Beszámoló: Vízművek – Ikarus BSE – 1-1

Beszámoló a Pestifoci.hu szemszögéből:

A BLSZ I 24. fordulójában a 6. helyezett Vízművek (20 mérkőzés/36 pont) a 15. pozícióban szerénykedő és a kiesés rémétől fenyegetett Ikarus (21 mérkőzés/12 pont) csapatát látta vendégül. A mérkőzés egy rendkívül jó talajú játéktéren és kiváló, kulturált körülmények között került lejátszásra, melyen előzetesen a hazaiakat jelölhettük meg inkább az esélyes jelzővel. Azután, mint oly sokszor, ezen a derbin is már idejekorán borulni látszott a papírforma…
 
 
FŐVÁROSI VÍZMŰVEK SK – IKARUS BSE 1 – 1 (1-1)
Vízművek sporttelep, külső Váci út, zártkapus találkozó.
 
Egy szemre is tetszetős vendég támadást követően a közelről leadott lapos lövést a hazaiak hálóőre, Besze Hunor Pál nagy reflex mozdulattal védte, majd a kipattanó labdára érkező újbóli vendégpróbálkozást tán még nagyobb bravúrral hárította, de a triplázást már ő sem háríthatta, Ferkel Miklós közelről juttatta a labdát az üresen tátongó bal sarokba (0-1). A hazai védők elmélázását méltán kérte számon nemcsak a kapus, hanem a kispadon lévő szakvezetők is.
A félidő ezután meddő hazai mezőny fölényt hozott, de a látogatók szórványos kontratámadásaiban rendre benne volt a veszély.
Az egyenlítés azonban a félidő legvégén mégis csak összejött a vendéglátóknak. Jobb oldali bedobást követően röviden és pont középre szabadított fel a vendégek védelme. A büntetőterület határán, középen helyezkedő Németh Gergő egyből kapura lőtte a felpattanó labdát. A jobb külsővel leadott lövés nem sikerült valami életerősre, de cserébe rettentő pontosra, így a kicsit késve vetődő Bálint Marcell kezei mellett a bal alsó sarokban landolt a játékszer (1-1). A középkezdést követően véget is vetett a játékvezető az első félidőnek.
A második játékrész amolyan “abszolút felejthetőre” sikeredett, egyik fél sem vállalt fel semmilyen kockázatot illetve egy játékos sem tudott előhúzni a tarsolyából semmi váratlant vagy extrát, amivel eldönthette volna a találkozót. Így csupán néhány sárga lapos figyelmeztetést és játékoscserét könyvelhettünk el ebben a játékrészben, kisebb lehetőségeken kívül igazán nagy helyzeteket nem tudtak kidolgozni a felek. A hazai dominancia állandósult ugyan, de a vendégek hatékonyan őrizték az eredményt.
Végeredményben egy igazságosnak nevezhető eldöntetlent könyvelhettünk el a találkozó lefújáskor és őszintén szólva egyik csapat se érdemelt sem többet sem kevesebbet a mai teljesítményéért.