szintre kaptunk besorolást az első kiemelt C szintű forduló után.

A Talent-programot megreformáltuk, az U14-es korosztálytól felfelé az edzők és a szakmai vezetés által kiválasztott játékosok szerdánként az egyesület által szervezett egyéni képzésen vesznek részt, több játékosunk is az egy évvel idősebb korosztályban edz legalább heti egy alkalommal, valamint bemutatkozhatott az idősebb korosztályban felkészülési/bajnoki mérkőzésen.

Szeptemberben ismét meg tudtuk szervezni az ország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb utánpótlás tornáját, a Maksiauto FocIKA kupát, amely ezúttal is hatalmas siker volt. Erős hazai mezőny, kiváló szervezés és pozitív visszajelzések jellemezték a tornát.

Megújult az edzői öltöző és a mérkőzésfelszerelés szertár bútorzata, a két műfüves pálya világítása, valamint a füves pálya öntözőrendszere is felújításra került.

2021-ben tovább szeretnénk folytatni a fejlődést, elsősorban azért, hogy a játékosok képzését, nevelését még magasabb szinten tudjuk biztosítani.

Terveink a 2021-es évre:
– Belső szakmai képzések folytatása
– A szakmai kódex felülvizsgálata és a szükséges változtatások elvégzése
– Napelemek elhelyezése az öltözőépületen a környezettudatosság jegyében
– Konditerem létrehozása
– 2 db 9 fős kisbusz beszerzése
– 60*40 m-es műfüves pálya megépítése
– Füves pálya villanyvilágítással történő ellátása
– 4 öltözős öltözőépület építése
– Talent program bővítése a kiskorosztályok bevonásával
– Atlétikai szakosztályunk bevonása a futótechnika, mozgás-koordináció javítása érdekében a labdarúgó képzésbe
– Egyéni képzési rendszer kialakítása
– Egységes megjelenésben további fejlődés

 

 

Végül köszönetet szeretnénk mondani sportolóinknak, edzőinknek, a szülőknek, az egyesület vezetésének az elmúlt rendkívül nehéz év
közös együttműködéséért!

HAJRÁ IKA, CSAK AZ IKA!