Beszámoló: MLSZ REGIONÁLIS U14 bajnoki mérkőzés

Dunakeszi-Ikarus BSE 1-7

Időpont: 2022.10.22. // DUNAKESZI FÓTI ÚTI SPORTCENTRUM

Összeállítás: SIKLÓSI, ESZÉKI, FADGYAS, VARSÁNYI, NAGY B., KOVÁCS-PETEREMAN, RATHMANN, HECHST, VATALI, BARUNI, MICSKÓ

Cserék: TUNYOGI, KESERŰ, RÓNAI, PATAKI, SZÉL, FÜLÖP

Gólok: BARUNI 2, MICSKÓ 3, RATHMANN 1, VATALI 1

Statisztika: Labdabirtoklás 40%-60% az ellenfél javára, a párharcok megnyerésében 40%-os volt az arány.

Csikós Norbert vezetőedző beszámolója:

A bajnokság első köre véget ért, a Dunakeszi elleni összecsapás már a második kör első mérkőzése a bajnokságban. Ellenfelünkkel azonban még nem játszottuk, mert az eredetileg szeptember elejére kiírt mérkőzést kérésükre elhalasztottuk.

Eredményeik arra engedtek következtetni, hogy egy összeszedett, stabil csapat, akik nagy vereségekbe nem szaladtak bele. Agilisan kezdtük a mérkőzést, de pontosságban és dinamikában sem tudtuk azt a szintet hozni, amely az előző mérkőzéseken jellemző volt a csapatra. Fáradtan, lassan gondolkodva játszottunk, a labda nélküli mozgások hiányoztak. A párharcokat rendre elveszítettük a tudatosan és jól játszó ellenfelünkkel szemben. Szinte mindenki mélyen a tudása alatt teljesített, ami a látvány szempontjából igencsak lehangoló volt. 

Védekezésünk szétesett, a csapatrészek távolsága rendkívül nagy volt, így mindig félúton jártunk. A futball szépsége, hogy nem elég jól játszani, ha az ellenfél szerzi a gólokat. Csapatunk most ezt az elvet követte, az ellenfél futballozott, mi pedig helyzeteket alakítottunk ki, és váltottunk gólokra. 

A mérkőzés összképe alapján még ilyen arányban is megérdemelten nyertünk, azonban a védekezésünket újból fel kell építeni, mert olyan alapvető hibákat követtünk el, amelyet egy képzett ellenfél ki fog használni.