Beszámoló: 2013

A negyedik fordulóban két mérkőzés várt ránk az Gloriett és a Viadukt SE csapatai ellen. 

A sorsolás szerint a 1. és a 3. mérkőzést kellett játszanunk. A papíron jobbik csapat, a Gloriett ellen kezdtünk. Sajnos a mérkőzés elején gyorsan két gólos hátrányba kerültünk két oldalberúgás utáni kavarodásból szereztek számunkra szerencsétlen gólokat. A játék végig kiegyenlített volt, de a félidő második felében fölényt alakítottunk ki . Ügyesen hoztuk ki a labdákat, működött a 2-1-1 visszalépő játékossal gyakorolt labdakihozatal.

Ebben az időszakban több helyzetet alakítottunk ki( a mi kapusunknak is voltak bravúrjai), de nem volt szerencsénk a befejezéseknél, viszont kontrából újra ők szereztek gólt. A

második félidőben sokkal többet támadtunk, de míg ők berúgták adódó helyzeteiket, nekünk nehezebben ment a gólszerzés, 3:5-nél a fordítás is benne volt a játékunkban, de már szinte szokásos kontrából ők szerezték az utolsó gólt.

A második mérkőzésen már sokkal bátrabban, nagyobb önbizalommal léptünk pályára, mint a Gloriett ellen, Egyénileg és csapatszinten is erősebbek voltunk ellenfelünknél, akik 7:2-re kaptak ki a Gloriettől. ( ettől függetlenül ügyesen, szervezetten fociztak). Továbbra is jól működött a labdakihozatalunk, sokszor sikerült támadásindításból helyzetet kialakítanunk. Az ő térfelükön letámadtuk őket , nehezen hozták ki a labdát, sikerült így is gólt szereznünk.

Kértük a csapattól a center játékos minél gyorsabb megjátszását, segíteni mélységből a játék folytatását, a minél kevesebb érintős játékot. 8:1 lett a végeredmény, itt is sok gól bennünk maradt.

Pádár Béla edző

Eredmények:
 
IKARUS – Gloriett 3:6 (gól: Jakab, Harsányi, Baji)
 
Ikarus – Viadukt SE 8:1(gól : Jakab 3, Harsányi 2, Baji, Cech, Bohony-Mihályi) Gloriett – Viadukt SE 7:2