Nyert a Felnőtt csapat a nyitányon

Nyert a Felnőtt csapat a nyitányon

Varga István vezetőedző értékelte a mérkőzésen látottakat.

BLSZ I. osztály 16. forduló

Ikarus BSE – Budafoki MTE II. 4 – 0 (0 – 0)

G: Schile B., Ferkel M., Szél B., Sebők M.

Varga István vezetőedző:

Ősszel az első mérkőzésünket Budafokon játszottuk, ahol a hazai csapat egy ötössel küldött minket haza. Nem sokat tudtunk ellenfelünkről, annyit azonban igen, edző váltás volt, illetve érkeztek új játékosok. Némi izgalommal vártuk a mérkőzést a következő összeállításban:

Bálint M. – Komlódi D., Karácsondi S., Mayer M., Bíró B. – Ferkel M.., Siliga Á. – Schile B., Sebők M., Szabó G.  – Virág L. Cserék: Ulicsák B., Szél B., Belarbi M. I., Kiss N., Tuza ZS.

Az utolsó pillanatban változtatni kellet az összeállításon betegség miatt.

A héten nem csak a testeket kellett edzenünk, de sokat foglalkoztunk a gondolatok rendbetételével. Több játékossal egyénileg elbeszélgettem, amiből úgy látszik elég sok megmaradt a fejekben, a mérkőzésen látottak alapján.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, de ekkor is frissebbnek és elszántabbnak tűnt csapatunk. Egy – egy helyzetecske adódott, sajnos elhamarkodott döntéssel nem sikerültek a befejezések. Szünetben próbáltuk felspannolni a társaságot, egyet cseréltünk, mint később kiderült, a mérkőzést befolyásoló döntés volt.

A második félidőben fokoztuk az iramot, amit az ellenfelünk nem tudott lereagálni. Folyamatosan a kapujuk előtt folyt a játék. A jobb szélen vezetett támadásaink sok gondot okozott a Budafokiaknak. Az első ziccerünk még kimaradt, de a második góllal végződött. Fokozatosan felőröltük őket. Végre sikerült több gólt rúgnunk, ami pozitív a jövőre nézve!

A CSAPAT nagyszerűen együtt dolgozott. A védelmünk stabilan állta az ellenfelünk próbálkozásait, ha kellett kisegítették egymást, éppen ezért a kapusunknak nem is akadt említésre méltó védése. Középpályásaink sok labdát szereztek és már az előre játékban is látható pozitívum. Csatár kérdésben még vannak hiányérzeteim, nincs igazi támadó a keretben. Nem szeretek kiemelni egy játékost sem, de most kivételt teszek. Szél Beni három hete nem edzett sérülés miatt, félidőben beállt és döntő érdemei voltak, hogy győzni tudtunk: gólpassz, kiharcolt büntető és egy gól!

Nagyon sok tennivalónk van még, hogy elérjük céljainkat! Az első lépcsőfokra fel léptünk!

Hajrá IKA!