MLSZ REGIONÁLIS U14 bajnoki mérkőzés

Ikarus BSE-Heves 10-1

Időpont: 2023.03.18. // Helyszín: IKARUS BSE

Összeállítás: Fani, Eszéki, Fadgyas, Varsányi, Keserű, Perjesi, Hechst, Rónai, Vatali, Baruni, Micskó

Cserék: Tunyogi, Bíró, Szabó, Cseh

Gólok: Baruni 7, Micskó 2, Perjesi 1

Csikós Norbert vezetőedző értékelése:

A múlt héten aratott győzelmünk során már voltak biztató jelek a mérkőzésen, bár ezek csak időszakonként jelentkeztek. A Heves ellen szerettük volna állandósítani a jó teljesítményünket, és nem csak a mérkőzés egyes szakaszaiban mutatott játékra támaszkodva előrelépni. A felállási formánkon nem változtattunk, maradt a 4-4-2 rendszer. A sok sérült hiányát próbáltuk megfelelően pótolni, amely a mai mérkőzésen szerencsére sikerült. 

Jó ritmusban, energikusan kezdtük a meccset, látszott, hogy a vendég csapattól előbbre járunk. Alig 10 perc elteltével már három góllal vezettünk, amelyeket szép támadások végén értünk el. Ezután játékunk visszaesett, kapkodva, a játéktér közepén erőlködve próbáltunk előbbre jutni, de kezdeményezéseink rendre elhaltak az ellenfél térfelén. Keveset vezettük a széleken támadásainkat, azonban amikor sikerült megjátszani a szélsőinket, rendre veszélyt jelentettünk a Heves kapujára. A kapu előtt sokkal határozottabbak voltunk az elmúlt mérkőzésekhez képest, és már a félidő végére két számjegyű lehetett volna a fölényünk. 

A második játékrészben a védekezésünk stabil lábakon állt, de a labda nélküli mozgások már nem voltak olyan dinamikusak, mint az elsőben, viszont a szélsőinket többször játszottuk meg, és így számos alkalommal tudtunk az ellenfél védővonala mögé kerülni. Helyzeteink jelentős részét gólra tudtuk váltani, és győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt volt a szerény képességű vendégcsapat ellen.