Beszámoló: MLSZ REGIONÁLIS U17 bajnoki mérkőzés

Sajóvölgye Focisuli-Ikarus BSE 4:4

2022.11.05 13.00 // ELEK ÁKOS UTÁNPÓTLÁS AKADÉMIA

Szombaton kora délután Putnokon játszott U17-s csapatunk.Sajnos három játékosom nem állt rendelkezésre, és Fodor Kövecs a héten edzésen új sérülést szenvedett, így csak a cserepadra tudtuk nevezni.
 
Kezdő: Skultéty Máté, Gébert Ádám, Paulovics Péter, Beke Zsombor, Apfel Bálint, Gugyela Márton, Forrai Frank, Szabó Zétény, Horváth Balázs, Kodány Zsombor, Juhász Roland
 
Csere: Fodor Kövecs, Jova Levente, Baruni Suhayb Omaro, Kolaj Tamás Kolos Pataki Róbert.
 
Gólszerző: Gébert Ádám, Kodány Zsombor 3,
 
Csizmadia Attila edzői értékelése:
 
Igazi őszi időben egy kifejezetten jó minőségű műfüves pályán játszott csapatunk. A mérkőzést kissé idegesen kezdtük és a 9. percben egy saját térfélen eladott labdát a hazai csapat egyből gólra váltott. Ezt követően a csapat a hibát gyorsan kijavította, már az új feladatra koncentrálva a 11 percben a mai mérkőzésen centert játszó Gébert Ádám egy szép támadást gólra váltott. Ettől a pillanattól kezdve a hazai csapat agresszívan, esetenként durván játszott, mely játékot a játékvezető az ő esetükbe támogatott is. Sajnos ez odáig fajult, hogy 30 percben Gugyela Márton bokasérülést szenvedett, és ősszel már nem is játszhat. Ezt követően a 31 percben Gébert Ádám jobb oldali beadását Kodány Zsombor váltotta gólra. A hazai csapat igyekezett mezőnyfölényt kialakítani, de egy kontratámadást a 41 percben Kodány Zsombor gólra váltott. Az első félidő hosszabbításában a hazai csapat szépített, így 2:3-s eredménnyel mentünk szünetre. 
Sajnos a fiúk bent is maradtak az öltözőben mert a hazai csapat 10 perc alatt 2 gólt is lőtt, így már ők vezettek 4:3-ra. Természetesen a fiúk nem adták fel és a 91 percben egy szöglet utáni kavarodás után Kodány Zsombor gólt szerzett, így egyenlíteni tudtunk.
 
Az eső félidőben látott játékkal teljes mértékben meg voltam, meg voltunk elégedve, ha egy edző szombaton a mérkőzésen azt a játékot, játékszituációs megoldásokat kapja vissza amit a mérkőzés előtti pénteki edzésen gyakorolt a csapat, akkor azt az edzőt büszkeség tölti el. A mérkőzés a semleges nézőnek, kifejezetten tetszetős lehetett, fordulatos gól gazdag mérkőzés volt. A 42 percben azt éreztem, hogy gólokkal fogunk nyerni, de végül örülhetek az igazságos döntetlen eredménynek.  
 
Nem szeretek senkit sem kiemelni, de Kodány Zsombor Augusztus végén egy súlyos térdsérülést szenvedett három hete tért vissza, fokozatosan próbáltuk beépíteni, és a mai mérkőzés volt az első, hogy kezdő volt. Az, hogy mesterhármast ért el, és VEZÉRE volt a csapatnak, remélem sokat dob a hangulatán.
Meg kell Még említeni Gébert Ádámot akire ezidáig belső védőként számítottunk, de a mai napon centert játszott amit még soha. Ehhez képest az első félidőben rúgott egy akció gólt és adott egy gólpasszt. Az első félidei játékával meg voltunk elégedve. Hajrá IKA!!!
 
Sajnos hétről hétre meg kell említenem, hogy a fiúknak 12 ember ellen kell játszani, a mai mérkőzés is furcsán kezdődött, furcsán folytatódott, és furcsán lett vége.