Beszámoló MLSZ Országos U17 Alap 1. forduló

Fehérvár FC - Ikarus BSE 0-2 (0-0)

2023.09.09 – 10:00 // Székesfehérvár, Székesfehérvári Sóstói Stadion

Összeállítás: Kiss-Dudás,Hadzsi,Csides,Laczkó-Szatlmayer,Holdas,Hajdú-Melovics,Erdélyi,Huszár Sz.
 
Cserék:  Bérczes,Kámán,Vámosi,Huszár G,Szentkatolnay, Molnár
 
Gól: Erdélyi,Vámosi
 

Moskovits Gábor vezetőedző értékelése:

A csapattal az elmúlt években kiválóan dolgoztak a kollégáim, így jó állapotban lévő csapatot vettem át. Rögtön az első mérkőzésen egy nagy nevű csapattal találkoztunk. Szerencsére nem tiszteltük a kelleténél jobban az ellenfelünket. Magasan letámadtuk őket és nem hagytuk, hogy az egyébként kombinatív játékban előttünk járó fehérváriak ki tudjanak bontakozni. 

Az első félidőben az történt amit mi szerettünk volna. A megszerzett labdákat időnként látványosan és nagyon magabiztosan tudtuk megtartani. Emellett a támadásainkban rendre benne volt a góllövés lehetősége. A félidő végén két ziccert is elhibáztunk. A szünetben azt éreztem a csapaton, elhitték hogy ezt a mérkőzést meg lehet nyerni. 

A második játékrész elején egy szép támadás végén jutottunk szabadrúgáshoz ígéretes pozícióban. Ezt gólra is váltottuk. Ezt követően egyre inkább az ellenfél birtokolta a labdát, mi pedig kicsit hátrébb , a középső zónában kezdtük el a védekezésünket. Az idő előrehaladtával a hazaiak egyre inkább sürgették a játékot, egyre több emberrel próbáltak támadni. Mint tudjuk, a labdarúgás az ellentétek sportja, mivel sok játékosuk volt elől, kevés maradt hátul. A nagyon szépen végig vitt kontráink végig magukban hordozták az esélyt hogy lezárjuk a mérkőzést. 3-4 ziccert is kihagytunk, míg ellenfelünknek nem volt komoly helyzete. 

A mérkőzés végén egy labdaszerzést követően eldöntöttük a mérkőzést. 
A helyzetek és mérkőzés összképe alapján megérdemelten szereztünk három pontot. Aminek még ennél is jobban örülök, hogy egy igazi csapatot láttam a pályán.