MLSZ Regionális U14 Észak Felsőház 7. forduló

Gyöngyös-Ikarus BSE 0-2 (0-1)

2023.04.06 – 12:00 // Gyöngyös, Gyöngyösi Kömlei Károly Sporttelep (Kömeli Károly Sporttelep)

Csapat összeállítás: Fani, Fadgyas, Varsányi, Baruni, Keserű, Micskó, Perjesi, Eszéki, Rónai, Kovács-Peterman, Hechst

Cserék: Tunyogi, Széplaki 49′, Cseh 72′, Szabó 63′, Nagy 72′

Gólok: Micskó 27′, Szabó 74′

Csikós Norbert vezetőedző értékelése:

Fontos mérkőzés előtt álltunk, hiszen egy győzelem esetén bebiztosítjuk helyünket a tabella második fokán, és az utánunk következők pontszámban is lényegesen lemaradnak. 

Ugyanabban az összeállításban léptünk pályára, mint az előző mérkőzésen, csak a kapus személyében változtattunk. A 4-4-2-es felállás tűnik számunkra a csapat szempontjából a legideálisabbnak, ezért ezen a mérkőzésen is így kezdtünk. Ellenfelünk is hasonló felállási formában indult neki a mérkőzésnek. 

A találkozó elején mi domináltunk, többet birtokoltuk a labdát, és veszélyesebbek voltunk a hazaiak kapujára. A gyöngyösi csapat jobbára csak kapu előtti kavarodásokból volt veszélyes, de kidolgozott ziccerig nem jutottak el. Védekezésünk jól működött, viszonylag gyorsan labdát tudtunk szerezni a középső harmadban, sajnos azonban sokszor kapkodtunk, és a támadójátékunk hatékonysága így nem volt megfelelő. Az első félidő vége felé, egy szép akció után sikerült vezetést szereznünk, de már addig is sok helyzetet hagytunk ki. 

A második játékrész hasonlóan zajlott, mint az első, többet volt nálunk a labda, helyzeteket alakítottunk ki, de pontatlanok voltunk a kapu előtt így azok rendre kimaradtak. A sorozatos cserék azonban lendítettek a csapaton, és végül sikerült egyel növelnünk előnyünket, majd ezzel be is biztosítottuk győzelmünket. A következő mérkőzés lesz számunkra igazán a mérvadó, az Újpest csapatához látogatunk, amelyre gőzerővel készülünk.