MLSZ Országos U17 Alap 14. forduló

Ikarus BSE - PMFC 1-0 (0-0)

2024.03.09 – 12:30 // Budapest, Ikarus BSE Sporttelep

Ikarus: Kiss-Melovics,Hadzsi,CSides,Varga- Szatlmayer,Holdas,Vámosi-Huszár Sz,Erdélyi,Hajdú
csere: Szabó,Gál,Molnár,Huszár G,Szentkatolnay
Gól: Vámosi
 
Moskovits Gábor vezetőedző értékelése:
 
Az előző mérkőzésen azt éreztem, hogy nem működtünk csapatként. Fáradtan, kedvtelenül fociztunk. A héten amellett, hogy alaposan felkészültünk ellenfelünkből, a frissítésen és a csapategység javításán volt a hangsúly. Úgy gondolom,  előzetesen mindent megtettünk, hogy sikeresek legyünk ezen a napon. A meccs előtt két játékosunk betegség miatt kiesett, de így is biztos voltam benne, hogy ma nem lehet semmi gond a csapattal.
Az első félidőben is érződött, hogy miénk a jobb csapat, de sajnos az előző két mérkőzés sikertelensége rányomta a bélyegét a játékunkra. Kevés kockázatot vállaltunk támadásban. Ennek ellenére 2-3 hatalmas helyzetünk így is akadt.
A második félidőben már teljesen beszorítottuk ellenfelünket. A győztes gól előtt  többször is közel jártunk ahhoz, hogy vezetést szerezzünk. 
Végül egy nagyszerű egyéni alakítás döntötte le a három pontot. 
A védekezésünk ezúttal kiváló volt. A mérkőzés során ellenfelünk egyetlen kapura tartó próbálkozását a kapusunk bravúrosan hárította. Igazi CSAPAT voltunk és bár a játékunk nem volt igazán jó, Esterházy Pétertől tudjuk: “Aki focizott vagy aki valódi drukker, az tudja, a futball a győzteseké. Idegen a játék szellemétől például azt mondani, hogy inkább játsszunk jól, szépen, és veszítsünk, mint rossz játékkal nyerjünk. Nem. Nyerni kell. És ha nyerünk, azt úgyse lehet mindig rossz játékkal”. Úgy gondolom, hogy ma a jobb csapat nyert, közepes játékkal