2008-as őszi szezon értékelése

Mottó: „CSAPAT EREJE MINDEN EGYES CSAPAT TAG, MINDEN CSAPATTAG EREJE A CSAPAT.”

Előző évi bajnokságban elért kedvező eredmény,a 3.hely meghozta csapatunk étvágyát, megvolt ez akkor is, csak még valami hiányzott.
Ezeket a hiányokat kivántuk, és igyekeztünk javítgatni, csiszolni a nyári felkészülésünk során és a versenyidőszak folyamatában.

A „ zuhanyhíradóban, /így nevezzük a öltözőnek nevezett kisház előtti placcott/ amikor e sorokat írom már az igazi öltözőket veszik igénybe a fiúk. És, hogy mit hallani? Ebben a bajnokságban 2023/2024 megnyerjük a bajnokságot…Hm, mondom ez már döfi, de ezért tenni is kell, többet mint eddig tettünk!!!
S mit látok, mit tapasztalok: azt, hogy az eddig is kiválóan működő és ránk jellemző Csapategység keményen dolgozik.
A Vezérek elöl, Veress Árpi, Horváth Zsombi, a Csapatkapitány Tóth Balázs, Oláh Dani, és a többi CSAPATtárs, nem lehet olyat kérni amit ne teljes odaadással végeznének. Árpi, Milán, Csabi, Dávid nem tudom Őket megelőzni olyan korán kint vannak az edzés előtt, és GYAKOROLNAK, szeretnének még jobbak lenni.

Edzésekről.
Mint a fenti sorokban jeleztem, Periodizációs rendszer keretein belül/Szakmai vezetőnk irányításával/ a heti mikro ciklusokra lebontott edzésmunkánk jellege a játékosságból indult ki.
Már korábban is a JOGA BONÍTÓ volt az irányadó módszer. A módszer lényege, hogy játékokon keresztül érjük el játékosaink képesség, és készségfejlesztését az életkori sajátosságok figyelembe vétele mellett. Miért fontos. Mert a játék főleg a gyerekek életében betöltött szerepe óriási.
Jegyezném meg.
” A gyermek szeret szórakozni, játszani. Játszani akar mindennel, az őt körülvevő világot elsősorban játékkal és a játékban ismeri meg.
SPORTEMBERRÉ formálás. A gyermek legőszintébb megnyilvánulásai JÁTÉK közben jönnek elő, ilyenkor lehet be pillantani a lelkivilágukba, gondolkodásukba. Játék közben a legzárkózottabb gyermek is felszabadul. A gyermek azért szereti a játékot, mert ÖRÖMÖT okoz neki.

Mérkőzésekről.
Őszi versenyidőszak folyamatában, nagyon sok élvezetes és küzdelmes mérkőzést játszottak srácaink, az a tartás, az az AKARAT amivel játszottak, még a gyengébbre sikeredett eredmények során is érzékelhető volt játékukban.

Az alapszakasz küzdelmeire a minimális célunk, hogy tavasszal is a felsőház 1 – 6. helyezettjeivel versenyezzünk a csoport végső helyezéseiért. Alapszakaszban az utolsó pillanatig versenyben voltunk a legjobb pozíció eléréséért nem sikerült, végül a 4. helyen zártunk, tehát jó csapatok ellen játszunk tavasszal, a végső célunk eléréséért.

Csapatunkról.
CSAPAT és az EGYÉN ami dominál mérkőzéseinken, a két fogalom nélkül nincs jó eredmény, már pedig nekünk van CSAPATUNK, és vannak szorgalmas jó játékosaink.
Hátul Árpi a vezér, mellette Horváth Zsombi, Ők ketten vitték már el a hónap játékosa címet. Oláh Dani nagyot lépett előre, Szűcs-Rátkai Zétény és Németh Andor is.
Gerei Ricsi,Tóth Balázs, Samu Balázs, Ők olyan hármast alkotnak, ha jó formában vannak nincs jobb, ügyesebb náluk a csoportban, Szörényi Csabi, Márkes Milán, Lóczi Ádi, Sztrinyi Dávid, Fekete Andris, a már említett szorgalmukkal, nagyot fognak előrelépni. És akiktől még sokat várhatunk. Tóth Kende, Németh Kevin, Görbe Máté, Kamarás Patrik , Lévai Patrik, Veres Zsombor, Pár Levi, valamint kapusaink, Kenyeres Dénes, Hegedűs Gábor.
Itt kell említenem, szeretném ha vissza kerülne hozzánk Sztana Szilárd, és új igazolásként Győző-Molnár Bence, és talán ha sikerül, akkor még valaki…de erről csak reménykedem, nevet nem említenék.

Köszönöm vezetőink, csapatunk, és irántam érzett türelmét, egész évi munkám segítését!!!

Máhr Károly vezetőedző