Beszámolók: U17, U13, Vecsés kupa

2021.04.24 10.00 // MLSZ REGIONÁLIS U17 KÖZÉP "A" csoport // IKARUS BSE 1-2 BVSC-ZUGLÓ

A múlt héten elmaradt a Budafok elleni meccsünk, ami után egy újabb vetélytárssal kellett megküzdenünk. Sajnos az előjelek nem voltak túl biztatók, Kerekes sérülése még a mérkőzés előtt is kérdésessé tette a játékát. Vendégünk 4-3-3 játékrendszerben futballozott, mi a 4-4-2 felállást választottuk. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, látszott, hogy motivációnk a helyén van. Nem adtunk területet ellenfelünknek, megpróbáltunk nyomást helyezni rájuk. Többet birtokoltuk a labdát, veszélyesebbek voltunk kapura, de az előző hetekhez hasonlóan nem tudtuk gólra váltani lehetőségeinket. Magasan védekeztünk, sok labdát szereztünk, a vendégcsapat jobbára csak előre ívelésekkel tudta megközelíteni a kapunkat. Szélső középpályán támadásban jól zárkóztunk fel, viszont a védekezésben még mindig nem szűkítettük megfelelően a területeket. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, egy védelmi megingásunkat kihasználva vezetést szerzett ellenfelünk. Szerencsére gyorsan sikerült egyenlíteni egy jó helyzetfelismeréssel, így a félidőre döntetlennel állással vonultunk. A második félidő már kisebb iramban zajlott, kevesebb lehetőség adódott előttünk a gólszerzésre, és ahogy fáradtunk egyre fegyelmezetlenebbé váltunk. Ennek köszönhetően egy eladott labdából lekontráztak bennünket, ahelyett, hogy mi vezettünk volna támadást. Sajnos nagyon szélsőséges teljesítmény nyújtottak játékosaink, egy részük húzóember volt, másik részük a tudása alatt játszott. Összességében elmondható, hogy masszívan, ellenfelünknél jobban futballoztunk, de amíg az egyéni hibákat nem sikerül a minimálisra szorítani az ilyen mérkőzéseken, addig nehéz lesz sikereket aratni. Az első játékrészben már eldönthettük volna a mérkőzést, amennyiben helyzetkihasználásunk jobb. Pozitívum, hogy csapatként viselkedtünk és motiváltan, jobban játszottunk a bajnokesélyes ellen ami hosszú távon mindenképpen ígéretes. Amennyiben ez a formánk az elkövetkező rangadókon is kitart, dobogós helyet érhetünk el.

Csikós Norbert

2021.04.25 14.00 // MLSZ KIEMELT U13 KÖZÉP-KELET // IKARUS BSE 10-0 FC HATVAN

Góllövők: Belánszky 2, Schlegl 2, Lóci 2, Veres Zs., Adamcsek, Tóth B, Veress Á.

Nehezen lendültünk játékba, kezdeményezés ténye nem párosult eredeményességgel. Nem a játékkal volt probléma, ha nem a befejezésekkel. Hol az ellenfél kapusa védett ziccerekben hol szerencsével, de tény a helyzetek kimaradtak. Nagy akarás közepette megtört a jég és a félidőben három nullával fordultunk. Szünetben a jobb összpontosítást, befejezések előtt folyamatosabb és pontosabb összmunkát kértem a végjátékban. Második játékrészben pozitív irányba változott játékunk, befejezések is jobban sikerültek, az eredmény ebben a helyzetben másodlagos számomra. Hozzáállás rendben volt, javultak az egyéni teljesítmények és az alapelvek megvalósulása is értékelhető volt. Jók: Belánszky /utoljára játszott/, Schlégl, Horváth Zs., Lévai. Veress Á.

Máhr Károly

Vecsés Kupa 2014

2021.04.24 9.00

Gólgazdag Kupa győzelem Vecsésen! Zabó Ottó vezetőedző értékelése:

2021.04.24-én meghívásos tornán vettünk részt Vecsésen! Az 5 csapatos tornán két fordulós körmérkőzéseket játszottunk. Az első körben 10perc volt a játékidő, a második körben 8perc A mai napon örömfocit mutattak be a gyerekeket amit a szülők is élveztek mert a kerítésen kívül tudták nézni a meccseket. A tornán mindenki szerzett 4 gólt minimum. Így mindenkinek volt sikerélménye mivel a tornán összesen 48gól született. A 6 kapott gól néhány pillanatnyi kihagyás eredménye volt de ahányszor gólt kaptunk gyorsan javítottunk. A sokszor elő jöttek az edzésen tanult kicsit már a nagypálya felé kacsintva a 2:1 elleni játék szituációk, de a mai napon egyértelműen a sok csel és a szebbnél szebb góloké volt a főszerep. Gratulálunk a gyerekeknek mert egy nagyon pozitív és eseménydús délelőttön vagyunk túl. Csapattagok: Fehér Marcell, Schlegl Soma, Izsó Viktor, Belancsity Deján, Orlay Zolta, Cseresnyési Ábel Edzők: Zabó Ottó, Török Sámuel Második játékrészben pozitív irányba változott játékunk, befejezések is jobban sikerültek, az eredmény ebben a helyzetben másodlagos számomra. Hozzáállás rendben volt, javultak az egyéni teljesítmények és az alapelvek megvalósulása is értékelhető volt. Jók: Belánszky /utoljára játszott/, Schlégl, Horváth Zs., Lévai. Veress Á.