Beszámoló: 2014 – győzelem Újpesten

Edzőmérkőzés ÚJPEST FC- IKARUS BSE HELYSZÍN: ÚJPEST

Újpest 9-11 Ikarus BSE

Csapattagok: Bálint András, Belancsity Deján (1gól), Cseresnyési Ábel (4gól), Izsó Viktor (4gól), Fehér Marcell (2), Orlay Zolta, Szabó Lőrinc, Hocz Péter, Schlegl Soma

Edzők: Zabó Ottó, Török Sámuel

Zabó Ottó (vezetőedző) értékelése:

“Az első nagyobb pályás edzőmérkőzésünk volt ma az Újpest FC csapata ellen. A gyerekek még 3-3 elleni tornákon indulnak, de a fokozatosság elvét követve szoktatjuk át őket a 20x40m-es kézilabda pályára ahol már megjelenik a kapus is.

A játékidő 3x20perc volt. A múlthéten először láttam az edzéseken hogy a gyerekek kezdenek megérkezni a nagyobb pályára és az élvezet mellett az új feladat azaz megszokni a nagyobb pályát is kihívás nekik amit nagyon pozitívan élnek meg. Így szinte borítékolható volt, hogy egy jó meccset fogunk játszani egy nagyon korrekt és jó játékerőt képviselő csapat ellen.

A kapunkat Bálint András védte aki kimagaslóan és nagyon jól védett. Sokszor oldotta meg lábbal a labdakihozatalt és a mezőnyjátéból is kivette a részét ügyes passzaival. Sokszor hatalmas védéseket mutatott be. Ami kimagasló volt, hogy a távoli lövések szinte mindegyikét fogta együtt élt a játékkal. 

A 9 kapott gól nagyrésze ziccer volt, amit nagyon nehéz, illetve nem is lehet védeni főleg úgy, hogy még most ismerkedik a kapus pozícióval. A védelemben Orlay Zolta és Belancsity Deján kapott először lehetőséget. Deján amellett hogy rúgott egy gólt a labdakihozatalokban rendre jó döntést hozott és ezáltal sokszor remek felpasszaival hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. 

Az ellenfél támadásait megakadályozta így a védekezésből is kivette a részét. Remekül dolgozott együtt Zoltával és segítették ki egymást. Zolta sokszor akadályozta meg az utolsó pillanatokban, hogy gólt kapjunk. Sokszor ismerte fel a helyzetet hogy baj van és remekül védekezett a jó passzairól nem is beszélve. 

Cseresnyési Ábel 4 gólt rúgott abból egy volt ami kiemelkedett. Egy guruló labdát átvett, felnézett, ami számomra fontos visszajelzés volt, hogy felismerte a lehetőséget hogy a kapus kint állt és beívelte a labdát a kapuba. Sokszor voltak jó cselei ügyes passzai. 

Schlegl Soma is remekelt a mai meccsen védekezésben a labdaszerzése, támadásban cselező képessége volt kiemelkedő szinte minden gólban szerepe volt. Az oldal berúgásai, passzai nagyon pontosak voltak. Tudatosan társait irányítva játszott amikor a pályán volt vezéregyéniség volt. 

Izsó Viktor is 4 gólt rúgott remek helyzet felismeréssel, és harcosságát dicséret illeti mai mérkőzésen. 

Szabó Lőrinc kiemelkedően szerezte vissza a labdákat és rendre jó döntéseket hozott csak úgy mint Hocz Péter aki pár hónapja csatlakozott hozzánk és jól szállt be a mérkőzésbe. Fehér Marci a harcosságán túl 2 góllal járult hozzá a sikerhez és nagyon fegyelmezetten játszott.

Összeségében nagyon elégedett voltam ma a gyerekek küzdeni akarásával, az egyéni teljesítményekkel ugyanis minden a 9 játékos hozzá tette a magáét a 11 rúgott gólhoz. Egyre többször fedezhető fel a gyerekek játékában a tudatosság a magabiztos cselek illetve a passzok minősége és pontossága a gondolkozási képesség fejlődése. A mai mérkőzés képe alapján nagyon bizakodva nézünk előre! Hiszen a gyerekeknél ilyen szinten legfontosabb hogy érezzék a bizalmat és ha érzik, akkor élnek is vele. Ez a mai mérkőzésen kiemelkedőn látszott.”