Beszámoló: MLSZ Regionális U13

Ikarus BSE - Dunaújvárosi PASE 3-3 (0-0)

2022.04.13 – 11:00 // Budapest, Ikarus BSE Sporttelep

Összeállításunk: Szirt, Nagy B., Fadgyas, Varsányi, Keserű, Micskó, Kovács-Peterman, Vatali, Baruni

Cserék: Siklósi, Rónai, Bíró, Perjesi, Eszéki

Gólok: KOVÁCS-PETERMAN 1, VATALI 1, BARUNI 1

Csikós Norbert Vezetőedző beszámolója: 

Az eddigi eredmények alapján a csoport két legjobb csapata találkozott egymással. Felállásunkat tekintve a szokásos 4-3-1-et választottuk, és ellenfelünk is ebben a formációban játszott. Bátortalanul kezdtük a mérkőzést, bizonytalanok voltunk a passzok irányának és erősségének a megválasztásában. Ebből akadt néhány problémánk a saját kapunk előtt, amelyet azonban ellenfelünk nem tudott kihasználni. 

A későbbiekben valamelyest javult ez a mutatót, de még mindig pontatlanul és kapkodva játszottunk. Védekezésünket teljesen feltoltuk az ellenfél kapuja elé, azonban egymás biztosításában akadtak hibák, így a vendégek többször kitudták hozni a labdát. Elsősorban szélességben nem éreztük a távolságokat, de párszor előfordult, hogy nagy volt a rés a csapatrészek között is. Felépített támadást nem nagyon tudtunk végigvinni, az újvárosi védelem jól állta a sarat. Az első negyed végén sikerült előnyre szert tennünk egy letámadást követő labdaszerzés után. 

A következő játékrészben kiegyenlített játék folyt, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, azonban a vendég csapat egy nagy hibánkat kihasználva egyenlíteni tudott. Sajnos nem sikerült átlendülnünk a holtponton, továbbra sem találtuk a játékunkat, de ellenfelünk is hasonlóan rossz felfogásban futballozott. 

A következő negyedben kissé feljavultunk, határozottabbak voltunk a kapu előtt, amelynek köszönhetően kétgólos előnyre tettünk szert. Jobban használtuk ki szélességben a játékot , így többször a védővonal mögé tudtunk kerülni. 

Az utolsó 20 percben aztán érthetetlenül magunkra húztuk ellenfelünket, majd sorozatos hibák után a mi általunk rúgott szöglet után szépített a Dunaújváros. Ekkor már csapkodva, inkább csak a védekezésre koncentrálva játszottunk, ami megbosszulta magát, és az utolsó percben bekapott gólnak köszönhetően döntetlennel zárult a mérkőzés. 

Összességében egyik csapat sem érdemelte meg a győzelmet, de mi közelebb álltunk hozzá. Ami azonban sokkal fontosabb lenne ebben a korosztályban, hogy tanuljunk meg játszani, mert a jövőre nézve sokkal fontosabb lenne ez a szemlélet, és a fejlődés szempontjából is ez az iránymutató.