Beszámoló: BLSZ I. osztály 24. forduló

Ikarus BSE - Unione FC 0-2 (0-0)

2022.04.16 – 16:00 // Budapest, Ikarus BSE Sporttelep

Összeállítás: Bálint M., Kerekes O., Papp G., Szél B., Ferkel M., Horváth Á., Péntek T., Schile B., Komlódi D., Szabó G., Martzy B.

Cserék: Skravanek L., Borbély A., Barát V., Kocsis B., Siliga Á., Gaál-Szabó K.

Gólok: –

Orestein József vezetőedző beszámolója:

Sajnos ma újra az őszi arcát mutatta a csapat. Küzdöttünk becsülettel, de folyamatosan rossz döntéseket hoztunk az ellenfél kapuja előtt, hátul pedig gyermeteg hibákat követtünk el. 6-7 komoly helyzetünk volt amikből rúgtunk 2 kapufát, a többiből még kaput se találtunk. Ha egyetértünk Kemény Dénes szavaival (márpedig miért ne tennénk), hogy a kapufa az egy rossz lövés, akkor elmondhatjuk, hogy minden befejezésünk rossz volt. Az ellenfél viszont 3 helyzetéből kettőt gólra váltott.

Így nem marad más, mint gratulálni az Unione csapatának. De nemcsak a győzelmükhöz, hanem az egész csapat jelenlétéhez. Igazán üde színfoltjai ennek a bajnokságnak. Jó látni hogy ezekben a játékosokban még mindig milyen szenvedély és győzni akarás munkálkodik. Sokat lehet tanulni tőlük. Ezen a mérkőzésen is bebizonyították, hogy milyen sokat számít a rutin. Könyörtelenül kihasználták a hibáinkat.

Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartom, hogy a két csapat játékosai eltérő bánásmódban részesüljenek a pályán. Nonszensz, hogy a mi játékosunk a 70. másodpercben sárgalapot kap egy olyan faultért amiből aztán a mérkőzésen még legalább 10 volt, mindenféle következmény nélkül. Hogy amikor 2 játékos kakaskodik a pályán, akkor a 16 éves játékos sárgalapot kap, a negyvenX éves játékos viszont nem. Hogy az egyik csapat részéről belefér a játékvezetői döntések véleményezése, a másik oldalon ugyanezért azonnal szankció jár.
Fontos hangsúlyoznom, hogy nem ezekért a dolgokért szenvedtünk vereséget, de ez a fajta igazságtalanság részemről nem tolerálható.