Felkészülési mérkőzés 2007 és 2009

Felkészülési mérkőzés Topolyában (Szerbia)

U17:

Topola TSC (SRB)-IKarus BSE 1-2

Ikarus : Kiss- Dudás,Csides,Hadzsi,Laczkó- Szatlmayer,Melovics,Hajdú-Huszár Sz,Erdélyi,Boga
Csere: Bérczes,Varga, Vámosi,Szentkatolnay,Huszár G

Gól: Erdélyi 2
 
Moskovits Gábor vezetőedző értékelése:
 
Megtisztelő meghívásnak tettünk eleget Topolyán. Az egyik legjobb infrastruktúrájú szerbia akadémia látott minket vendégül. Már a mérkőzés elején elkaptuk a fonalat és nagy ritmust diktálva domináltunk ellenfelünk fölött. Sokat bírtokoltuk a labdát és ha el is veszítettük , akkor is visszaszereztük már az ellenfelünk védekező zónájában. Mindkét gólunk előtt ziccerig játszottuk a labdát, sőt ilyen tiszta lehetőségből volt még legalább 2. A hazaiak nagyon erős fizikummal rendelkeznek ezért természetesen keresték a párharcokat. Büszkék lehetünk, hogy ebben is felvettük a versenyt. Véleményem szerint ezt a mérkőzést a jobb, előrébb tartó csapat nyerte meg. A labdarúgás legnagyobb ellensége a szél, főleg ha össze-vissza fúj. Mi ma mindkét félidőben jelentős ellenszélben játszottuk végig, ami tovább növeli győzelmünk értékét. 

U15:

Topola SC (SRB)-Ikarus BSE 2-1 (2-0)

Összeállítás: SIKLÓSI, VARSÁNYI, FADGYAS, KOVÁCS-PETERMAN, KESERŰ, KANYÓ, VATALI                  HECHST, SZÉPLAKI, KIRÁLY, BARUNI 

 

Cserék: Fani, Eszéki, Szabó Cs., Nagy B., Rathmann

Gólszerzők: Kanyó

Csikós Norbert vezetőedző értékelése:

Az a megtiszteltetés érte csapatunkat, hogy részt vehettünk egy felkészülési mérkőzésen a vajdasági Topolya egyesületénél. Kíváncsian vártuk, hogy a szerb mentalitás hogyan jelentkezik a meccsen, és mennyire tudjuk kiegyenlíteni a mi játszós futballunkkal. A hosszú utazás mindig lelassítja a játékosokat, nem volt ez másképpen most sem. Már az első percekben vezetést szerzett ellenfelünk, igaz rendkívül szerencsés körülmények között. Ahogy mentünk előre az időben, úgy egyenlítődött ki a párharc, a félidő derekán már helyzetekig is eljutottunk. Az utolsó pillanatokban azonban mindig rossz döntést hoztunk, így a félidőt gól nélkül zártuk, míg a hazi csapat még egy találatot jegyezhetett. 

A második játékrészt sokkal agresszívabban, határozottabban kezdtük, aminek eredményeként több helyzetet is kialakítottunk. Sajnos a kapu előtt nem voltunk kellően határozottak, de egy gólt így is sikerült elérnünk. Ezután leginkább a brusztolás jellemezte mindkét csapat játékát, több találatot egyik gárda sem szerzett.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon hasznos mérkőzésen, sok tapasztalatot szerezve értünk el figyelemre méltó eredményt, amelyre alapozva a bajnokságban is méltó ellenfelei lehetünk bárkinek. Gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönjük a lehetőséget a Topolya akadémiai csapatnak.