2016: U8-as csapatunk féléves értékelője

2016: U8-as csapatunk féléves értékelője

Az U8-as csapatot 40 játékos alkotja. 3 hónapja dolgozom ezzel a csapattal vezetőedzőként, de ez idő alatt átalakult a keret, sok játékos érkezett és mondhatom, egyre összeszokottabb a társaság.
Nagy kérdőjel volt nyáron, számomra, hogy a gyerekek és a szülők, hogy viszonyulnak hozzánk hiszen Gyárfás Tomi bácsi egy remek társaságot adott át. Az edzőmeccsek alapján pozitív volt a kép, és azt láttam, hogy a játékosok maximálisan magukévá akarják tenni azokat az elvárásokat, amiket vissza szeretnék látni a pályán. Éreztem, hogy egy szép és őszinte focit játszó csapat leszünk, aki bárki ellen győzelmi eséllyel léphet pályára. A felkészülés után azt gondoltam, hogy ez egy olyan csapat is lehet, akivel komolyan kell számolni.
A játékosok heti három nap délután edzettek az időjárástól függetlenül, mindezt tették fegyelmezetten és mosolyogva.
A Dunamenti Ligában, a Kölyöligában, illetve a Bozsikon mindenki a tudásszintjének megfelelő meccseket tud játszani, aminek szakmailag is van értelme, így mindenki kitudja hozni magából a maximumot.
Ezek tükrében bizakodóak lehetünk, hogy egy hasonlóan szép tavasz vár ránk. A legfontosabb, hogy a játékosok éhesek maradjanak a sikerre és a fejlődésre.
Talán most a legjobb a csapaton belül az összhang és most vannak egymáshoz legközelebb a játékosok, de talán mondhatom, hogy mi edzők is most vagyunk a legközelebb a kerethez. Persze sokat nyom a latba, hogy jönnek a sikerek, így könnyebb jó kohéziót építeni.
Talán ennél kényelmesebb helyzetet nem tudok elképzelni, mint a jelenlegi, hogy úgy tudunk téli pihenőre menni, hogy nyugalom van körülötte. Ez volt a tervünk, és sok munkával el is érték a srácok. Januárban rá kell tenni egy lapáttal és folytatni kell ezt a gyönyörű sorozatot!
Hajrá IKA csak IKA!
Zabó Ottó, vezetőedző