Beszámoló: MLSZ Regionális U14 Észak B-csoport 12. forduló

Újpest - Ikarus BSE 5-1

2022.11.20 – 10:00 // Budapest, Újpest Labdarúgó Sportcentruma

Összeállítás: Tunyogi, Nagy B., Fadgyas, Varsányi, Keserű, Vatali, Kovács-Peterman, Rathmann, Hechst, Baruni, Micskó

Cserék: Fülöp, Szecsei, Rónai, Pataki, Bíró, Král

Gól: Micskó 5′

Csikós Norbert vezetőedző értékelése:

Nem túl jó előjelekkel készültünk a mérkőzésre, a sok beteg és sérült miatt a heti edzéslátogatás igencsak gyér volt. A korábbi meccseken tapasztalható formahanyatlás továbbra sem javult, ami elsősorban mentálisan fogta meg a csapatot. Ellenfelünk az októberi vereség után feltételezhető volt, hogy vissza szeretne vágni, ennek megfelelően, nagy iramban kezdték a találkozót. 

Felállásunkat tekintve nem változtattunk az elmúlt hetekhez képest, továbbra is a 4-1-4-1-es hadrendben kezdtük a mérkőzést. A hazai csapat nagy nyomást helyezett ránk, ezért a labdakihozatalok jelentős részébe belehibáztunk, nem tudtunk kombinatív játékkal eljutni az újpesti kapuig. Sorozatban követtünk el egyéni hibákat, amely gyorsan megbosszulta magát, már a 3. percben vezettek a hazaiak. Erre a találatra még gyorsan tudtunk válaszolni egy szép akció góllal, de a továbbiakban sem javult fel játékunk, és az egyéni hibák továbbra is jellemzőek voltak. 

A második játékrészre teljesen hitehagyottá váltunk, és nem sikerült kilépni a saját árnyékunkból. Ellenfelünk lendületesen, dinamikusan futballozott, nem tudtunk lépést tartani velük. Sorra alakították ki a gólhelyzeteket, és sokszor csak az utolsó pillanatban szabadítottunk fel a kapunk előtt. Győzelmük ilyen arányban is megérdemelt volt, de ezt elsősorban magunknak köszönhetjük. 

Összességében elmondható, hogy az első vereségünk oka összetett, a hibákat viszont ki kell javítanunk a fejlődésünk érdekében.