Beszámoló: MLSZ Országos U17 Alap 9. forduló

Illés Akadémia- Ikarus Bse U17 4-2

2023.10.28 – 12:00 // Szombathely, Szombathelyi Illés Akadémia Sporttelep

Összeállítás: Kiss- Laczkó,Hadzsi,Csides,Varga- Szatlmayer,Holdas,Vámosi-Huszár,Boga,Melovics

Gól: Boga,Erdélyi

Moskovits Gábor vezetőedző értékelése:

Ha valaki élete első labdarúgó mérkőzésének a szombathelyi találkozónkat választotta, akkor az nagy valószínűleg az első félidő után egyéb elfoglaltságot keresett magának. Nem gondolom, hogy beleszeretett ebbe az egyébként szép játékba.  A tét nagysága (az első játszott a második ellen) és a pálya ázottsága sem kedvezett a focinak. Sok technikai hiba és kockázatkerülő játék jellemezte a csapatokat. Ellenfelünk mind a két helyzetét kihasználta, mi pedig azt az egyet ami adódott azt nem. Ha őszinték akarunk lenne, akkor azt is látnunk kell, hogy ekkor látszott, hogy ellenfelünk egy kicsit előttünk jár a labdarúgás legtöbb elemében.
A második félidőben viszont minimum egyenrangú ellenfelei voltunk az akadémistáknak. A félidő elején és 3-2-nél is csak ellenfelünk kapusa mentette meg a hazai csapatot a góltól. Míg Ők tulajdonképpen minden nagyobb helyzetüket gólra váltották.
Összességében megérdemelten nyert a hazai csapat. Véleményem szerint a bajnokság legjobb csapata ellen tudtunk helytállni. Kis szerencsével akár pontot is rabolhattunk volna. Azt gondolom, hogy a visszavágón lesz esélyünk visszavágni!!