Beszámoló: MLSZ IFJÚSÁGI U-17 – Ikarus BSE – FC Dabas 7-0

Beszámoló:  MLSZ IFJÚSÁGI U-17 – Ikarus BSE – FC Dabas 7-0

Ellenfelünk a mezőny hátsó feléhez tartozott, bár az őszi meccsen is megnehezítették dolgunkat. A mai meccsen is arra számítottunk, hogy szívósan fognak védekezni.

Vendégünk 4-3-3 játékrendszerben futballozott, mi a 4-4-2 felállást választottuk.

Sokkal nagyobb fordulatszámon kezdtük a mérkőzést, rögtön letámadtunk, és sikerült már az első percben gólt szereznünk egy szép támadás után. A korai gól túlságosan megnyugtatta a csapatot, kapkodva, pontatlanul kezdtünk el futballozni. Bár helyzeteink így is megvoltak, és a gólok sem hiányoztak, a játék képe korántsem volt tetszetős. Egyedül a letámadásainkban lehetett megfelelő koncentráltságot észrevenni, a támadásaink építése azonban körülményes volt, esetenként pedig kapkodásba csapott át. Helyzetkihasználásunk továbbra is borzasztó, amely az erősebb csapatok ellen fontos tényező lesz. Védekezésben többnyire jól működtek a csapatrészek, megvolt a kellő agresszivitás, gyorsan tudtunk labdát szerezni. A félidőben türelemre intettük a társaságot, de ennek ellenére nem hozott javulást a mérkőzés hátralévő része. Továbbra is jelentős mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki, amelynek a töredékét sikerült értékesíteni. Győzelmünk sokkal nagyobb arányú is lehetett volna, ha nem mindenáron gólt szeretett volna szerezni a csapat, és türelmesebbek vagyunk.

Összességében elmondható, hogy győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt, de a sok kihagyott ziccer az élesebb mérkőzéseken megfogja bosszulni magát. Amennyiben helyzetkihasználásunkon tudunk javítani, és a fejbeni koncentráltságunk is a helyére kerül, akkor van esélyünk a dobogóra kerülni.

Csikós Norbert

meccsjegyzőkönyv: http://ada1bank.mlsz.hu/match?itemId=1607112&evad=54&szervezet=5&verseny=22995&fordulo=18