U17 – Ikarus BSE – Monori SE 4:2 (2:0) – beszámoló

U17 – IKARUS BSE-MONOR 14.FORDULÓ 4-2 – beszámoló

Ikarus BSE – Monori SE 4:2 (2:0)

MLSZ IFJÚSÁGI U-17 III. OSZT. KÖZ. A. 14. forduló

2021.02.16 – 15:45 // Budapest, Ikarus BSE sporttelep

Ellenfelünk rapszódikus teljesítménye óvatosságra intett bennünket, ugyanis az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal szoros eredményeket értek el, viszont nagyarányú vereségeket is produkáltak a középmezőny gárdáival.
Vendégünk 4-3-3 játékrendszerben futballozott, mi a 4-4-2 felállást választottuk.
Ha egy mondatban kellene elemeznem a mérkőzést, azt mondanám, győzelem és más semmi. Rendkívül enerváltan, elképzelés nélkül kezdtük a mérkőzést. Labdabirtoklásban domináltunk, de a támadásaink rendre elhaltak az ellenfél térfelén. A Monor magasan húzta meg a védelmi vonalat, szűken játszottak, megfelelően biztosították egymást. Nálunk ez nem volt megfigyelhető, szélsőink nem húzódtak be megfelelően a pálya tengelye felé, letámadásunk nem volt hatékony. Ennek ellenére az első 15 perc után már több góllal is vezethettünk volna, de csak három kapufáig jutottunk, amikből egyet sikerült gólra váltani. Ezután jobbára a mezőnyben folyt a játék, nem találtuk a megfelelő ritmust, dinamikában is magunk alatt voltunk. Az első félidő vége felé sikerült egy szép kényszerítő után növelni előnyünket.

A második játékrészben ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk, továbbra sem találtuk a saját játékunkat, lassan, körülményesen, önbizalom nélkül futballoztunk. Szerencsére mindig volt egy-egy felvillanás, amely újabb gólokat eredményezett, de alapvető hibákat is elkövettünk, szorosabbá téve így a mérkőzést.
Összességében elmondható, hogy győzelmünk ilyen arányban is teljesen megérdemelt. Védekezésben, egymás biztosításában azonban akadnak hibák, amiket ki kell javítanunk.

Csikós Norbert