Beszámoló: MLSZ Regionális U13, Közép-Keleti csoport

Dabas-Ikarus BSE 0-4

Kezdőcsapat: Siklósi – Fadgyas, Varsányi, Pataki – Kovács-Peterman, Král – Eszéki, Bálint, Keserű

Cserék: Vatali, Bíró, Jásper, Szirt, Bruzsa, Micskó

G: Kovács-Peterman, Keserű, Micskó 2

CSIKÓS NORBERT vezetőedző értékelése:

“A Nagykáta elleni könnyebb mérkőzést követően nehezebb ellenfél várt ránk. A szeptemberi forróságban szerencsére füves pályán került megrendezésre a mérkőzés, amely így is nagy feladat elé állította a játékosokat.

Kissé visszafogottan kezdtük a mérkőzést, de néhány perc elteltével átvettük a játék irányítását, tudatosan, a támadásainkat felépítve játszottunk. Rendre az ellenfelünk védővanala mögé tudtunk kerülni a széleken, de a kapu elé nem jó ütemben érkeztünk, így ezek a támadások csak lehetőségek maradtak. Rengeteg szögletet rúgtunk, amelyekből a 14. percben sikerült értékesítenünk egyet, Kovács-Peterman fejesével szereztünk vezetést. A hazaiak innentől kezdve már nem ugyanazzal a meggyőződéssel játszottak, sokkal többet volt nálunk a labda, és veszélyesebbek voltunk a kapu előtt.

Az első negyed kiegyenlített játéka után a másodikban egyértelműen uraltuk a mezőnyt és ez már gólokban is megmutatkozott. Micskó és Keserű egy-egy szép egyéni megmozdulása után már háromra növeltük előnyünket. A továbbiakban a koncentrációnk kissé visszaesett, így a kapu előtti rossz döntések miatt nem tudtunk eredményesek lenni. Sok helyzetet alakítottunk ki, továbbra is domináltunk mezőnyben, ez azonban gólokban nem mutatkozott meg. A mérkőzés vége felé már érződött a játékosokon a fáradtság, ennek ellenére sikerült növelni előnyünket, a 72. percben ismét Micskó volt eredményes.

Labdabirtoklás 70% a mi javunkra, a párharcok megnyerésében is hasonló volt az arány.”