MLSZ IFJÚSÁGI U-17 // DALNOKI-IKARUS BSE 3:2 – beszámoló

MLSZ IFJÚSÁGI U-17 // DALNOKI-IKARUS BSE 3:2 – beszámoló

Két sikeresen vett nehéz mérkőzés után utaztunk a Dalnoki csapatához. Az élmezőnyhöz tartozó csapatok eredményei nekünk kedveztek, így egy esetleges győzelemmel stabilizálhattuk volna helyünket a dobogón.

Vendégünk 4-3-3 játékrendszerben futballozott, mi a 4-4-2 felállást választottuk.

Gyorsan vezetést tudtunk szerezni a mérkőzés elején, amely túlságosan megnyugtatott bennünket. Fáradtan, enerváltan mozogtunk, elképzelés nélkül futballoztunk, középpályánk rendkívül módon átjátszható volt.  Nem mertük megvalósítani az edzéseken gyakoroltakat, átvettük ellenfelünk rúgd és fuss stílusát. Kimagaslóan sok volt az egyénieskedés, mindenki egyedül próbálkozott. Védelmünk többnyire rendben volt, de a középpálya tolódásában már az elejétől fogva csúsztak hibák. Letámadást nem nagyon tudtunk kezdeményezni, mert a hazai csapat meg sem próbálta járatni a labdát, egyből ívelték előre. Ennek ellenére is rengeteg gólhelyzetet kidolgoztunk, amiket sajnos rendre el is hibáztunk. 3 kapufát is sikerült elérnünk, ebből 2 ziccer volt. Az ellenfél kapujának előterében rendkívül bizonytalanok voltunk, ami megbosszulta magát. Félidőben próbáltuk rendezni a sorokat, de a második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, helyzet helyzet hátán, de a kapuba nem sikerült betalálnunk. Ellenfelünk masszívan védekezett, nehezen tudtunk mögéjük kerülni, leginkább a széleken próbálkoztunk létszámfölényt kialakítani. A futball törvénye érvényesült a mai mérkőzésen, a kihagyott ziccerekre a haziak gólokkal válaszoltak. Ekkor már a védelmünkben sem volt meg az összhang, hibát hibára halmoztunk. Próbáltuk cserékkel frissíteni a csapatot, azonban érdemben ők sem tudtak hozzátenni játékunkhoz.

Összességében elmondható, hogy mindenki mélyen a tudása alatt játszott, ennek ellenére a ziccereke alapján simán hoznunk kellett volna a mérkőzést.

Csikós Norbert

meccsjegyzőkönyv: https://adatbank.mlsz.hu/match/54/5/22995/16/1607098.html